Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Mihai Baco este noul DECAN al Baroului Alba, pentru următorii patru ani. Rezultate alegeri pentru Consiliu, comisii şi delegaţi


Publicat

DSC_0196În urma alegerilor organizate sâmbătă, Mihai Baco a fost desemnat noul decan al Baroului de avocaţi Alba, cu majoritate de voturi. Contracandidaţii săi au fost Marius Armand Boer, Daniel Morar şi Marius Costinaş. Avocatul Ioan Rus nu a mai intrat în cursă pentru un nou mandat.

La şedinţa Adunării Generale a Baroului Alba de sâmbătă au fost prezenţi 231 de avocaţi. Votul s-a încheiat în jurul orei 13.15. Au fost 227 voturi valabil exprimate şi patru voturi nule.

În urma numărătorii, Mihai Baco a obţinut 143 de voturi, Armand Boer 59, Daniel Morar 14 şi Marius Costinaş 7.

Mihai Baco (59 de ani) are 21 de ani experienţă în avocatură, este doctor în Drept la UBB Cluj, este preşedintele delegaţiei regionale România a Uniunii Avocaţilor Europeni şi membru în comitetul executiv al acesteia. Este membru al Baroului Alba din 1995.

Voi pune în slujba profesiei, a Baroului, cunoştinţele mele, experienţa mea, relaţiile pe care le am şi sunt convins că vom elimina dintre noi invidia, răutatea şi vom face totul pentru avocaţi, pentru apărarea profesiei. Avem nevoie de oameni care să fie vocali şi care să susţină toţi avocaţii din Alba Iulia. Nu vom mai face tabere, vom fi o singură <gaşcă>, a avocaţilor din Alba Iulia”, a declarat Mihai Baco, după comunicarea rezultatului alegerilor.

Potrivit statutului Baroului Alba, decanul este ales de către adunarea generală a baroului, dintre avocaţii definitivi cu o vechime în profesie de cel puţin 10 ani. Acesta trebuie să fie membru al baroului de cel puţin 5 ani. Decanul este ales pentru un mandat de 4 ani şi poate fi reales o singură dată.

Consiliul baroului este format din 10 consilieri (şi trei membri supleanţi), decanul şi prodecanul. Consilierii sunt aleşi pe o perioadă de 4 ani dintre avocaţii cu o vechime neîntreruptă în profesie de cel puţin 8 ani. Mandatul consilierilor poate fi reînnoit.

UPDATE: Consiliul Baroului – Rezultate alegeri:

Consilieri: Cornel Berindei (74 voturi), Armand Boer (94 voturi), Adnana Călugăr (132 voturi), Marius Costinaş (73 voturi), Mircea Crişan (101 voturi), Alexandra Culcea (104 voturi), Horea Drăgoiu (88 voturi), Răzvan Gâlea (95 voturi), Liliana Jurj (91 voturi), Alin Matei (74 voturi). Membri supleanţi: Mihai Ivănescu, Emil Popescu şi Petru Sima.

Ulterior, din rândul celor 10 consilieri va fi ales prodecanul, funcţie deţinută în prezent de Marius Armand Boer.

Candidaţii înscrişi pentru cele 10 locuri de consilier au fost: Cristian Ioan Bandol, Eugen Cosmin Bercu, Cornel Berindei (anterior, consilier), Marius Armand Boer (anterior, prodecan), Adnana Călugăr (anterior, consilier), Marius Costinaş (anterior, consilier), Mircea Crişan, Alexandra Culcea (consilier), Horea Drăgoiu, Răzvan Gâlea, Cătălina Goţa, Ciprian Laurenţiu Hărceagă-Ţâr, Simona Itu, Mihai Ivănescu, Olga Jidveian (consilier), Liliana Jurj, Alin Matei, Augustin Emil Mândroc, Răzvan Mihăilescu, Angelica Mocan, Daniel Morar, Emil Popescu, Petru Sima, Codruţa Şuteu, Paul Teodorescu.

Rezultate alegeri:

Comisia de cenzori: Mihaela Savu (153 voturi), Felicia Tomescu (174 voturi), Oana Bunea (130 voturi).

Au candidat: Mihaela Savu, Oana Bunea, Felicia Tomescu, Adriana Ursa.

Comisia de disciplină: Victor Bleahu (144 voturi), Cosmin Arion (138 voturi), Ileana Avram (137 voturi), Adriana Drăgoiu (133 voturi), Octavian Hârceagă (113 voturi).

Au candidat: Cosmin Arion, Ileana Avram, Alexandra Belizna, Victor Bleahu, Adriana Drăgoiu, Octavian Hârceagă, Koble Ladislau Levente, Dorina Zedler.

Delegaţi la Congresul Avocaţilor: Marius Armand Boer (106 voturi), Constantin Cojan (122 voturi).

Au candidat: Cornel Berindei, Marius Armand Boer, Constantin Cojan, Horea Drăgoiu, Olga Jidveian, Angelica Mocan. Vor fi aleşi 2 membri.

Vezi şi Alegeri la Baroul Alba. Patru avocaţi „vânează” funcţia de decan. Candidaţi înscrişi pentru celelalte funcţii de conducereDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comentarii

 1. dorel

  duminică, 31.01.2016 at 00:17

  fata cu roche rosie e frumoasa,secretara lu domu asta sef probabil….misto sa fi sef ca primesti si topmodele la pachet….

  • kllaus

   duminică, 31.01.2016 at 14:22

   Nu este secretara lui, este un avocat foarte bun din Sebes. Se mai intampla, este si foarte frumoasa si foarte desteapta.

  • Viorel Pop

   luni, 01.02.2016 at 17:27

   Oare de ce frustratii si analfabetii ca tine Dorele,nume predestinat,sunt lasati sa posteze si sa jigneasca.
   Inainte de ati exprima parerile tale,care provin din putul gandirii,documenteaza-te

 2. bulina

  duminică, 31.01.2016 at 22:45

  daaaa…si e si blonda! 🙂

 3. tudor

  luni, 01.02.2016 at 13:20

  kllaus , nu te supara ca nevasta-ta are fata de secretara:)))))))))))))))))

  • kllaus

   marți, 02.02.2016 at 15:36

   din pacate nu este nevasta-mea. Dar, o cunosc pe tipa, si stiu ce are la mansarda. E adevarat ca sunt pline institutiile din Alba, de prostituate. Aici insa nu e cazul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Parada Fanfarei din Petrești, alături de Ordinul Scutierilor de Mulbach și de Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, la Sebeș

Publicat

Cu ocazia Zilei Naționale, în municipiul Sebeș a avut loc miercuri, începând cu ora 17:00, parada Fanfarei din Petrești alături de Ordinul Scutierilor de Mulbach și de Grupul vocal „Felician Fărcașiu”.

Evenimentul s-a desfășurat pe traseul centrul vechi – Parcul Tineretului din Sebeș.

Reamintim că de Ziua Națională a României, parada Fanfarei din Petrești a avut loc și la Petrești și în cartierul M. Kogălniceanu, începând de la ora 15:00, respectiv 16:00.

Programul de 1 Decembrie a mai cuprins o expoziție documentară și expoziții de carte.

De asemenea, Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș și Casa Memorială  „Lucian Blaga” Lancrăm au avut program cu publicul, în intervalul orar 10.00 – 16.00, accesul vizitatorilor fiind gratuit, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV-2.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Doi elevi din clasa a V-a a unei școli din Alba Iulia au înființat o revistă și un site, în doar câteva zile

Publicat

Doi elevi din clasa a V-a, de la Școla Generală ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia, au înființat o revistă a clasei, apoi un site. Totul în minivacanța de 1 Decembrie. 

Revista se numește pauzamare.ro și conține articole despre diferite subiecte de interes pentru copii.

”Suntem Alan și Alex, elevi în clasa a V-a C la Școala Generală Vasile Goldiș din Alba Iulia. Suntem doi băieți obișnuiți, avem pasiuni și preocupări diferite, dar cu o mare dorință de a realiza lucruri frumoase.

Ce ne-a determinat să facem o revistă a clasei, iar mai apoi un site?

În urmă cu o lună am primit un proiect la limba și literatura română ce consta în realizarea unei broșuri sau reviste în care să includem un text literar, unul non literar și o legendă despre o plantă. Amândoi am realizat câte o revistă pe care ne-am prezentat-o unul altuia, fiind foarte încântați de rezultat” au scris cei dou băieți pe siteul lor.

De ce au ales titlul Pauza Mare?

”Care este momentul preferat al oricărui elev, la școală? Pauza mare. Este cea mai lungă dintre recreații, în care se întâmplă cele mai multe aventuri, discuții, jocuri distractive sau întâmplări poznașe.

Exact ce găsiți în revista și pe pagina noastră: subiecte interesante și idei amuzante pentru a le citi și discuta în… Pauza Mare!” au adăugat aceștia.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Jandarmii clujeni au defilat de Ziua Națională, ca niște soldați neinstruiți. Jandarmeria își cere scuze

Publicat

Jandarmii clujeni au defilat nesincronizat, miercuri, la manifestările din Cluj-Napoca, prilejuite de Ziua Naţională a României. Aceștia au fost filmați dând din mâini în contratimp. 

Nu s-au pregătit, iar conducerea instituţiei pe care o reprezintă îşi cere scuze şi promite că vor fi făcute verificări, potrivit Cluj24.ro.

„Jandarmeria isi cere public scuze pentru modul în care s-a prezentat plutonul de defilare la ceremonia organizată în municipiului Cluj Napoca astăzi.

Ziua Națională este un moment important pe care-l tratăm cu seriozitate și solemnitatea cuvenită, iar astfel de momente, care denotă lipsa de pregătire, sunt de neacceptat.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Jurnalistă România TV, jefuită la Alba Iulia, în timpul Marșului Unirii. I-au fost furate actele și banii

Publicat

O jurnalistă a postului România TV, care era prezentă la Marșul Unirii pe străzile din Alba Iulia.  Manifestația a fost organizată de partidul AUR și condusă de liderul formațiunii politice, George Simion. 

Jurnalista Iulia Blondea era prezentă la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, moment când a rămas fără acte și bani. 

Mai exact, în timp ce transmitea din rândul manifestanților cineva i-a deschis rucsacul și i-a furat portofelul în care avea documente, carduri, cam toate documentele, dar și o sumă de bani.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Marșul Unirii de Ziua Națională, la Alba Iulia. Liderul AUR, George Simion, în fruntea participanților

„În timp ce mă aflam la marşul organizat în centrul oraşului Alba Iulia, cineva mi-a deschis rucsacul, a deschis fermoarul, mi-a furat portofelul în care aveam documente, carduri bancare, permis de conducere, cartea de identitate, extrem de multe documente, precum şi o sumă de bani.

Am sesizat Poliţia. A fost dată o declaraţie. Am depus o plângere şi s-a constituit un dosar penal de către poliţiştii din Alba Iulia pentru furt.

Deocamdată, este un dosar penal cu autor necunoscut. Oamenii legii mi-au spus că vor face verificări”, a declarat jurnalista la postul România TV.

Miercuri, 1 decembrie, pe străzile din Alba Iulia au mărșăluit în jur de 2000 de oameni veniți din toate colțurile țării.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate