Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO „Hai să-ntindem hora mare”, spectacol folcloric, pentru aniversarea a 154 de ani de la Mica Unire

Publicat

YouTube video

Mica Unire – Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 a fost aniversată, după 154 de ani de la realizare, la Alba Iulia cu un extraordinar spectacol de muzică și dansuri populare. Evenimentul a avut loc joi, 24 ianuarie, la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 18.00 și i-a avut ca protagoniști pe membrii celor  îndrăgite ansambluri folclorice din județ.

Spectacolul din 24 ianuarie a adus în fața albaiulienilor muzică tradițională ardelenească și nu numai, interpretată de Ansamblul Județului Alba, Fanfara Județului Alba, Leontina Fărcaș și Mugurii de Tezaur. De asemenea, pe scenă au urcat și unii dintre cei mai talentați dansatori pe muzică populară din Alba: Formația de dans de la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Ansamblul Folcloric „Floarea de Colț” din Galda de Jos, Ansamblul „Doina Aiudului” din Aiud și Ansamblul „Vințana” din Vințu de Jos.

Invitați ai evenimentului au fost și membrii formației de folk a Palatului Copiilor Alba, iar în holul Casei de Cultură a Studenților a fi prezentată o expoziție etnografică, o colecție de costume și artă populară, obiecte aparținând Asociației “Datina Străbună” a Căminului pentru persoane vârstnice din Alba Iulia.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean și a fost dedicat aniversării Micii Uniri, mai precis a Unirii Principatelor Române, realizată în 24 ianuarie 1859, de Alexandru Ioan Cuza.

FOTO-VIDEO: Vali CIONTEA

Citește și 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Cum s-a făcut Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax