Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO VIDEO: Olimpiada micilor albaiulieni. O zi de sport și distracție pentru 75 de preșcolari de la 16 grădinițe

Publicat

Sala de sport a Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (în calitate de instituție parteneră), a găzduit Olimpiada micilor albaiulieni, un eveniment dedicat grădinițelor din oraș. 

Pentru câteva ore, locul a devenit un ”Olimp al preșcolarilor” și a fremătat de veselie și emoție, pentru că s-au desfășurat întrecerile celei de-a patra ediții a „Olimpiadei micilor albaiulieni”, cea mai amplă competiție sportiv-distractivă din județ rezervată preșcolarilor.

Evenimentul a fost organizat de Grădinița cu Program Prelungit nr. 11 Alba Iulia și Asociația „Micul Prinț”, în parteneriat cu IȘJ Alba, DJST Alba și Primăria Muncipiului Alba Iulia.

La probele sportiv-distractive au luat startul 75 de preșcolari de la 16 grădinițe din Alba Iulia și localitățile aparținătoare: Micești, Bărăbanț și Oarda de Jos și de la o grădiniță din Aiud.

Copiii au fost însoțiți de părinți și bunici care i-au susținut și încurajat din tribune. Buna-dispozițe și bufoneriile clovnului (interpretat de d-na Loredana Groza) au risipit o parte din emoțiile concurenților.

În cuvântul de deschidere a competiției, directoarea Grădiniței nr. 11 din Alba Iulia, prof. Georgeta Bordeu a declarat:

„Suntem cu toții de acord că tehnologia ne-a acaparat viața, iar acest fapt a generat o scădere considerabilă a activității fizice în rândul copiilor.

Putem interveni asupra acestei realități prin educație, prin promovarea activității fizice în rândul copiilor.

Un copil care se joacă, aleargă este un copil sănătos, capabil să facă față cu succes efortului intelectual.

Astfel, după 2 ani de pandemie, reluăm concursul sportiv – Olimpiada micilor albaiulieni.

Concurând în echipe unii cu ceilalți, putem învăța mai bine despre valorile sportive: perseverență, respect, spirit de fair-play, înțelegere și prietenie.”

Steaguri personalizate au fluturat deasupra echipajelor concurente, iar parada acestora s-a desfășurat pe acordurile Imnului Olimpic.

Coloana a fost condusă de purtătoarea flăcării olimpice, sportiva Roxana Dobîrtă, vicecampioană europeană la taekwondo pe categoria ei de vârstă și medaliată cu aur la Campionatul Balcanic.

La finalul paradei, cercurile olimpice au fost înălțate pe „catarg”. Fiecare echipă a prezentat mesajul din partea grădiniței reprezentate.

Copiii și-au pregătit organismul pentru efort împreună cu antrenoarea fitness și aerobic Bianca Petridean.

Probele din concurs au fost prezentate de ed. Oana Dobîrtă și supervizate de 3 arbitri desemnați de DJST Alba: Dan Susa, Liliana Șandru și Nicolae Avrămuț.

Fiecare probă a conținut elemente de dificultate adaptate vârstei copiilor, verificând deprinderile motrice ale preșcolarilor concurenți: alergare, sărituri peste obstacole, îndemânare, mers în echilibru, transport de obiecte, târâre, șotron etc.

Juriul, format din prof. Loredana Stan – inspector școlar pentru educație timpurie la IȘJ Alba, prof. Georgeta Bordeu, Delia Crișan – președintele Asociației „Micul Prinț”, prof. Sorin Calaban, Claudiu Nemeș, consilierul primarului Gabriel Pleșa și Andreea Giurgiu din partea Primăriei Alba Iulia, a validat următoarele rezultate la fiecare probă în parte:

„Cursa bilelor colorate”: 1. GPP nr. 2 Aiud; 2. GPP „Scufița Roșie”; 3. GPP nr. 8 ;

„Sportivii la concurs”: 1. GPP nr. 14 și GPN Bărăbanț; 2. GPP Step By Step nr. 12; 3. Grăd. Lumea Ștrumfilor;

„Cercurile buclucașe”: 1. GPP „Dumbrava Minunată”; 2. GPP Micești; 3. GPP Oarda de Jos;

„Competiția voiniceilor”: 1. GPP nr.13; 2. GPP nr.10; 3. GPP nr. 11;

„Soldații campioni”: 1. GPP nr. 2 și GPN nr.1 ; 2. GPP nr. 9; 3. GPP nr.16.

Dansul majoretelor grădiniței organizatoare, fetițe din grupele „Steluțe” și „Piticii Voinicii”, antrenate de educatoarele Ioana Boboia și Crina Oltean, a fost răsplătit cu premii și diplome.

„Acest eveniment a împletit efortul parcurgerii unor probe sportive cu bucuria finalizării traseului de către copii.

Sperăm că micuții noștri albaiulieni au înțeles că victoria este de partea acelora care luptă în echipă.

Felicitări, dragi copii, vouă și doamnelor educatoare care v-au antrenat! Mulțumim partenerilor noștri DJST și IȘJ Alba, grădințele participante din Alba Iulia și Aiud, Primăria Municipiului Alba Iulia și sponsorilor care prin implicarea lor au făcut posibilă premierea concurenților și această minunată atmosferă”, a declarat Delia Crișan, președintele Asociației „Micul Prinț” Alba Iulia.

Pe acordurile melodiei formației Queen, „We are the champions”, au fost decernate medalii de aur, argint și bronz, diplome și premii (un joc Darts cu bile și un pulover polar de circca 60 lei) celor 75 de copii.

Emoția și bucuria momentului premierii s-au putut citi pe chipul fiecărui copil urcat pe podium, indiferent de locul câștigat în competiție.

Grădinițelor cu personalitate juridică li s-au decernat trofee-flacără personalizate. Felicitări tuturor celor care prin munca și implicarea lor au dăruit copiilor o zi de neuitat.

Informațiile și fotografiile au fost oferite de Crina Ghergu, purtătoarea de cuvânt a GPP nr.11 Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax