Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Profil de candidat: GROFUL APUSENILOR, Corneliu Olar lasă „Casa Albă” de la Horea pentru influența și imunitatea din Casa Poporului


Publicat


olarSupranumit Groful Apusenilor, Corneliu Olar
 este unul dintre cei mai influenți politicieni din zona Apusenilor. Cu o atitudine de adevărat stăpân al munților, pe Olar nu tocmai faptele bune l-au adus pe primele pagini ale ziarelor, ci aroganța, dusă la extrem în anumite situații, probleme cu defrișări și retrocedări ilegale care au fost asociate cu numele lui și evenimentele mondene din familie, organizate parcă special pentru a scoate în evidență grandomania și poziția socială pe care acesta o are în creierii munților și de care profită chiar dacă asta înseamnă de multe ori și sfidarea legii.

Prima mare aroganță, Olar o are adresată statului și cetățenilor pe care vrea să îi reprezinte. Politicianul nu și-a mai completat declarația de avere și de interese din 2012. Aceasta nu se regăsește nici pe site-ul Primăriei Horea și nici pe cel al Agenției Naționale de Integritate. Olar este primar al comunei din Horea și în același timp administrator al Ocolului Silvic Horea Apuseni SRL, un business forestier care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,84 milioane de lei.

După ce, în urmă cu patru ani, preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, i-a „tras scaunul de sub picioare” și l-a bătut la el acasă cu un scor zdrobitor, acum Olar candidează din nou pentru mandat de deputat. Șefii săi de partid l-au pus pe un loc eligibil și are toate șansele de a ajunge în Parlament. Aflat pe locul doi pe listele PNL-ului, primarul este dispus să coboare din „scaunul lemnarului” de Apuseni pentru un fotoliu la Camera Deputaților, capitonat cu imunitate și cu mult dorita influență. 

Poziția sa pe lista PNL-ului nu este o surpriză având în vedere că zona Munților Apuseni este fief PSD și liberalii au nevoie de un moț interesat direct să se zbată și să aducă voturi în campania care urmează, iar organizația condusă de Hava & Dumitrel este legată ombilical de șeful Wood Stock-ului din Horea și puterea drujbelor acestuia.

Cariera politică a lui Olar nu s-a conturat de fiecare dată așa cum și-a dorit, dar acesta nu a ezitat să profite la maxim de momentele în care s-a aflat la putere.

cornel olar3În cariera sa de primar, Olar a demonstrat că este un maestru al retrocedărilor. El se poare lăuda cu o realizare pe care puțini edili au reușit-o, fără să simtă la încheietura mâinilor fiorul rece al brățărilor: în calitate de primar la Horea a retrocedat terenuri care aparțineau de Primăria Arieșeni. Și nu orice terenuri, ci tocmai cele de la baza unei pârtii de schi din zonă.

„Terenurile din preajma pârtiei se află într-o zonă cu potențial turistic și sunt de peste 10 ori mai scumpe decât cele unde trebuia să se facă normal retrocedarea. Prejudiciul ar depăși un milion de euro. Implicat în mai multe scandaluri cu furturi de lemn din pădurile comunale – edilul din Horea fiind și președintele Ocolului silvic privat „Horea – Apuseni” RA care administrează câteva sute de hectare de pădure –, Corneliu Olar are toate șansele să fie cercetat penal și pentru o faptă extrem de gravă. Aceasta se referă la punere în posesie în mod abuziv a două persoane pe o suprafața de 7,26 ha de teren aflat chiar aproape de baza pârtiei Arieșeni. Și asta <inducând în eroare comisia județeană de fond funciar>”, declara la vremea respectivă, Arpad Ladanyi pe atunci subprefect al județului Alba.

Potrivit Legii 1/2000 si Legii 18/1991, cine se consideră îndreptățit la retrocedarea unei suprafețe de teren depune o cerere la comisia local[ de fond funciar din cadrul unității administrativ-teritoriale pe raza căreia se află bunul de retrocedat. Comisia locală are menirea de a verifica aceste cereri, ulterior f[când propuneri, în cunoștință de cauza, comisiei județene de fond funciar, urmând ca aceasta din urmă să valideze propunerea”, scria în anul 2008 pe acest subiect site-ul coltuc.ro.

VEZI DOCUMENTELE  care arată cum Cornelul Olar a semnat documente prin care împărţea, în calitate de primar al comunei Horea, terenurile din comuna vecină, Gârda.

Afaceri sub semnul influenței politice, politică sub semnul puterii drujbelor

harta zonelor cu paduri defrisateÎn perioada în care Corneliu Olar era la cârma primăriei, comuna Horea a apărut într-un studiu realizat de Greenpeace, ca una din zonele cele mai defrișate în mod abuziv din România.

Potrivit rezultatelor studiului  Greenpeace, în România dispăreau atunci peste 3 hectare de pădure în fiecare oră. Greenpeace a lansat o hartă a suprafețelor despădurite din România, în perioada 2000-2011, solicitând, cu această ocazie, Ministrului Mediului și Pădurilor să ia măsuri urgente pentru protejarea pădurilor. În documentul respectiv se pot vedea care sunt cele mai afectate zone de tăierile ilegale din județul Alba.

Din hartă rezultă că în județul Alba sunt două zone în care pădurile sunt defrișate în mod abuziv. Este vorba de nord-vestul județului în zona localităților Horea, Albac și Bistra și în zona de sud, Oașa-Șugag. Cele trei comune din zona de nord-vest a județului au, în total, peste 15.000 de hectare de păduri, iar, doar în comuna Șugag, suprafața pădurilor depășește 18.000 de hectare, potrivit informațiilor furnizate de Direcția Regională de Statistică Alba.

VEZI:  HARTA DEFRIȘĂRILOR ILEGALE: Vezi care sunt zonele cu cei mai mulți arbori tăiați abuziv din pădurile județului Alba

Într-un reportaj realizat în 2014 de jurnaliștii de la „România te iubesc” despre marea defrișare din zona Munților Apuseni, scria că „ În vremea când pădurea se tăia aici, reprezentantul locului în parlament era Corneliu Olar. Corneliu Olar a înființat ocolul privat Horea care se ocupa de administrarea unei bune părți din pădurile Apusenilor.

Toate văile din zona au fost distruse de oamenii locului. Cu acordul și îngăduința silvicultorilor și a politicienilor. Olar apare într-o înregistrare pe când oamenii din zona au blocat accesul corpului de control în pădure. Iar deputatul n-a făcut nimic pentru a-i lăsa pe oamenii legii să-și facă treaba” spun cei la România Te Iubesc.

corneliu olarInvestigațiile celor de la România, te iubesc au scos în evidență dezastrul din zona administrată de ocolul înființat  de fostul deputat, o afacere profitabilă administrată de Corneliu Olar.

Potrivit datelor înregistrate de portalul Termene.ro,  Ocolul Silvic Horea Apuseni SRL a fost înființat în 18 septembrie 2006 și are ca obiect de activitate silvicultura și alte activități forestiere. Cifra de afaceri în 2015 a fost de 1,84 milioane de lei și a avut un profit de 52.600 de mii.

Cea mai înfloritoare perioadă pentru afacerea cu lemne a fost în 2008-2010, chiar în perioada în care Olar era deputat, când în plină criză financiară a avut cifră de afaceri de 2,8 respectiv 2,6 milioane de lei.

SRL-ul are 48 de angajați și are înregistrate 7  dosare civile, litigii de munca și încă 4 în contencios administrativ și fiscal.

Sediul firmei se află în Gârda de Sus și mai are ca acționari Asociația Râul Mare, Asociația de Vânătoare Ursoaia și pe Dorel Felician Petrușe , fost consilier local în Arieșeni, personaj cercetat în „Dosarul pensiilor ilegale”.

În acest dosar în care sute de oameni, printre care și viceprimarul din Horea la acea vreme, și-au scos diplome false de școlarizare și cărți de muncă, Olar a scăpat neatins de justiție deși majoritatea aranjamentelor cu beneficiarii din Horea se purtau chiar la el în birou.

Olar afirma că nu a ştiut nimic despre toată această poveste penală, dar recunoaşte că şi procurorii s-au interesat de el. Ciudat este că la Horea, discuţiile despre cărţi de muncă şi diplome false s-au purtat ani de-a rândul şi în fata „Biroului Oval” al „Casei Albe” cum este amenajată şi numită oficial primăria, în varianta modernizată de Corneliu Olar.

VEZI: „România, te iubesc”: Vezi ce spun reporterii PRO TV într-un reportaj despre mafia dosarelor de pensii falsificate la CJP Alba

primaria horea, casa alba din horeaRenovarea primăriei după modelul „Casei Albe” de la Washington este tot o dovadă a aroganței lui Olar care și-a dorit să aibă un „Birou Oval” ca al președintelui Statelor Unite ale Americii.  10 miliarde de lei a costat primăria care are 14 birouri și a fost ridicată prin munca și din donațiile localnicilor. Aici a fost amplasată și o sculptură cu Monica Lewinsky şi Bill Clinton.

În primul său mandat de deputat,  aroganța lui Olar a atins cele mai înalte culmi. Unul din momentele în care i-a tratat pe cei din jurul său cu o atitudine batjocoritoare a fost în 2010 când  s-a prezentat, cu întârziere, la întâlnirea cu ministrul Administraţiei şi Internelor, ce a avut loc la Traseul celor Trei Fortificaţii, în Alba Iulia. Ajuns în faţa porţii Traseului, acesta a lăsat maşina în mijlocul drumului, cu geamul din dreapta faţă coborât, cu uşile deschise şi cheile în contact. Apoi le-a spus celor care se aflau în zonă turiști, jurnaliști, garda cetății, curioși aflați întâmplător prin zonă  să-i parcheze maşina de parlamentar, precizând totodată, cu ironie, că-i plătită din banii „voştri”.

DSCF1009-300x225Pe când toată lumea prezentă de faţă credea că-i o glumă nesărată, deputatul Olar şi-a continuat, pe jos, drumul spre Hotelul Medieval, unde avea loc întrunirea primarilor PD-L cu ministrul MAI şi dus a fost, în timp ce mașina a rămas în mijlocul drumului.

VEZI: CÂND PUTEREA SE URCĂ LA CAP: Aroganţa de ciocoi, pe bani publici, a deputatului PD-L Corneliu Olar

Șmecher, tupeist și arogant. Trei „calități” care l-au făcut ca la alegerile din 2012, unde a candidat pe Colegiul 5 Munţii Apuseni din partea ARD, să fie învins de preşedintele PSD Alba, Ioan Dârzu, care a candidat din partea USL. Dîrzu a obţinut 54,91 la sută, iar Corneliu Olar a avut 25,81 la sută. Pentru prima dată, Groful Apusenilor a fost umilit la el acasă.

Scos din acel moment de pe scena politică, Olar s-a angajat secretar la primăria Horea unde a avut nevoie de patru ani pentru a-și reveni din șocul înfrângerii.
olar onetiu

Accidentul aviatic din Apuseni i-a căzut ca o mănușă fostului deputat pentru a-și spăla imagina și a reintra în grațiile. Olar și-a făcut o adevărată campanie de PR pe urma acestei tragedii, ieșind în presă și declarându-se coordonatorul echipei care a găsit avionul prăbușit. Statutul de erou i-a adus din nou simpatia de care avea nevoie pentru o relansare în politică.

Astfel a reușit să câștige al cincilea mandat de primar, dar asta nu pare să-l fi mulțumit, iar acum dorește un nou scaun de deputat care să-i asigure influența și imunitatea.

Totuși, dacă ne uităm peste activitatea sa în Parlament vedem că Olar nu a schimbat nimic pentru moții pe care spune în permanență că îi reprezintă.

Singurele avantaje pe care i le-a adus mandatul în Camera Deputaților au fost doar cele personale. În fostul mandat, 2008-2012,  Olar a avut 40 de luări de cuvânt, 15 declarații politice, 80 de propuneri legislative, care nu s-au referit la zona munților Apuseni, și 14 întrebări și interpelări.

În luna octombrie 2015, Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unui conflict de interese administrativ în legătură cu fostul deputat Corneliu Olar.

Potrivit ANI, în calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care şi-a angajat fiica în funcţia de referent în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractului civil încheiat, fiica sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 29.139 lei.

Corneliu Olar HoreaContractul s-a derulat în perioada 16 02 2009-15 08 2011. ANI a apreciat ca persoana evaluată a avut un interes personal de natură patrimonială prin semnarea contractului civil nr. 827/16.02.2009, întrucât fiica sa a încasat venituri pe durata deţinerii funcţiei de referent, afectându-se prin aceasta relaţiile de serviciu şi bunul mers al unităţii publice. Olar a câștigat anul acesta prima etapă a procesului. 

VEZI: Fostul deputat Corneliu Olar a câștigat prima etapă a procesului cu ANI prin care era acuzat că şi-a angajat fiica la cabinetul parlamentar

Declarația de avere a primarului din Horea este de negăsit însă din cea depusă în 2013 la Camera Deputaților putem vedea că banii nu au reprezentat niciodată o problemă pentru Olar. Avea trecute atunci cinci terenuri,( pădure, pășune, ect) în Alba Iulia, Horea și Cluj. Mai avea o casă de locuit, o cabană în Alba Iulia și o pensiune în comuna Horea însă se pare că pe numele copiilor ar mai avea ceva cabane în comuna pe care o administrează.

La capitolul declarații de avere și de interese până și ziarul Kamikaze spune că deputatul a făcut degeaba facultatea de Drept la 43 de ani, pentru că nu a rămas cu nimic de la cursuri,„ având în vedere felul în care își completează declarațiile de avere”. 

După ce i-au analizat declarația de avere jurnaliștii de la Kamikaze au scris că deputatul a reușit să economisească într-un an mai mulți bani decât a câștigat, adică 68.255 de lei, dintr-un venit anual de 57.062 de lei. Dar reușita supremă este cea din 2010, când a luat cu împrumut 37.000 de euro ipotecând un apartament pe care nu-l declarase niciodată. „Când vezi o asemenea avalanșă de izbânzi financiare, te întrebi dacă astfel de oameni chiar există printre noi” a scris atunci Kamikaze.

 

CV-ul lui Corneliu Olar:

Studii şi specializări

1978 – Liceul Silvic Năsăud
2002 – Facultatea de Ştiinţe Juridice (Drept)
2004 – Masterat în Drept

Activitate profesională

1978 – silvicultor stagiar Ocolul Silvic Gîrda, Judeţul Alba
1981-1989 – şef unitate (comerţ) Horea, Judeţul Alba
1989-1991 – preşedinte cooperaţie Horea, Judeţul Alba
1989-2004 – administrator S.C. Olarys si S.C. Umbra Văii Horea
1996 – 15.12.2008 – primar Comuna Horea, Judeţul Alba

Funcţii, activităţi într-un partid politic

1992-1996 – consilier local Horea – Independent
1996-2008 (15.12.2008) – Primar
2003 – am intrat în Partidul Democrat fiind vicepreşedinte al P.D. – Alba
2004 – candidat şi reuşit Consilier Judeţ P.D. – renunţat pt. incompatibilitate primar

Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală

1992-1996 – consilier local Horea
1996-2008 – primar Horea

2008-2012- deputat PDL

2016- prezent- primar Horea

Funcţii, activităţi în alte organizaţii naţionale

-vicepreşedinte Asociaţia Proprietarilor de Păduri din România
-preşedintele Asociaţiei Comunelor (Sate Europene)

Activitate civică
-iniţiator şi realizator, începând cu 1995 a Festivalului pt. Promovarea Culturii Montane cu dimensiuni naţionale şi Internaţionale – în 2008 a celebrat a XIII-a ediţie
-iniţiator şi realizator a mai multor proiecte care au atras fonduri prin: F.R.D.S., Fonduri Guvernamentale, PHARE. SAPARD – ANL etc.

*Alba24 folosește informații oferite de  Termene.ro –  Portal Juridico-financiar Monitorizare firme & dosare – instrumentul de căutare și informare preferat de profesioniști. Acesta cuprinde date juridice și financiare despre toate firmele din România, informații relevante din dosarele de pe rolul instanțelor de judecată, precum și o serie de funcții menite să-ți faciliteze activitatea de zi cu zi.

Citește și Profil de CANDIDAT EȘUAT: Deputatul Călin Potor, eliminat politic de PSD Alba. Greșelile care i-au distrus carieraDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. gigel

  luni, 24.10.2016 at 20:24

  si cand te gandesti ca unu ca asta a fost o data in parlament…Doamne fereste!!
  are mare influenta in judet si e bagat prin multe…pacat ca domnii de la DNA nu stiu inca ca dl asta e traficant profesionist de influenta….speram sa isi mai rupa gatul cu timpul si cei ce reprezinta legea sa faca ce trebuie…

 2. gheorghe

  marți, 25.10.2016 at 10:06

  olar motivul pentru care nu votez pnl

 3. apa

  marți, 25.10.2016 at 11:15

  Oameni acestia sunt oameni care reprezinta partidul care a promovat prsedintele Romaniei.Doamne ajuta si fereste .

 4. HUHUREZ

  marți, 25.10.2016 at 14:14

  Doamna Cioata-l trimite in Parlament…are nevoie de mult banet si oricum si-a gasit fraierul…..Vorba lui…banii pe s..a vin,pe s..a se duc.Bravo tanti!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Păcăliți de GPS: Trei turiști din Cluj au rămas înzăpeziți pe un drum din Alba. A intervenit Salvamont și un echipaj de off-road

Publicat

Salvamont Alba a intervenit vineri noapte pentru salvarea a 3 turiști din Cluj care au rămas blocați în zăpadă cu mașina, pe drumul dintre Pasul Ursoaia și satul Ghețar.

Potrivit unui anunț al Salvamont Alba, postat pe Facebook, cei 3 turiști au urmat indicațiile GPS și au fost îndrumați pe un drum nepracticabil pe timp de iarnă.

În urma apelului 112, la acțiune a intervenit un echipaj Salvamont Alba format din 2 persoane și un echipaj de la un club offroad din Cluj.

Interventia a durat 7 ore din cauza localizării dificile a turiștilor blocați.

Sursă: Salvamont Alba Facebook

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

A murit un EROU al județului Alba. Emil Drăgan, în vârstă de 100 de ani, a fost veteran de război și deținut politic

Publicat

Veteranul de război și deținutul politic, colonelul în rezervă Emil Drăgan, din Galda de Jos, a decedat vineri spre sâmbătă noaptea. 

Intelectual fin, cu studii economice, pedagogice și militare, a ajuns pe frontul de apus, în timpul ultimei bătălii de eliberare a Transilvaniei.

În Ungaria a fost luat prizonier de către nemți, unde a suferit de foame cruntă, fiind nevoit să mănânce usturoi salbatic și iarbă. Timp de șase luni a fost închis și în lagărele din Kaisersteibruck și Oranienburg.

Întors acasă, după ce a revenit la greutatea normală (slăbise 50 de kg), și-a continuat studiile și brusc a intrat într-un alt război, cel cu regimul comunist.

Era copil de chiaburi, fapt ce i-a adus cinci ani de detenție politică la Constanța și multe alte suferințe.

Nu s-a căsătorit niciodată de teama comuniștilor ca aceștia să nu le facă rău celor dragi.

Ultimii ani din viață i-a petrecut la Galda de Jos, fiind în grija exemplară a familiei Ghiura, acolo unde a fost vizitat în ultimii ani de elevii militari și reprezentanți ai Armatei Române.

Emil Drăgan, la împlinirea vârstei de 100 de ani

În urmă cu cinci luni, de ziua lui, a avut parte de o aniversare deosebită, Emil Drăgan împlinise atunci 100 de ani.

O viață în care a trăit toate nefericirile unui secol

Emil Drăgan, fiul morarului Aron Drăgan, s-a născut la 10 noiembrie 1920 în comuna Galda de Jos, din județul Alba.

La nici 23 de ani, se afla pe frontul de apus, în prima linie, a luptei pentru eliberarea Transilvaniei.

Era înregimentat ca ofițer de artilerie în cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”.

Când a fost luat pe front, România întorsese armele împotriva Germaniei, iar el era student în al doilea an la Academia de Studii Comerciale şi Industriale din Brașov.

Din cauză că erau fii de chiabur și nu au acceptat colaborarea cu sistemul, Emil Drăgan și fratele său, Liviu Drăgan, au fost arestați politic timp de 5 ani, în 1949, sub acuzația de „crimă de nedenunțare a uneltirii contra ordinii sociale”.

Un alt frate căzuse pe front, iar tatăl lor, Aron Drăgan, a fost închis și el de comuniști, timp de 12 luni, la vârsta de 70 de ani.

Emil Drăgan a fost închis la Constanța, Aiud și Gherla, o perioadă cumplită care l-a marcat profund.

”Să plângi și să nu-ți mai curgă lacrimile”

După ce a săpat timp de trei ani de zile la Canal, până ce în palmele lui se putea citi suferința, Emil Drăgan avea să vadă și ororile închisorii aiudene.

La vârsta de 33 de ani, în martie 1954, ieșea din închisoarea de la Gherla. Stigmatizat de statutul de pușcăriaș politic, Emil Drăgan s-a întors acasă cu gândul de a deveni profesor, însă regimul comunist i-a cerut să fie colaborator al securității.

A refuzat, iar acest lucru i-a adus o „pedeapsă” de 21 de ani, timp în care a fost acceptat să muncească doar la CAP-ul din satul natal.

Cu prilejul zilei sale de naștere, când a fost întrebat de ororile perioadei comuniste, Emil Drăgan a mărturisit, după 70 de ani, că închisoarea de la Aiud a fost un iad înfricoșător, unde oroarea a căpătat forme inimaginabile.

Acolo, spune Emil Drăgan, „oamenii au plâns până n-au mai avut lacrimi. Să plângi, domnule, și să nu-ți mai curgă lacrimile, că nu le mai aveai! Ochii erau seci!”

Toți cei care l-au cunoscut îi mulțumesc din suflet pentru lecțiile de viață oferite cu atâta drag.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Accident pe pârtia de la Șureanu. O femeie s-a rănit după ce s-a ciocnit cu un alt schior. A intervenit elicopterul SMURD

Publicat

Serviciul Public Județean Salvamont Alba alături de Inspectoratul General de Aviație au intervenit în zona Domeniului Schiabil Șureanu (județul Alba) pentru acordarea primului ajutor a unei femei care a suferit un accidentat. 

Potrivit reprezentanților Salvamont Alba, aceasta s-a ciocnit cu un alt schior.

Femeia a suferit un traumatism cranio cerebral, traumatism facial cu pierderi de cunoștință temporară.

Aceasta a fost evacuată cu un ajutorul unui elicopter SMURD Târgu Mureș.

Sursă: Salvamont Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

4.310 de noi cazuri noi de COVID în România. 139 de pacienți și-au pierdut viața iar aproape 1500 luptă în secțiile ATI

Publicat

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.310 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ultimele 24 de ore, 139 de pacienți au decedat, iar 1.492 de persoane sunt internate la ATI. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 625 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 10 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.002.865 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

902.239 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citește și: LISTA GALBENĂ ACTUALIZATĂ a țărilor cu risc epidemiologic: Carantina obligatorie pentru cei care vin din 44 de state

Până astăzi, 25.006 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

139 de decese

În intervalul 09.04.2021 (10:00) – 10.04.2021 (10:00) au fost raportate 139 de decese (64 bărbați și 75 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 7 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 29 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 51 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 39 decese la categoria de peste 80 de ani.

128 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 7 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.337. Dintre acestea, 1.492 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.962.658 de teste RT-PCR și 703.882 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.044 de teste RT-PCR (13.546 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.498 la cerere) și 9.621 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 62.736 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 16.274 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 48.063 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 107 persoane.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate