Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Operațiunea ”omătul” scoate primarii din birouri. Vezi cum au deszăpezit la Sebeș, Ciugud și Aiud

Publicat

În județul Alba există și administrații publice pe care ninsoarea și viscolul nu le-a prins „nepregătite”. Este cazul municipiului Sebeș, unde utilajele și chiar unii dintre angajații primăriei au petrecut o noapte albă pe străzile din oraș și din zonele aparținătoare. Primarul Dorin Nistor a postat pe contul său de facebook mai multe filmulețe realizate cu propriul telefon în diferite zone de intervenție.

De asemenea, este cazul comunei Ciugud, unde primarul Gheorghe Damian, a anunțat și în acest an că totul decurge normal. Primăria din Ciugud are propriile utilaje de deszăpezire, ceea ce îi aduce economii importante la bugetul local, pe de o parte, și controlul deplin al modului în care se intervine, pe de cealaltă.

Citește și Prefectul de Alba și vicepreședintele ANRSCUP, pe urmele utilajelor de deszăpezire. Ce au descoperit

La Aiud, primăria municipiului Aiud este ”parțial mulțumită” de activitatea de deszăpezire și curățare desfășurată de SC Greendays. Chiar așa s-au exprimat reprezentanții instituției, într-un comunicat.

„Tocmai de aceea, reprezentanții operatorului de salubritate au fost convocați la ședința operativă care va avea loc la ora 11:00 la sediul primăriei. Facem cunoscut faptul că instituția noastră efectuează plăți doar pentru lucrările efectuate eficient. Primăria municipiului Aiud roagă cetățenii, precum și persoanele juridice să-și îndeplinească obligațiile în ceea ce privește curățarea trotuarelor, respectiv a perimetrelor spațiilor comerciale afectate de zăpadă sau gheață, astfel încât până la orele amiezii să fie asigurată circulația pietonală în condiții de normalitate.

Citește și METEO de WEEKEND în Alba: Ploi, ninsori și minime de -9 grade Celsius, la munte

Aceste obligații sunt prevăzute de Hotărârea Consiliului Local nr. 254 din 22 decembrie 2005, iar neîndeplinirea lor atrage sancționarea contravențională a celor vinovați” se mai arată în comunicarea publică a administrației din Aiud”, au scris joi reprezentanții Primăriei Aiud, pe rețeaua de socializare Facebook.

În municipiul Sebeş şi în localităţile aparţinătoare, începând de marți, 16 ianuarie, ora 17:00 și continuând în ziua de miercuri, 17 ianuarie, începând cu ora 11:00, odată cu modificarea condițiilor atmosferice și căderile abundente de zăpadă, au fost pregătite şi au intervenit, cu prioritate pe arterele principale, un număr de cinci autobasculante cu sărăriţă şi cu lamă, un utilaj cu lamă – în zona cartierelor de blocuri, un utliaj tip Wola (în zona Petrești), care curăţă zăpada aşternută pe carosabil şi împrăştie material antiderapant, a scris primarul Dorin Nistor, pe Facebook.

Pe strada Augustin Bena a fost înfundată canalizarea pluvială datorită acumulărilor de deșeuri și zăpezii degajate în rigole. Problema a fost remediată cu sprijinul SPAP Sebeș și Apa CTTA. De asemenea, echipele Apa CTTA alături de SPAP Sebeș au intervenit miercuri pentru remedierea unei defecțiuni la canalizarea de pe strada Peneș Curcanul. Situația pe raza localității este monitorizată cu sprijinul Poliției Locale Sebeș.

Reprezentanții Primăriei Sebeș transmit cetăţenilor, precum şi agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în municipiu, că odată cu răcirea vremii şi apariţia fenomenelor naturale specifice iernii (zăpadă, gheaţă sau polei), au obligaţia de a curăţa perimetrul proprietăţii (trotuare, rigole, etc.), pentru a evita producerea de evenimente neplăcute.

Potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Sebeş nr. 64/2017, aruncarea zăpezii din curţi proprietate personală pe căile publice de acces şi parcarea autovehiculelor, în perioada de iarnă, astfel încât să fie stânjenită funcţionarea utilajelor de deszăpezire a localităţii şi necurăţarea zăpezii imediat după depunere şi a gheţii de pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin sau le administrează, în vederea asigurării circulaţiei normale a pietonilor precum şi, în cazul formării poleiului, a neutilizării materialelor antiderapante, se sancţionează cu amendă de la 800 lei până la 1000 lei pentru persoane fizice şi cu 1.000 lei până la 1.500 lei pentru persoane juridice.

Conform buletinului meteorologic, în intervalul 16 ianuarie ora 17:00 și 18 ianuarie, ora 22.00, se înregistrează intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și depuneri de polei.

Pentru informaţii sau sesizări, cetățenii pot contacta autoritățile locale din Sebeș la numărul de telefon 0258-731004 sau numărul scurt al Poliției Locale a muncipiului Sebeș, 0358-919.

În comuna Ciugud, prima zăpadă din acest an nu a creat probleme, administrația locală intervenind cu utilajele proprii pentru deszăpezirea drumurilor de pe raza comunei, inclusiv drumurile agricole asfaltate, până la limita cu municipiul Alba Iulia (la Oarda și în zona Supremia) și comunele Berghin (la Straja) și Sântimbru (la Totoi).

„Avem rugămintea de a nu lăsa autovehicule pe marginea drumului pentru a nu îngreuna acțiunea de deszăpezire”, au scris reprezentanții Primăriei Ciugud pe rețeaua de socializare Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax