Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „O mie și una de definiții ale teatrului”, lectură cu actorii Teatrului Evreiesc de Stat la Alba Iulia

Publicat

cafenea cu talc O nouă zi de teatru îi așteaptă pe albaiulieni și pe cei veniți în „Cealaltă Capitală” special pentru Festivalul Internațional de Teatru „Povești”. Ziua a început cu deja cunoscuta „cafea cu tâlc”, la care au fost invitați să participe Elastic din Belgia, Florin Silaghi, directorul artistic al trupei Arcadia din Oradea, dar și o parte dintre actorii Teatrului Evreiesc de Stat care au citit din cartea lansată cu această ocazie: O mie și una de definiții ale teatrului.

La Alba Iulia diminețile încep cu lansări de carte și discuții cu actori. Art Cafe a fost și miercuri plin de oameni iubitori de teatru și lectură veniți special să se întâlnească cu cei care dau viață personajelor îndrăgite și admirate în fiecare seară pe scenele caselor de cultură din oraș.

Înainte de spectacolul programat în acestă seară la ora 20.00, belgianul Elastic a venit să povestească despre spectacolul pe care îl va suține.

Acesta a spus că a lucrat doi ani la punerea în scenă a Momento!, un show de efecte vizuale complet noi.

La conferință a fost invitat să participe și directorul artistic al trupei de teatru Arcadia din Oradea, Florin Silaghi. El a povestit despre pasiunea sa pentru teatru.

„Este o încercare tot mai grea de a convinge publicul de importanța teatrului de păpuși pentru copiii” a spus acesta.

Ultima parte a conferinței a fost dedicată lansării cărții O mie și una de definiții ale teatrului.

Pentru a condimenta acest moment și pentru a face o surpriză publicului, o parte din definițiile scrise de Oliver Py au fost citite de actorii Teatrului Evreiesc de Stat, care vor juca în acestă seară în piesa Frau Hess și grădinile ei.

Maia Morgenstern, Marius Călugărița, Anka Levana, Cristina Cîrcei, Darius Daradici, Viorel Manole, Natalie Ester, Vaceslav Grosu și Ioana Bogățan au prezentat citate din carte.

În locul autorului Oliver Py, cea care a prezentat cartea a fost Edith Negulici.

„Tot ce este creat aici pentru teatru nu se rezumă strict la arta dramatică, formulează perseverent cele mai recente posibilități inovatoare în dialoguri prezente ca exerciții practice, este o carte despre adevărul ca expreiență, un scandal atât de mare încât ar putea trece neobservat, o amplă exegeză hamletiană și o viață întreagă nu este suficientă pentru a o înțelege”, scrie autorul în descrierea cărții.

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax