Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sediul DGASPC a fost inaugurat în prezența ÎPS Irineu și a reprezentanților CJ Alba. Şeful Direcţiei a primit „Crucea Arhiepiscopală pentru mireni”

Publicat

Inaugurarea oficială a noului sediu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba (DGASPC) a avut loc marți, în prezența ÎPS Irineu și a reprezentanților Consiliului Județean Alba. ÎPS Irineu, împreună cu un sobor de preoți, au oficiat slujba de sfințire a apei și untdelemnului, cu care au binecuvântat noua locație unde DGASPC își va desfășura activitatea de acum înainte.

Noul sediu al DGASPC Alba, de pe strada Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 68 din Alba Iulia, a fost inaugurat marți, de la ora 11.00. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de ÎPS Irineu împreună cu un sobor de 4 preoți, iar la eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai CJ Alba, ai Asociației Filantropia Ortodoxă, Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, Centrului Cultural „Augustin Bena”, dar și alți membri ai clerului bisericesc.

După sfințirea apei și a untdelemnului, ÎPS Irineu a stropit și a uns cele patru colțuri ale clădirii. Totodată, înaltul prelat al Bisericii Ortodoxe a declarat că „din acest sediu vor izvorî hotărâri frumoase și acțiuni filantropice prin care Dumnezeu va fi cinstit. Această instituție are o noblețe extraordinară, pentru că promovează și vestește atributele dumnezeirii, care sunt iubirea și neprihănirea, iar acesta e un eveniment plăcut lui Dumnezeu și folositor oamenilor. De aceea, prin rugăciune smerită, am pus pecetea Duhului Sfânt aici”. ÎPS Irineu a mai spus că „asistența socială și protecția copilului sunt lucruri care ne angajează și care ne umplu de optimism sănătos (…) pentru că, unde dragostea se bucură, acolo este sărbătoare”. Totodată, acesta a mai adăugat că DGASPC are în vedere „manifestarea iubirii față de cei bolnavi, bătrâni, săraci, neajutorați, handicapați sau singuri pe lume” și a ținut să-l felicite pe directorul DGASPC Alba, Sorin Valerian Chirilă, despre care consideră că, „prestează un adevărat apostolat laic”. La sfârșitul slujbei de sfințire, Sorin Chirilă a primit distincția „Crucea Arhiepiscopală pentru Mireni”, pentru activitatea desfășurată în slujba celor nevoiași.

Spre finalul evenimentului, Chirilă a dorit să mulțumească tuturor celor care au contribuit la mutarea DGASPC în noul sediu, de la reprezentanți ai CJ Alba, la angajați și muncitori: „ Suntem la a șasea mutare a Direcției. Nu ne-am dorit o clădire opulentă, ci una care să se respecte standardele europene”, în timp de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a declarat că „în sfârșit prima instituție subordonată CJ are un sediu. Sunteți un model și apreciem ceea ce ați făcut și faceți pentru oameni”.

La sfârșitul evenimentului, preoții prezenți au sfințit și birourile angajaților, după care, toți cei prezenți au fost invitați la o masă, „finanțată în întregime de invitații din clerul bisericesc”, după cum a precizat Sorin Chirilă.

Reamintim că noul sediu al DGASPC şi terenul aferent a fost cumpărat prin licitaţie publică de CJ Alba, anul trecut, cu 782.000 de euro. Clădirea a aparţinut SC Proiect SA, care avea înregistrate, la 30 iunie 2012, datorii cumulate la bugetul consolidat al statului în sumă de 1.115.110 lei, astfel că imobilul a fost scos la vânzare.

Suprafața de teren este de 2.204 mp, iar clădirea are trei etaje.

Citeşte şi CJ Alba a cumpărat terenul din jurul clădirii Proiect SA, cu 182.000 de euro. Vor fi amenajate parcări pentru sediul DGASPC

FOTO: Cristina NICOLA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. coleg

    marți, 28.01.2014 at 14:08

    Felicitari Consiliului judetean!!!!

  2. Sorinel

    marți, 28.01.2014 at 14:33

    „ÎPS Irineu, împreună cu un sobor de preoți, au oficializat slujba de sfințire a apei și untdelemnului…” Mai, Roxana, pai se poate?! „…a oficializat”? Se zice „a oficiat”, nu numai la popi, ci peste tot! A OFICIAT cununia civila, A OFICIAT parastasul, sau ce vrei tu. Dar nu te necaji, ca-mi plac pozele alea cu salata de castraveti si salamul!… Foame mare, nu?

  3. Roxana Cazacu

    marți, 28.01.2014 at 15:25

    Mulțumesc frumos, m-am grăbit. Am modificat.

  4. Sorinel

    marți, 28.01.2014 at 15:33

    Normal ca din graba! Eram convins. Oricum, apreciez viteza cu care va straduiti voi, cei de la alba24.ro sa puneti on-line evenimentele din Alba. Voi va straduiti ca noi sa putem afla in timp util ce e nou pe-acasa… Multumiri si succes!

  5. Ana- Maria

    marți, 28.01.2014 at 17:39

    Acola trebuia sa fie Universitatea Poliehnica Cluj. Dar i-a incurcat Hava si Dumitrel.
    Si rectorul de la 1 decembrie. Frica de concurenta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax