Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șeful IȘJ Dorin Sandea despre situația de la Grădinița 12: „Singura problemă este că nu se poate avea un parteneriat real cu sine însuși”


Publicat

„Nu se poate avea un parteneriat real cu sine însuși”. Aceasta este singura problemă care a dus la propunerea de înlocuire din funcție a directoarei de la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia, care ocupă simultan și funcția de conducere de la fundația prin care se finanțează programul Step-by-Step, declară șeful IȘJ Alba, Dorin Sandea. Propunerea șefului IȘJ a generat reacții în rândul părinților care se tem că, prin demiterea directoarei, programul „step-by-step” prin care sunt educați copiii ar putea dispărea, ceea ce ar afecta calitatea actului didactic din instituție. Inspectorul șef Dorin Sandea a ținut să le transmită părinților că desființarea programului Step-by-Step nu intră în discuție în acest caz.

Scandalul a fost pornit în urmă cu aproximativ o lună de un părinte nemulțumit de faptul că, deși este o grădiniță de stat, pentru programul step-by-step se percepe o taxă de 100 lei pe lună, prin Fundația Veronica, al cărei președinte este directoarea. Articolul publicat pe această temă a stârnit reacția majorității părinților care au sărit în apărarea directoarei, exprimându-și mulțumirea față de condițiile oferite de grădiniță.

Dorin Sandea a afirmat că toate condiţiile şi serviciile grădiniţei sunt „la superlativ”, însă există o singură problemă care trebuie reglementată: faptul că Veronica Suciu ocupă funcția de conducere atât la grădinița de stat cât și la fundația prin care se face finanțarea programului Step-by-Step. Pentru rezolvarea problemei, Sandea a transmis o informare la ministrul Educației, Remus Pricopie, care va lua o decizie în acest sens.

Sandea: „Programul Step-by-Step va continua. Problema este că nu se poate avea un parteneriat real cu sine însuși”

„O comisie a efectuat o analiză a tot ce înseamnă program Step-by-Step și a tras niște concluzii. Pe baza acelor concluzii s-a desprins exact ce susțin și părinții: Programul Step-by-Step este necesar și continuă. A existat temerea că se intenționează desființarea programului Step-by-Step, nici vorbă de așa ceva. Toate concluziile au dus la ce spun și părinții: un colectiv performant, format pentru Step, începând din 1998. De la două grupe au ajuns acum la toate grupele, o calitate deosebită a personalului, a doamnei directoare pe tot ce înseamnă profesie. Problema care s-a pus este doar la ceea ce privește funcția de director al Grădiniței nr. 12 cu program Step pe care o deține Veronica Suciu simultan cu cea de conducere la Fundația „Veronica”, care funcționează tot în cadrul grădiniței, la aceeași adresă, ca punct de lucru: același director, două instituții – una publică și una privată”, a explicat Sandea.

„Din acest cumul s-a desprins necesitatea încetării detașării doamnei director din funcția de director al Grădiniței nr. 12 de stat. Nu se poate avea un parteneriat real cu sine însuși. Circuitele financiare la tot ce înseamnă Step, conform legislației care prevede perceperea taxelor cu acordul părinților trebuie să se deruleze prin extrabugetul grădiniței de stat. Această problemă trebuie reglementată și cum Inspectoratul Școlar Județean Alba nu are competență în administrarea unei asociații private, nu putem decide decât ce înseamnă administrația școlii”, a mai spus șeful IȘJ.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, va lua o decizie pentru reglementarea situației

Sandea susține că joi a transmis o informare despre această situație la ministrul Educației, Remus Pricopie, care va lua o decizie pentru reglementarea problemei. „Este o propunere care se află pe masa ministrului Educației, inclusiv ultima propunere a părinților de menținere a doamnei directoare în funcție. Ministrul va stabili dacă este sau nu este incompatibilitate”.

„Asociațiile au la bază, la înființare, prin hotărâre judecătorească Ordonanțele de Guvern 26/2000 și 36/2003 care reglementează regimul juridic al asociațiilor. În Ordonanța 26/2000, la articolul 24 este o mențiune expresă legată de situația în care un membru al comitetului director al asociației este simultan și director al unității de învățământ pentru care asociația prestează sprijin educațional, trebuie să renunțe la calitatea de director executiv din comitetul director al asociației, ceea ce nu a făcut. Incompatibilitatea există în ambele sensuri. Noi nu avem competențe pe funcția de conducere în cadrul asociației, de aceea am făcut propunerea la nivelul administrației grădiniței de stat. Rămâne ca domnul ministru să ia o decizie. Acest lucru trebuia făcut în 2005. Au trecut 9 ani de când trebuia reglementată această problemă”, a declarat șeful IȘJ Alba.

Sandea: „Nu există nicio problemă legată de Step-by-Step”

„Nu există nicio problemă legată de programul Step-by-Step ci doar această problemă care are alte și alte conotații. Taxele se stabilesc în Consiliul de Administrație al grădiniței, iar viramentele se fac în extrabugetul grădiniței (care are buget și extrabuget, ca orice instituție). Părinții s-au înscris în fundație, sunt de acord cu plata taxei de 100 lei pe lună, dar chitanțele se taie de către directoarea Veronica Suciu. Nu există nicio acuzație de incorectitudine, s-a lucrat cu documente, dar circuitul financiar s-a desfășurat prin conturile asociației, nefiind grădiniță privată.Am primit rezultatele analizei comisiei, care este unul la superlativ, cu încadrările mele privind partea financiară, le-am trimis joi la minister. În informarea respectivă am transmis inclusiv propunerile părinților. Acum ministrul este la Bruxelles, dar în momentul în care revine în țară se va pronunța în reglementarea acestei probleme”, a mai spus Sandea.

Urmăriți întregul parcurs al situației produse la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia, accesând link-ul de mai jos, în care veți găsi trimiteri la articole anterioare, publicate pe această temă, de la început:

De ce vrea șeful IȘJ să o demită pe directoarea de la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia: „Nu poate ocupa funcție de conducere și la stat și la privat”

Șeful IŞJ Alba vrea să o demită pe directoarea Grădiniței nr. 12 din Alba Iulia. Părinții sunt pregătiți să protesteze împotriva măsuriiDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. bono

  marți, 25.02.2014 at 17:42

  JOI, 27 FEB. 2014, ora 15:00, in fata Prefecturii Alba – PROTESTUL PARINTILOR CARE AU COPII LA GRADI 12 (si nu numai) IMPOTRIVA DECIZIILOR ABERANTE ALE CLASEI CONDUCATOARE!

 2. parinte

  marți, 25.02.2014 at 18:07

  Domnule ~~MINISTRU ISJ DE ALBA~~ de ce nu ati discutat problemele cu parintii, sa incercati sa le rezolvati si apoi sa trimiteti rapoarte pline de minciuni la Minister? Chiar nu va pasa de soarta atator sute de copii? Sa va fie rusine de modul cum ati procedat si procedati in continuare!!!!

 3. bono

  miercuri, 26.02.2014 at 08:38

  Daca cineva nu stie de ce vrem sa iesim in strada pentru a ne apara dreptul la normalitate poate accesa link-ul de mai jos ca sa vada cine ne „reformeaza” invatamantul si … copiii in judetul Alba:

  http:// www. youtube.com/watch?v=Pm0Xwb76Yrg&feature=share

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO Eroi la datorie: Doi polițiști din Jidvei au salvat, alături de localnici, o femeie care a căzut într-o fântână

Publicat

Doi polițiști din comuna Jidvei au salvat, alături de alți localnici, o femeie de 72 de ani care a căzut într-o fântână.

Povestea eroilor a fost publicată pe pagina de Facebook a Poliției Române. 

„Hai să dăm mână cu mână!

Oameni MARI, lucruri MARI!

<< Ziua a început normal… deplasări în teren, discutat cu localnicii, până la un moment:

112: – Urgent! O persoană, de 72 de ani, a căzut într-o fântână din comuna Jidvei.

Oameni buni, nici nu știu cum am urcat în mașină și am demarat spre locație. Aveam aproximativ 10 km de parcurs, timp suficient pentru ca Alin să afle mai multe despre caz.

Odată ajunși, am găsit 3 localnici… nu localnici… OAMENI CU SUFLET, care încercau să o salveze pe femeie.

Un OM intrase deja în fântână, agățat de lanțul de care era legată o găleată.

Am reușit să schimbăm câteva cuvinte și să aflăm că doamna nu suferise traumatisme grave, iar fântâna era secată, imediat am sunat colegii pompieri.

Dar nu am apucat să comunic foarte mult cu ei, când l-am auzit pe Alin:

– Vino repede! Am reușit să o prindem cu o funie! Reușim să o scoatem!

Am lăsat telefonul imediat și am început toți să tragem de funia care o cuprindea pe femeie.

Unul dintre localnici era la manivela fântânii, răsucind concomitent cu noi, pentru a-l scoate pe cel care coborâse în fântână, sprijinind femeia.

Nu pot să vă explic emoțiile trăite, mai ales când au ajuns aproape de gura fântânii.

Să nu cumva să nu se mai țină de funie… să se dezechilibreze…

Dar… am reușit! Toți! Mână cu mână! >> – Marcel, colegul nostru.

Au acceptat cu greu fotografia!

Dar merită să îi cunoașteți!

Marcel și Alin, polițiști ai Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, județul Alba

Ne pare rău că nu avem avem o fotografie și cu ceilalți eroi!

Vă mulțumim, români frumoși!” au scris reprezentanții Poliției Române, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Doi adulți și o fetiță, răniți într-un accident rutier pe Autostrada A1, Sebeș-Sibiu

Publicat

Un accident rutier a avut loc marți dimineață, în jurul orei 8.40, pe autostrada A1, Sebeș-Sibiu. Potrivit polițiștilor, în urma coliziunii între două TIR-uri și un autoturism trei persoane au fost rănite. 

Potrivit Centrului Infotrafic, pe Autostrada A1 Sibiu-Deva, la kilometrul 242 de metri, în zona mun. Sibiu, județul Sibiu, s-a produs o coliziune față-spate între 2 TIR-uri și un autoturism, pe sensul de mers către Sibiu.

Au rezultat 2 victime din autoturism (un copil și conducătoarea auto) cu fracturi la picioare, din primele investigații. Totodată, unul dintre conducătorii de TIR acuza dureri în zona pieptului. Traficul este blocat pe prima bandă și cea de urgență ale direcției către Sibiu, circulându-se doar pe cea de-a doua bandă.

La fața locului Serviciul de Ambulanță Sibiu, a trimis de urgenta doua echipaje de tip C si B. În urma accidentului au rezultat 3 victime. Echipajele SAJ au acordat asistenta medicala unei femei de 33 ani ,după ce a fost descarcerata de echipajele ISU.

Femeia a prezentat traumatism de bazin cu suspiciune de fractură  și traumatisme de membre inferioare. A mai fost asistată o fețita de 7 ani care a suferit fracturi la membrul inferior și alte traumatisme. A treia victima a fost transportata la UPU de către un echipaj ISU.

Polițistii rutieri desfășoară cercetări în vederea stabilirii cauzelor exacte care au dus la producerea accidentului. În prezent, traficul se desfășoară îngreunat, pe banda a doua.

Reprezentații ISU Sibiu au transmis că minora de 7 ani a primit asistență medicală și a fost transportată la spital cu traumatism cranio cerebral și traumatism membru inferior.

Totodată un bărbat, de aproximativ 45 de ani (șoferul unuia dintre TIR – uri) a fost evaluat medical și transportat la UPU Sibiu cu traumatism abdominal.

sursă foto, video: DRDP, SAJ Sibiu, ISU Sibiu INFO TRAFIC județul Sibiu.

sursă info: Centrul Infotrafic, SAJ Sibiu, ISU Sibiu.

 

 

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare MAE pentru românii care merg în Marea Britanie. Condițiile de intrare în țară, revizuite de autorități

Publicat

Autoritățile britanice au revizuit condițiile de intrare în țară, în contextul pandemiei, a anunțat Ministerul Afacerilor Extene. Astfel, de marți, toate persoanele, chiar și cele vaccinate, trebuie să prezinte un test PCR sau antigen negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Potrivit MAE, începând cu data de 7 decembrie 2021, ora 4:00 GMT (6:00, ora României), toate persoanele, inclusiv persoanele vaccinate cu schemă completă, care intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul britanic certificatul care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de sosire.

Sunt exceptați de la obligativitatea prezentării certificatului care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 copiii în vârstă de până la 11 ani inclusiv.

„Astfel, începând cu data de 7 decembrie 2021, ora 04:00 GMT (6:00, ora RO), intrarea în Regatul Unit va fi permisă cu respectarea următoarelor condiții:

– completarea, în prealabil (cu maximum 48 de ore înainte de sosire), a Formularului de Localizare (Passenger Locator Form), disponibil la: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk;

– prezentarea, la intrarea pe teritoriul britanic, a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie;

Suplimentar:

– pentru persoanele vaccinate: efectuarea unui test tip PCR în ziua a doua de la sosire și autoizolarea la domiciliu până la primirea rezultatului testului. În cazul în care testul va fi pozitiv, persoana respectivă va trebui să continue autoizolarea pentru o perioada de 10 zile. În cazul unui rezultat negativ, se încheie perioada de izolare. În categoria persoanelor vaccinate sunt incluse persoanele cărora le-a fost administrată schema completă de vaccinare (două doze – pentru vaccinurile care prevăd administrarea a două doze – sau o singură doză pentru cele care prevăd administrarea unei singure doze – de exemplu Johnson/Janssen) și în cazul cărora au trecut cel puțin 14 zile de la administrarea ultimei doze. Pentru persoanele cărora le-a fost administrată doza a treia (booster-ul) nu sunt reglementări speciale. Tipul de vaccin administrat trebuie să fie din lista celor recunoscute în Regatul Unit: Oxford/AstraZeneca, Pfizer BioNTech, Moderna, Johnson/Janssen, Sinovac-CoronaVac; Sinopharm Beijing; Covaxin. Detalii despre tipurile de vaccin și certificatele de vaccinare recunoscute în Regatul Unit sunt disponibile aici: https://www.gov.uk/guidance/countries-with-approved-covid-19-vaccination-programmes-and-proof-of-vaccination

– pentru persoanele nevaccinate: rezervarea și achitarea, anterior sosirii, a efectuării a 2 teste COVID-19 tip PCR (pentru ziua a 2-a ziua a 8-a de la sosire) și autoizolarea pentru o perioadă de 10 zile la adresa de domiciliu/adresa declarată la sosire”, a transmis MAE, potrivit Mediafax.

Ministerul le recomandă românilor să se informeze anterior deplasării în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și să consulte paginile de internet ale autorităților cu privire la informațiile despre regulile de sosire.

sursa: mae.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Motivul pentru care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comparat testele de salivă cu cele de sarcină sau tăierea unghiilor

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat luni seara, la postul TV, Digi24, de ce nu există sancțiuni pentru raportarea falsă de către părinți a rezultatelor la testele de salivă ale copiilor.

Acesta a spus că nici veridicitatea rezultatului unui test de sarcină sau tăierea unghiilor nu sunt verificate.

Ministrul Educației a fost întrebat ce pățesc părinții care mint în privința rezultatului testului, care nu spun că copilul lor a fost testat pozitiv.

„Testarea pe bază de salivă nu se raportează în Corona Forms. Testarea pe bază de salivă nu e un act medical, deci el poate fi administrat și de către persoane fără competențe medicale, cum sunt eu de exemplu. Testarea pe bază de salivă este un act pe care îl putem asemăna cu testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor. Nu cred că cineva și-a propus să verifice veridicitatea rezultatului unui test de sarcină făcut de o anumită persoană sau tăierea unghiilor. Aș vrea să înțelegem toți: prevenția și încrederea nu pot fi înlocuite”, a răspuns Sorin Cîmpeanu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate