Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Mitraliere grele fabricate în Cugir, pe frontul din Ucraina. Armele au fost modificate pentru țintirea dronelor

Publicat

Arme românești în Ucraina: Mai multe mitraliere grele fabricate în Cugir au ajuns pe frontul din Ucraina, unde au fost modificate pentru a putea ținti drone și rachete de croazieră inamice. 

Imagini dar și o filmare cu mitralierele de tipul DShKM 12.7 x 108, fabricate de Uzina Mecanică din Cugir, au fost publicate recent pe rețeaua Twitter.

Potrivit descrierii, una dintre armele de la Cugir a fost echipată cu o lunetă termică AGM TS35-640.

Se precizează că modificările au fost aduse pentru a îmbunătăți capacitatea armelor, în special când vine vorba de țintirea dronelor și a rachetelor de croazieră inamice.

„Am găsit o modalitate de a consolida mitralierele grele și tunurile antiaeriene. Luptătorii instalează toate aceste arme pe aceleași camioane și camionete pe care le-am dat în toate aceste luni”, declară primarul orașului Dnipro, Borys Filatov, potrivit postării de pe rețeaua de socializare.

România este una dintre puține state care au păstrat secretul în legătură cu armamentul și muniția oferite Ucrainei.

ANALIZĂ: Depolitizarea fabricilor de armament și muniție din Cugir, un război cu gloanțe oarbe. Unde duce ”managementul” de partid

În luna august, tot pe rețelele sociale au apărut imagini cu militari ucraineni care foloseau muniție de artilerie produsă în România.

Din imagini ar fi vorba despre obuze de calibrul 122 mm, produse de compania națională Romarm în 2022 și folosite pentru obuzierele autopropulsate 2S1 Gvozdika, aflate în dotarea armatei ucrainene.

UM Cugir, ”nava-amiral” a industriei de armament din România

„Nava-amiral” a industriei de armament din România ese Uzina Mecanică Cugir, care produce pistoale, mitraliere, încărcătoare ș.a.

Uzina are venituri preconizate de 138,8 milioane de lei, însă profitul este estimat la numai 1,75 milioane lei.

Tot la Cugir se află Fabrica de Arme care produce arme de infanterie și mitraliere, însă aceasta a avut anul trecut pierderi de 6.700.000 lei.

sursa foto, video: Twitter (Illya Ayzin, Ukraine Weapons Tracker)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gelu stoian

    joi, 08.12.2022 at 19:47

    Aceste ” mitraliere grele … ” au fost , sau vor fi , trimise in Ucraina ? Vandute , ori sunt un sprijin gratuit pentru armata ucraineana ??

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax