Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Legenda lui Vlad Țepeș și poveștile populare din Transilvania – inspirație pentru apariția unui ceas elvețian de lux

Publicat

ceas - fiul lui Dracula Peren SOD – prescurtarea de la ”Son of the Dragon”, este numele unui ceas elvețian de lux, produs în memoria ”celui mai mare prinț al Transilvaniei, Vlad Dracul, fiul Dragonului”. Produsul final este rezultatul unui proiect depus pe kickstarter.com prin care creatorul ceasului, el însuși descendent al unei dinastii de nobili transilvăneni, a reușit să adune de la susținătorii care utilizează platforma, o jumătate din suma de care avea nevoie pentru a produce ceasul.

„Povestea acestui produs se ridică din ceața tărâmului mistic al Transilvaniei și își are rădăcinile încrustate în mitologia regiunii. M-am asociat cu o companie elvețiană cu 30 de ani de experiență în domeniu pentru a produce un ceas durabil, dezvoltat și ansamblat cu forțe proprii în capitala mondială a ceasurilor, Biel, Elveția”, a scris Andy Bica, inițiatorul campaniei, pe platforma kickstarter.com. Andy este din Făgăraș și a absolvit Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Istoria familiei acestuia merge înapoi în timp până în 1437, fiind atesată în Țara Făgărașului.

Ceasul are un indicator al fazelor lunii revoluționar, inspirat de fenomenul astronomic al Lunii Sângerii. Logoul duce cu gândul la o cataramă de curea, cu doi colți stilizați de vampir. Capacul cutiei ceasului a fost inspirat de reprezentarea dragonului de la casa din Sighișoara unde s-a născut Vlad Țepeș. Alte elemente speciale care definesc designul de inspirație transilvăneană sunt cele două hemicicluri cu găuri pentru indicarea datei și a fazelor lunii, ambele legate de castelele din Ardeal.

Ceasurile sunt ansamblate manual, iar curelele sunt personalizate, de asemenea manual, în funcție de încheietura mâinii cumpărătorului.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax