Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alegeri la Baroul Alba. Patru avocaţi „vânează” funcţia de decan. Candidaţi înscrişi pentru celelalte funcţii de conducere

Publicat

IMG_7283 Avocaţii reuniţi în Baroul Alba îşi aleg, sâmbătă, conducerea pentru următorii patru ani. Funcţia de decan, pe care o deţine acum avocatul Ioan Rus, este vizată de patru candidaţi, iar pentru cele 10 poziţii de consilieri s-au înscris 25 de persoane.

Bătălia pentru fotoliul de conducere al Baroului Alba se va da de această dată între Mihai Baco – 21 de ani experienţă în avocatură, doctor în Drept la UBB Cluj, preşedintele delegaţiei regionale România a Uniunii Avocaţilor Europeni, Marius Armand Boer – 19 ani experienţă, actualul prodecan al Baroului, Daniel Morar – care a vizat funcţia şi acum patru ani şi Marius Costinaş – 18 ani experienţă în avocatură, în prezent consilier al Baroului.

Reamintim că acum patru ani, Ioan Rus a fost ales decan al Baroului Alba, în urma unui scrutin tensionat. De data aceasta, nu mai candidează pentru un nou mandat.

Citeşte şi FOTO: Alegeri tensionate la Baroul de avocaţi Alba. Olga Jidveian s-a retras din cursa pentru şefia organizaţiei. Ioan Rus este noul decan

Potrivit statutului Baroului Alba, Adunarea Generală este formată din toţi avocaţii înscrişi în Tabloul baroului cu drept de exercitare a profesiei, în total 270 de membri activi.

Decanul Baroului Alba este ales de către adunarea generală a baroului, dintre avocaţii definitivi cu o vechime în profesie de cel puţin 10 ani. Acesta trebuie să fie membru al baroului de cel puţin 5 ani. Decanul este ales pentru un mandat de 4 ani şi poate fi reales o singură dată. Pentru a câştiga funcţia, un candidat trebuie să obţină voturile a 50% plus unu dintre cele exprimate de membrii Adunării Generale. Dacă această condiţie nu este îndeplinită, se organizează al doilea tur de alegeri.

Consiliul baroului este format din 10 consilieri (şi trei membri supleanţi), decanul şi prodecanul. Consilierii sunt aleşi pe o perioadă de 4 ani dintre avocaţii cu o vechime neîntreruptă în profesie de cel puţin 8 ani. Mandatul consilierilor poate fi reînnoit.

Comisia de cenzori este formată dintr-un număr de 3 membri aleşi, prin vot secret, de adunarea generala a baroului, pentru un mandat de patru ani, dintre avocaţii care au o vechime neîntreruptă în profesie de cel puţin 8 ani. Mandatul lor poate fi reînnoit

Comisia de disciplină este independentă de organele de conducere ale baroului, alcătuită din 5 membri, aleşi de Adunarea generală a baroului pe o perioadă de patru ani. Pot fi membri ai comisiei de disciplină numai avocaţii care au o vechime de minimum 10 ani în profesie.

Alegerile se desfăşoară sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 9.30, în sala Mercur Styl din Alba Iulia.

Candidaţi pentru funcţia de decan al Baroului de avocaţi Alba: Mihai Baco, Marius Armand Boer (în prezent prodecan), Marius Costinaş (în prezent consilier), Daniel Morar.

mihai baco Mihai Baco, avocat cu 21 de ani experienţă, doctor în Drept la UBB Cluj, preşedintele delegaţiei regionale România a Uniunii Avocaţilor Europeni şi membru în comitetul executiv al acestei uniuni, intră în „lupta” pentru conducerea Baroului Alba alături de o echipă de 16 oameni, majoritatea dintre cei care şi-au anunţat candidatura pentru Consiliul Baroului.

Spune că este necesară o implicare în apărarea profesiei şi a demnităţii de avocat. “Pentru că, în ultima vreme, din păcate profesia de avocat este atacată de pe mai multe paliere”, potrivit lui Baco.

De asemenea, subliniază că doreşte şi o implicare socială a avocatului, astfel încât imaginea sa ca reprezentant al profesiei să fie percepută aşa cum este, cea reală, cu accent pe viaţa comunităţii.

Alături de echipă, transmite că “avem planuri, strategii și idei de aplicabilitate imediată”, “experiența unui lider de echipă care să îndrume călătoria începută” şi că „cunoaștem temerile, nemulțumirile, viziunile și așteptările”, dar că „ne bazăm nu atât pe răspunsurile voastre favorabile cât mai ales pe întrebările rămase fără soluții până acum”. Ideea principală cu care Mihai Baco încearcă să obţină voturile colegilor este cea de unitate a avocaţilor din Alba, în aşa fel încât să le fie susţinute ideile şi profesia, în general.

marius armand boer1 Marius Armand Boer a declarat pentru Alba24 că a ales să candideze pentru funcţia de conducere pentru că experienţa pe car o are îi conferă legitimitate în acest sens, pe lângă cei 19 ani de avocatură, cu asistenţă în litigii din aproape toate domeniile, deţinând şi funcţia de prodecan al Baroului în ultimii patru ani şi cea de consilier, în ultimii opt.

„Am fost întotdeauna avocat, nu provin din alte profesii. În tot acest interval de timp m-am ocuopat de perfecţionarea continuă a avocaţilor, care în primii ani nu i-a costat nimic pe membrii Baroului.

Consider că la momentul de faţă lucrurile merg într-o direcţie bună în Baroul Alba şi aş vrea să continui în acest sens. Consider că avocaţii din Alba nu sunt dezbinaţi, ci nu sunt îndrumaţi ca să fie suficient de uniţi”.

 

 

 

daniel morar Daniel Morar, avocat cu 19 ani experienţă, a fost timp de 10 ani preşedintele Filialei Alba a Casei de asigurări a avocaților, 8 ani membru al Consiliului de administrație al Casei de Asigurări a Avocaților din România şi 4 ani consilier al Baroului Alba.

“La cei 44 de ani ai mei, am atât expertiza necesară, cât și responsabilitatea asumării unei astfel de funcții reprezentative. Candidatura mea reprezintă o alternativă pentru dorința firească de reprezentare la nivel de conducere a generațiilor care constituie în proporție covârșitoare corpul profesional al avocaților din Baroul Alba.

De asemenea, candidatura mea este materializarea unei tendințe firești a generației tinere de ieșire din pasivitate și de asumare a responsabilităților prin aceea că Baroul Alba va avea cu certitudine un consiliu tânăr (30-40 ani, întrucât 24 din cei 25 de candidați la funcția de consilier au această vârstă), ceea ce reprezintă un moment de cotitură important în viața noastră profesională.

Consider că acest consiliu are nevoie de un reprezentant asemenea lor, de vârstă apropiată și cu aceleași perspective și năzuințe, care să nu fie în postura de a se pensiona în timpul exercitării mandatului.

Ceea ce-mi doresc este ca, în urma acestor alegeri, spiritul de confraternitate în rândul nostru al avocaților să dobândească adevăratul sens, să conștientizăm că suntem un corp profesional important, să existe concordie între noi și mai cu seamă să facem front comun în fața provocărilor și atacurilor din exterior”, a transmis Daniel Morar, pentru Alba24.

Alba24 a contactat toţi candidaţii pentru funcţia de decan. Materialul va fi actualizat pe măsură ce aceştia vor transmite punctul de vedere.

Candidaţi pentru Consiliul Baroului:

Consilieri: Cristian Ioan Bandol, Eugen Cosmin Bercu, Cornel Berindei (în prezent consilier), Marius Armand Boer (prodecan), Adnana Călugăr (consilier), Marius Costinaş (consilier), Mircea Crişan, Alexandra Culcea (consilier), Horea Drăgoiu, Răzvan Gâlea, Cătălina Goţa, Ciprian Laurenţiu Hărceagă-Ţâr, Simona Itu, Mihai Ivănescu, Olga Jidveian (consilier), Liliana Jurj, Alin Matei, Augustin Emil Mândroc, Răzvan Mihăilescu, Angelica Mocan, Daniel Morar, Emil Popescu, Petru Sima, Codruţa Şuteu, Paul Teodorescu.

Comisia de cenzori: Mihaela Savu

Comisia de disciplină: Koble Ladislau Levente

Delegaţi la Congresul Avocaţilor: Cornel Berindei, Marius Armand Boer, Constantin Cojan, Horea Drăgoiu, Olga Jidveian, Angelica Mocan.

Componenţa Consiliului Baroului Alba ales în Adunarea avocaţilor din februarie 2012, pentru un mandat de patru ani

Ioan Rus – decan

Marius-Armand Boer – prodecan

Consilieri: Doina Baco, Victor Bleahu, Adnana Minodora Călugăr, Marius Adrian Costinaş, Alexandra Delia Culcea, Olga Jidveian, Liliana Mariana Jurj, Maria Popa, Cornel Berindei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax