Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ministrul Transporturilor, nemulţumit de stadiul lucrărilor pe lotul II al Autostrăzii Sebeş-Turda

Publicat


La trei săptămâni după prima vizită pe şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda, loturile I şi II, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost din nou prezent în judeţul Alba, pentru a verifica stadiul lucrărilor şi a vorbi cu constructorii. S-a declarat nemulţumit de evoluţia situaţiei din teren pe lotul II, dar a apreciat lucrările de pe lotul I.

 În ceea ce priveşte Lotul 1, ministrul s-a declarat mulţumit de evoluţia lucrărilor şi chiar l-a lăudat pe constructori, observând avansul din teren comparativ cu cel de la ultima vizită. Constructorul i-a explicat paşii următori, în special privind podul peste râul Mureş, în zona Oarda, acolo unde construcţia este una complexă.

Însă surse din anturajul acestuia au declarat pentru Alba24 că situaţia nu a fost aceeaşi pe lotul II, unde ministrul nu a fost deloc mulţumit de evoluţia lucrărilor, întârzierile fiind mari în execuţie.

Ministrul Cuc a făcut și declarații legate de evoluția altor șantiere din țară. “Constat cu mare surprindere şi mare tristeţe că foarte mulţi oameni atacă antreprenorii români care lucrează. Vreau să vă spun că acest antreprenor este singurul antreprenor de talie mare care poate lucra la autostrăzi. Dacă vizavi de acest antreprenor care s-a mobilizat, şi ştiţi că a lucrat foarte bine şi pe lotul 4 Lugoj-Deva, finalizează lotul, a lucrat şi pe Bucureşti-Ploieşti, a terminat în termen lotul de autostradă, dacă şi aici găsim probleme, de la cel care trage, din punctul meu de vedere cred că avem o problemă ca popor, că nu ne susţinem antreprenorii români. Nu spun că toţi sunt de talia dânsului. Dar eu sunt convins că vom avea surprize plăcute atunci când vine vorba de execuţia acestui obiectiv”.

Pe parcursul vizitei la cele două șantiere, acesta a fost însoțit de prefectul de Alba, Dănuț Hălălai și de deputatul PSD Ioan Dîrzu.

Citeşte şi VIDEO Ministrul Transporturilor, în vizită pe șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda, promite finalizarea ei în acest an

Pe lotul I, lucrările sunt realizate în proporţie de 61%, astfel că ar fi şanse să fie terminat în acest an, cel puţin de la Lancrăm până la Alba Iulia Sud, pe bretelele scurte, însă lotul doi este mai întârziat.

Cea mai grea lucrare este realizarea nodului rutier Alba Iulia Nord (la Pârâul Iovului), unde autostrada va subtraversa drumul național.

Autostrada Sebeș – Turda – lot 1 (Sebeş – Sântimbru) / stadiu fizic 61,35% (sursa CNAIR – raport februarie 2019)

Lungime: 17 km

Contract lucrări (tip Fidic Galben), antreprenor Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii SRL, 541.739.137,21 lei fără TVA (460.478.266,63 lei – Fondul de Coeziune 85% şi 81.260.870,58 lei – Guvernul României 15%). Data de începere lucrări potrivit contract: 2.12.2014, cu 4 luni realizare proiect tehnic şi 18 luni execuţie lucrări. Contract supervizare: inginer Egis Romania SA (5.156.196 lei fără TVA).

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor: trimestrul IV (noiembrie) 2019

Proiectul prevede două noduri rutiere în zona oraşului Alba Iulia, la sud – km 8 şi la nord – km 16, poduri de traversare a râului Mureş şi a râului Ampoi, supratraversări de drum judeţean şi cale ferată. Mai este şi nodul rutier în zona Lancrăm, care va asigura legătura cu Autostrada Orăştie – Sibiu.

Citeşte şi Finalizarea Autostrăzii Sebeş-Turda, inclusă la finanţare în proiectul de buget pe 2019. Stadiul lucrărilor

Autostrada Sebeș – Turda – lot 2 (km 17+000 – km 41+250, de la Sântimbru la Aiud-Rădeşti) – stadiu fizic 49,01% (sursa CNAIR – raport februarie)

Lungime: 24,25 km

Contract lucrări (tip Fidic Galben), antreprenor Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) – S.C. EuroConstruct Trading 98 S.R.L. (în insolvență) – (549.332.493,62 lei fără TVA, din care 466.932.619,58 – lei Fonduri Coeziune 85% şi 82.399.874,04 lei Guvernul României 15%). Data începere lucrări din contract 2.12 2014, perioada execuţie iniţială: 4 luni pentru realizarea Proiectului Tehnic, pana la data de 2.04.2015, 18 luni pentru execuţie, până la 2.10.2016. Perioada de garanţie: 48 luni. Contract supervizare inginer Asocierea SC KAPPA – Arhchitects & Engineers SRL – SALFO & Associates SA (5.719.331,21 lei fără TVA).

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor: trimestrul IV (octombrie) 2019

Proiectul include nod rutier la Teiuş (km 26).


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT la Alba Iulia. Două mașini s-au lovit, în sensul giratoriu de lângă sediul primăriei

Publicat

Două mașini au fost avariate într-un accident rutier petrecut duminică după-amiaza la Alba Iulia. Din primele date, nu au fost persoane rănite, iar coliziunea s-a produs cel mai probabil din cauza neacordării de prioritate. Accidentul s-a petrecut în sensul giratoriu din centrul orașului, la intersecția străzilor Calea Moților cu Marcus Aurelius și Doinei, în apropierea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: S-a deschis Parcul Sărbătorilor de Iarnă la Alba Iulia. Patinoar, colinde și distracție pentru toate vârstele

Publicat

Parcul Sărbătorilor de Iarnă s-a deschis oficial duminică, la Alba Iulia, în Piața Cetății. Atmosfera de sărbătoare a fost completată cu un concert de colinde. În actualizare Inima Cetății Alba Carolina devine astfel centrul distracției de sezon, în această iarnă.     Bradul, decorațiunile luminoase, casa lui Moș Crăciun, alături de patinoar, carusel cu mașinuțe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

8 decembrie: 99 de ani de la primul atentat cu bombă din istoria României. Evenimentul care a îngrozit opinia publică

Publicat

Acum 99 de ani, în 8 decembrie, în Senatul României s-a produs o explozie puternică. Atentatul cu bombă care s-a petrecut în 1920 a îngrozit opinia publică a timpului, însă acum este mai puțin cunoscut. Atunci, au murit trei oameni, iar alți trei au fost răniți. Principalul autor a fost condamnat la închisoare pe viaţă. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Orban: Înghețarea salariilor demnitarilor, prin legea bugetului sau prin OUG. Structurile care au scheme umflate, reorganizate

Publicat

Premierul Ludovic Orban a făcut precizări, duminică, despre modalitatea în care ar urma să fie înghețate salariile demnitarilor, ca măsură de reducere a cheltuielilor. Se va face fie prin legea bugetului, fie prin ordonanță de urgență, toate structurile care au scheme ”umflate” urmând să fie reorganizate. ”Știți foarte bine că veniturile, indemnizațiile celor care ocupă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate