Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Maria Mihaela Albu, noul prefect de Alba. A preluat oficial funcţia de conducere a reprezentanţei Guvernului în judeţ

Publicat

IMG_1331Maria Mihaela Albu a fost numită prefect al județului Alba, prin hotărâre de Guvern. Funcţia a fost preluată temporar, în mod oficial, vineri, la şedinţa de învestire în funcţie.

Reamintim că în aprilie a preluat funcţia din eşalonul doi de conducere la Prefectura Alba şi apoi atribuțiile fostului prefect, Cornel Murg, care s-a pensionat.

Ședința de învestire în funcţie a avut loc vineri, 2 septembrie, începând cu ora 13.00, în prezența directorului general al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituţiile Prefectului din MAI, Teodor Iulian Gheorghe, a președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, dar și a reprezentanților instituțiilor deconcentrate din județ.

Înaintea de începerea ședinței a fost intonat Imnul Național al României și a fost ținut un scurt moment de reculegere în memoria cetățenilor români care au decedat în urma cutremurului din Italia.

Mai apoi, Teodor Gheorghe a dat citire hotărârilor de Guvern privind încetarea funcției publice de subprefect al județului Alba și exercitarea cu caracter temporar a funcției publice de prefect a județului Alba de către Maria Mihaela Albu. În continuare, noul prefect al județului Alba a depus jurământul de credință, în conformitate cu dispozițiile legii.

YouTube video

„Numirea mea în funcția de prefect al județului Alba mă onorează și totodată mă obligă să fac tot ceea ce îmi stă în putință pentru a confirma încrederea acordată de premier și de Guvern. (…) Îmi doresc ca împreună cu dumneavoastră, serviciile publice deconcentrate să facem ceva pentru județul acesta pentru că oamenii lui și noi merităm. Am fost plăcut impresionată pentru că de la început am avut deschiderea colegilor, a Consiliului Județean Alba cu care avem o colaborare foarte bună, a primăriilor din județ. Îmi doresc să am o deschidere cât mai bună și acolo unde sunt probleme să nu ezitați să vă adresați Instituției Prefectului”, a spus Maria Albu.

Maria Mihaela Albu are 42 de ani și a fost numită, în luna aprilie a acestui an, subprefect al județului Alba, Anterior, aceasta a ocupat funcția de consilier juridic la Instituția Prefectului Alba.

Este licențiată în Științe juridice, specializarea Drept, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și a obținut masterul în domeniul Drept Notarial și Proceduri, la Universitatea „Transilvania” din Brașov.

Este expert în achiziții publice și are un certificat de calificare profesională – inspector resurse umane.

De asemenea, a urmat un curs de Drept Administrativ European la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, un modul de integrare europeană la Școala Română de Afaceri – Filiala Alba și a obținut un certificat de competență lingvistică – limba engleză la Facultatea de Drept a Universității Europene „Drăgan” din Lugoj.

Reamintim că Guvernul a aprobat în 16 iunie, decizia de încetare a exercitării, cu caracter temporar, a funcției publice de prefect al județului Alba de către Cornel Murg. Acesta fusese numit temporar, prin detașare, în funcţia publică, iar, din 27 iunie, a îndeplinit condițiile privind vârsta standard și stagiul de cotizare pentru pensionare.

Vezi şi Guvernul l-a schimbat din funcţie pe Cornel Murg, la doar patru luni de la numirea temporară în funcţia de prefect de Alba

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax