Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO | Jazz, world music și blues cu Cobzality și Marcian Petrescu & Trenul de Noapte în ultima seară Alba Jazz 2013

Publicat

YouTube video

Ediția a doua a Festivalului Internațional Alba Jazz s-a încheiat duminică, 19 mai, cu un concert de jazz, world music și blues susținut în Piața Cetății de trupa Cobzalty din București și Marcian Petrescu & Trenul de Noapte. Aceștia au arătat live publicului din Alba Iulia că muzica jazz nu are limite de stil, ci se poate completa armonios cu influențe din folclorul românesc, blues-ul cu muzicuță și chiar disco-ul anilor 70.

În jurul orei 20.00, pe scena din Piața Cetății au urcat cei cinci artiști din trupa Cobzality: Sebastian Burneci (trompetă), Florin Romașcu (percuție), Bianca Purcărea (voce), Cristi Moroianu (nai, călușar), Robert Magheți (tobe). Prin muzica lor inspirată din folclor, obiceiuri vechi românești, dansuri tradiționale (Călușarul), interpretată la instrumente tradiționale și neconvenționale, pe ritmuri moderne, Cobzality au arătat că pot să deschidă, prin muzica tradițională românească, o nouă poartă către universalitate.

Marcian Petrescu: „Sper ca Alba Iulia să ajungă Capitală Culturală Europeană, pentru că merită!”

Marcian Petrescu & Trenul de Noapte le-au transmis celor prezenți „câteva gânduri personale” și le-au cântat „câteva întâmplări bazate pe fapte reale”, prin piesele lor.  Cu o tematică a versurilor apropiată de viața de zi cu zi, cu vecini, călătorii, muncă, dor, neveste, amante etc., cei patru muzicieni au binedispus publicul și l-au provocat la dans. Totodată, concertul a fost prijelul de lansare a albumului „desCântece de Blues”, din care Marcian Petrescu a oferit trei exemplare fanilor.

În finalul concertului, artistul a ținut să menționeze că este încântat de Alba Iulia și de Cetate: „Îmi place cum arată Alba Iulia, se vede că s-a muncit în Cetate, mă bucur că se întâmplă astfel de evenimente aici. Sincer, sper ca Alba Iulia să ajungă Capitală Culturală Europeană, pentru că merită!”

Festivalul Internațional Alba Jazz, „un festival cultural”, așa cum l-a descris directoarea artistică Laura Orian, a însemnat trei zile de muzică de cea mai înaltă calitate la Alba Iulia, cu invitați excepționali din genuri variate, accesibile pentru public. Prin prezența unui număr mai mare de oameni comparativ cu anul trecut, a doua ediție a festivalului a arătat că evenimentul se dezvoltă, promite să crească și să ajungă să „dea peste nas tuturor festivalurilor din România”, după cum s-a exprimat vocalista Luiza Zan, în timpul propriului concert, din Sala Unirii.

Vedeți mai jos câteva imagini din ultima seară a Festivalului Internațional Alba Jazz 2013:

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax