Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Părinții copiilor de la Grădinița 12 din Alba Iulia, în stradă pentru a o susține pe directoarea amenințată cu înlocuirea din funcție

Publicat

YouTube video

Un grup de aproximativ 40 de părinți ai copiilor înscriși la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia s-au strâns joi, începând cu ora 15.00, în fața Consiliului Județean Alba, pentru a protesta împotriva propunerii inspectorului școlar general Dorin Sandea de a o înlocui din funcție pe directoarea Veronica Suciu. Motivul propunerii a fost „incompatibilitatea” directoarei, care ocupa simultan funcția de conducere la grădinița de stat și la fundația prin care se finanța programul Step-by-Step.

Potrivit unui memoriu redactat de părinți, marți 25 februarie, conducerea Fundației Veronica a fost preluată de către consiliul director format din Georgeta Bordeu – președinte, Angela Petruța – membru, Ioana Decean – membru, Irina Mariana Martin – părinte, Cristian Zbutea – părinte. În timpul protestului, la fața locului și-a făcut apariția vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, care i-a asigurat pe părinți că, în urma discuțiilor cu Dorin Sandea, acesta a declarat că nu o va înlocui din funcție pe Veronica Suciu.

Cu pancarte inscripționate cu „Suntem alături de directoarea noastră”, „Nu distrugeți cea mai bună grădiniță din județ”, „Vrem educație de calitate pentru copii” sau „Sandea demisia”, părinții și-au arătat revolta față de propunerea inspectorului general Dorin Sandea de a o înlocui din funcție de directoarea Veronica Suciu.

Revendicările părinților la acest protest au fost rămânerea în funcție a directoarei Veronica Suciu și continuarea programului Step-by-Step la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia.

Deși în acest moment programul Step-by-Step funcționează normal la grădiniță iar directoarea Veronica Suciu este în continuare în funcție, părinții au ieșit în stradă pentru a se asigura că propunerea inspectorului Sandea nu va fi pusă în aplicare pe viitor.

După aproximativ o jumătate de oră în care au protestat în fața Consiliului Județean Alba, părinții s-au deplasat la Inspectoratul Școlar Județean Alba, unde au fost așteptați de inspectorul general Dorin Sandea, care i-a primit la discuții. Sandea a spus că a trimis un set de documente la Ministerul Educației, urmează să mai trimită alte documente, iar la recomandarea ministrului a făcut o solicitare pentru continuarea verificării documentelor Fundației „Veronica”.

Sandea le-a explicat din nou părinților motivul pentru care directoarea a fost considerată incompatibilă și i s-a propus înlocuirea din funcție: „Automat, dacă cineva este simultan și director la unitate de stat și la asociația care prestează servici pentru unitatea respectivă, trebuie să renunțe la funcția de conducere din asociație. Regulile sunt și invers valabile. Pentru asta ne-am sesizat noi acum și vrem să intrăm în legalitate. Ne-am adresat ministerului pentru a reglementa această situație”, a spus Sandea.

În cadrul unei videoconferințe petrecute joi dimineață între inspectorii generali școlari din țară și ministrul Educației Remus Pricopie a fost adusă în discuție și situația Grădiniței nr. 12 din Alba Iulia. Potrivit lui Sandea, ministrul și-a exprimat dorința de a se continua verificările administrative la grădiniță.

Reamintim că acest scandal a pornit în urmă cu mai bine de o lună, când un părinte al unui copil înscris la grădinița nr. 12 și-a exprimat nemulțumirea vis-a-vis de faptul că lunar este obligat să plătească o taxă de 100 de lei pentru programul Step-by-Step, într-o grădiniță de stat, prin Fundația „Veronica”, la conducerea căreia se afla tot Veronica Suciu. Ziarul Alba24.ro a publicat în data de 20 ianuarie un articol în care prezenta atât opinia părintelui revoltat cât și poziția directoarei Veronica Suciu care a explicat pentru ce este necesară taxa de 100 lei.

Ulterior, șeful IȘJ Alba, Dorin Sandea, s-a sesizat și a declarat-o pe directoarea Veronica Suciu incompatibilă pentru ocuparea simultană a funcției de conducere atât într-o instituție de învățământ cât și în fundația prin care se finanța programul educațional Step-by-Step și a propus înlocuirea ei din funcția de director al grădiniței.

El a trimis o comisie (formată din inspectorii Dan Cherecheș și Dumitru Panța și economistul de audit Matei Orian) pentru a face verificări la Grădinița nr. 12. Concluziile și recomandările formulate în raportul încheiat în urma inspecției tehnice sunt: „Părinții au fost informați de această taxă la începutul anului școlar și au semnat acordul de parteneriat pentru educație. În urma verificărilor și a dovezilor depuse la dosar reiese că fondul de 100 de lei lunar este colectat legal, cu respectarea regulamentului de organizare și funcționare a alternativei Step-by-Step, a Legii Educației Naționale nr. 1/2011, art. 9 alin. 3. Utilizarea lor se face prin Fundația „Veronica” cu respectarea legislației în vigoare. Se recomandă ca lunar/trimestrial să se prezintee un raport părinților cu privire la folosirea fondului de bani colectat pentru alternativa Step-by-Step”.

Acesta și-a argumentat propunerea prin faptul că, în calitate de inspector, nu are competență în administrarea unei asociații private ci doar într-o instituție de stat. Acesta susține că a sesizat întreaga situație la Ministerul Educației care va lua o decizie în acest sens.

Potrivit lui Florin Roman, șeful IȘJ Alba Dorin Sandea a declarat joi că, în aceste condiții nu se va mai dispune înlocuirea din funcție a Veronicăi Suciu.

Citiți și: Șeful IȘJ Dorin Sandea despre situația de la Grădinița 12: „Singura problemă este că nu se poate avea un parteneriat real cu sine însuși”

FOTO-VIDEO: Andreea MEZEI

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. protest

    joi, 27.02.2014 at 18:46

    Tov. SANDEA – un exemplu clar de fatarnicie politica – o cam da la intors acum cand problema creata de el ia proportii. Situatia e insa clara: acest politruc a incercat ca printr-un abuz si prin intimidare sa inlature un manager eficient, daca directoarea ramane in functie inseamna ca tovarasul a abuzat de pozitia sa, deci trebuie SA FIE DEMIS (cred ca nici nu se pune problema de demisie de onoare la un astfel de personaj).
    SANDEA DEMISIA!

  2. AM

    joi, 27.02.2014 at 19:01

    In toate articolele din presa se vorbeste de un parinte care s-a plans de taxa care se plateste in gradinita. Nu este adevarat. Toata lumea stie ca informatia a fost furnizata de o persoana rau intentionata din cadrul ISJ Alba. Nu este greu de ghicit: cine si de ce? Motivul principal: invidia.

  3. D.FLORIN

    joi, 27.02.2014 at 22:04

    LUNGANUL ACELA DIN POZE NU ARE DE–A FACE CU TOT CE SE INTAMPLA……RUSINE *****

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax