Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO | Omar Sosa & The New Afro-Cuban Quartet, JazzyBIT și Trio Zamfirescu au „mișcat” sute de oameni în a doua seară Alba Jazz

Publicat

YouTube video

A doua seară a Festivalului Internațional Alba Jazz a fost un adevărat regal muzical și cultural pentru cele câteva sute de persoane care s-au adunat în Piața Cetății pentru a asculta muzică de înaltă calitate, interpretată de artiști consacrați pe plan mondial. Omar Sosa & The New Afro-Cuban Quartet din Cuba și JazzyBIT din Timișoara au transformat piațeta albaiuliană într-un spațiu de nivelul marilor capitale europene.

Trio Zamfirescu din București au deschis a doua seară a festivalului printr-un concert extraordinar de chitară, în Sala Unirii. Cei trei frați Zamfirescu sunt cunoscuți de către mulți de la concursul TV „Românii au talent”, unde și-au dobândit bine meritata celebritate. Cu talent, pasiune și o îndemânare excepțională, Trio Zamfirescu a cântat piese cunoscute și mai puțin cunoscute, într-un stil propriu, îmbinat între flamenco, latino, jazz și clasic, muzică de film, spre bucuria publicului, care și-a arătat vizibil aprecierea prin aplauze generoase.

La ora 20.00 a început concertul JazzyBIT, cu Teodor Pop (pian, orgă Hammond, sintetizator), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuție), din Timișoara, care, timp de aproximativ o oră, au cântat piese jazz cu influențe blues și funk, interpretate impecabil și bine „gustate” de publicul prezent.

Urcarea pe scenă a lui Omar Sosa & The New Afro-Cuban Quartet a adus mulțimii din public aproape două ore de energie pe ritmuri cubaneze, africane și universale. La pian, chitară bas, instrumente de suflat, percuție și instrumente neconvenționale, artiștii i-au „mișcat” cei prezenți, atât în interior cât și în exterior. Muzica lui Omar Sosa, dificil de descris în cuvinte, va rămâne cu sigurnață mult timp în memoria și în inimile celor care au ascultat-o.

După concert, în Piața cetății s-a încins o petrecere pe cinste, animată de Tribal Kult Kollective din București și Laura Orian. Parada tribală a răsunat puternic, întreținută de zeci de pași săltăreți de dansatori din rândul publicului.

Festivalul Internațional Alba Jazz continuă și duminică, cu Duo Luiza Zan & Jimmy Csercesz în Sala Unirii, Cobzality și Marcian Petrescu & Trenul de Noapte în Piața Cetății.

Vedeți aici programul complet al Festivalului Alba Jazz 2013 și descrierea artiștilor invitați.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax