Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „Mica Unire”, sărbătorită la Sala Unirii din Alba Iulia, în prezenţa autorităţilor locale. Spectacol cu dansuri medievale şi populare

Publicat

YouTube video

„Mica Unire” din 24 ianuarie 1859, a fost marcată vineri, la Sala Unirii din Alba Iulia, printr-un eveniment ce și-a propus să readucă în atenția publicului importanța Unirii Principatelor Române. Elevi ai Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, dar și fanfara Centrului Cultural „Augustin Bena” au susținut în fața publicului momente artistice, cântece, dansuri și poezii.

Citește și 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Cum s-a făcut Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza.

Evenimentul a debutat la ora 12.00, prin intonarea Imnului României de către fanfara Centrului Cultural „Augustin Bena”. Mai apoi, istoricul Tudor Roșu a ținut să adreseze câteva cuvinte celor prezenți, referitoare la importanța Unirii de la 1859, dar și la entuziasmul cu care aceasta a fost primită, mai ales de către transilvăneni.

Au urmat mai apoi recitaluri de poezii și cântece despre Unire, precum „Hai să-ntindem hora mare” sau „C-așa-i românul”, susținute de elevi ai Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, dar și dansuri medievale, populare sau de societate.

Finalul evenimentului a fost marcat de hora elevilor Colegiului Militar, care, în ritmurile cântecului „Hai să dăm mână cu mână”, i-au invitat pe reprezentanții Instituției Prefectului Alba, Consiliului Județean Alba și Garnizoanei Alba, dar și pe toți cei prezenți la eveniment să li se alăture, dar și să cânte împreună cu ei.

Întregul eveniment a fost organizat de Instituția Prefectului Alba.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax