Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Organizația PNL Alba a depus la BEJ dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare. Listele finale

Publicat

IMG_4311Organizația PNL Alba a depus miercuri, la Biroul Electoral Județean, dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare. Dacă partidul va obţine scor similar celor de la locale, adică peste 50%, vor avea asigurat un loc de senator, pe care candidează acum, din prima poziţie, parlamentarul Alexandru Pereş, respectiv trei locuri de deputaţi. Astfel, la Camera Deputaţilor ar intra Florin Roman, în prezent vicepreşedinte CJ Alba, Corneliu Olar (primarul comunei Horea) şi Claudiu Vasile Răcuci (consilier judeţean, din Blaj).

„Vom câștiga ca de fiecare dată alegerile în județul Alba, vom fi prima organizație a PNL în România. Așa cum ne-am propus în vară așa va fi și de această dată. Suntem partidul cel mai bine organizat. Avem o listă care îmbină experiența cu noutatea, cu tinerețea, și din acest punct de vedere cunosc colegii, cunosc ceea ce am făcut pentru oamenii din Alba și am convingerea că vom obține cel puțin trei deputați și un senator la alegerile din 11 decembrie, iar din 12 va trebui să ne gândim foarte serios la formarea noului Guvern. (…) Sunt foarte obișnuit cu Parlamentul, cunosc ușile, cunosc clanțele, nu o să mă pierd pe acolo. O să îi ajut și pe alți colegi”, a spus Florin Roman, vicepreședinte CJ Alba, aflat pe primul loc pe lista la Camera Deputaților.

Florin Roman a transmis că nu au fost modificări pe ultimele sute de metri. Cu toate acestea, au fost membri ai partidului care nu s-au găsit pe pozițiile pe care și le-au dorit iar ulterior nu au mai dorit să continue, printre aceștia aflându-se și deputatul Dan Coriolan Simedru.

YouTube video

„Am fost pentru Țara Moților când a fost alegerea uninominală pe colegii, colegiul Munții Apuseni – Teiuș. Acum, având în vedere că s-a schimbat legea, voi fi parlamentar, spun eu, deputat, pe tot județul Alba. Chiar dacă am lipsit ultimul mandat, am reușit să mai acumulez experiență, experiență în administrația locală, și cred că prin voința mea, prin aportul pe care îl pot aduce pentru județul Alba, voi fi un parlamentar și vocal și un parlamentar care îmi las toată ocupația personală și cea administrativă locală din Horea pentru județul Alba”, a spus Corneliu Olar, primarul comunei Horea, aflat pe al doilea loc eligibil în lista PNL Alba pentru Camera Deputaților.

Citește și Profil de candidat: GROFUL APUSENILOR, Corneliu Olar lasă „Casa Albă” de la Horea pentru influența și imunitatea din Casa Poporului

Potrivit lui Corneliu Olar, în cazul în care va câștiga un loc în Parlament, în termen de trei luni vor fi organizate alegeri anticipate pentru Primăria comunei Horea. Acesta a dezvăluit și candidatul liberal care va candida în cazul alegerilor, respectiv actualul viceprimar al comunei Horea, Marin Nicola.

„Abordăm cu optimism alegerile. Avem o echipă redutabilă la nivel județean cel puțin, cred că și la nivel de țară, lucrurile s-au corectat pe parcurs. Principala noastră problemă și cred că a politicii românești, că cei care întradevăr erau sub controlul justiției să nu facă parte din liste. Noi am reușit acest lucru, sperăm ca și celelalte forțe politice concurente în acest important scrutin din 11 decembrie să facă la fel”, a spus senatorul Alexandru Pereș, aflat pe primul loc în lista pentru senatori, poziție care i-ar putea asigura al patrulea mandat la Senat și al șaselea din Parlament.

„Sper să fiu o surpriză plăcută la finalul alegerilor și să ajung în Parlamentul României. Pentru mine este o onoare, este o luptă pe care o duc de 16 ani în acest partid și cred că acum a venit timpul și maturitatea mea personală ca să pot candida pentru această funcție”, a spus consilierul judeţean Claudiu Vasile Răcuci, aflat pe locul trei la Camera Deputaților.

„Până la urmă nu e o întâmplare. Oamenii cred că apreciază și ce oferim ca și candidați, ne judecă după tot ce am făcut ca partid în județ și sunt convins că și de data aceasta vor fi alături de noi și de candidații PNL. De ani și ani de zile suntem împreună pentru județul Alba”, a spus președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, prezent alături de colegii din partid la depunerea candidaturilor.

Reamintim faptul că lista candidaţilor PNL Alba la alegerile parlamentare din 11 decembrie a fost modificată săptămâna trecută de conducerea judeţeană a partidului. Noua componenţă şi ordinea pe liste au fost validate joi, 20 octombrie, de Biroul Politic Naţional al partidului.

Schimbările nu afectează însă locurile eligibile. Dacă PNL va obţine scor similar celor de la locale, adică peste 50%, vor avea asigurat un loc de senator, pe care candidează acum, din prima poziţie, parlamentarul Alexandru Pereş, respectiv trei locuri de deputaţi. Astfel, la Camera Deputaţilor ar intra Florin Roman, în prezent vicepreşedinte CJ Alba, Corneliu Olar (primarul comunei Horea) şi Claudiu Vasile Răcuci (consilier judeţean, din Blaj).

Faţă de listele prezentate iniţial de liberali, Comitetul Executiv Judeţean PNL Alba a operat modificări, în eşalonul doi. Silviu Ponoran (actual primar la Zlatna) şi avocatul Cornel Berindei nu se mai regăsesc pe următoarele două locuri la Senat. Pe aceste poziţii au intrat Dumitru Fulea (din Sebeş, consilier judeţean), care iniţial se afla pe lista pentru deputaţi şi Simone Albani (consilier judeţean). Locul patru pe listă este Carmen Liliana Stoica, de la Ocna Mureş.

Pe lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor, după primele locuri eligibile, se află Sorin Bumb (consilier judeţean), Gabriel Pleşa (viceprimar de Alba Iulia), Elena Ignat (Alba Iulia) şi Emil Muntean (Cugir). Actualul deputat Dan Simedru nu se mai regăseşte pe lista candidaţilor PNL pentru parlamentare, în acest an, acesta nefiind, nici iniţial, pe un loc eligibil.

Lista finală a candidaţilor PNL Alba:

Senat

1. Alexandru Pereş (actual senator, vicepreşedinte al Senatului)

2. Dumitru Fulea (Sebeş, consilier judeţean)

3. Simone Albani Rochetti (consilier judeţean)

4. Carmen Liliana Stoica (Ocna Mureş)

Camera Deputaţilor

1. Florin Roman (vicepreşedinte CJ Alba)

2. Corneliu Olar (primarul comunei Horea)

3. Claudiu Vasile Răcuci (din Blaj, consilier judeţean)

4. Sorin Bumb (consilier judeţean)

5. Gabriel Pleşa (viceprimar de Alba Iulia)

6. Elena Ignat (Alba Iulia)

7. Emil Muntean (Cugir)

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. PCR

    miercuri, 26.10.2016 at 16:21

    La vremuri noi, tot…voi!!! M-am saturat de aceleasi mutre si de aceleasi gogosi reincalzite!

  2. kallo

    miercuri, 26.10.2016 at 17:25

    Daca si anu asta stimabilul domn Peres ajunge in Senat… bleaaaaaaaaaa….
    Cum mama naibi…..individul nu a facut nimic pentru oras ce sa mai zic judetul nostru in aproape 30 de ani…… 30 de ani…..30 de ani……!!!!!! treziti-va …cum ar zice Iehova.

  3. Cris

    joi, 27.10.2016 at 08:33

    Ca bine zici PCR-ule! Suntem multi care ne-am saturat. Nu au nici un suflu nou in partidele astea. Ti se face lehamite de aceleasi mutre. Ai punctat bine.

  4. Pro - Kallo

    joi, 27.10.2016 at 12:46

    Stimabilul domn Peres:

    Istoric activitate parlamentară: Camera DataStart DataSfarsit
    Camera Deputaţilor 22 Nov 1996 10 Dec 2000
    Camera Deputaţilor 11 Dec 2000 12 Dec 2004
    Senat 13 Dec 2004 14 Dec 2008
    Senat 15 Dec 2008 18 Dec 2012
    Senat 19 Dec 2012 18 Dec 2016
    Totusi nu se schimba nimic ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax