Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șeful IȘJ Dorin Sandea despre situația de la Grădinița 12: „Singura problemă este că nu se poate avea un parteneriat real cu sine însuși”

Publicat

„Nu se poate avea un parteneriat real cu sine însuși”. Aceasta este singura problemă care a dus la propunerea de înlocuire din funcție a directoarei de la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia, care ocupă simultan și funcția de conducere de la fundația prin care se finanțează programul Step-by-Step, declară șeful IȘJ Alba, Dorin Sandea. Propunerea șefului IȘJ a generat reacții în rândul părinților care se tem că, prin demiterea directoarei, programul „step-by-step” prin care sunt educați copiii ar putea dispărea, ceea ce ar afecta calitatea actului didactic din instituție. Inspectorul șef Dorin Sandea a ținut să le transmită părinților că desființarea programului Step-by-Step nu intră în discuție în acest caz.

Scandalul a fost pornit în urmă cu aproximativ o lună de un părinte nemulțumit de faptul că, deși este o grădiniță de stat, pentru programul step-by-step se percepe o taxă de 100 lei pe lună, prin Fundația Veronica, al cărei președinte este directoarea. Articolul publicat pe această temă a stârnit reacția majorității părinților care au sărit în apărarea directoarei, exprimându-și mulțumirea față de condițiile oferite de grădiniță.

Dorin Sandea a afirmat că toate condiţiile şi serviciile grădiniţei sunt „la superlativ”, însă există o singură problemă care trebuie reglementată: faptul că Veronica Suciu ocupă funcția de conducere atât la grădinița de stat cât și la fundația prin care se face finanțarea programului Step-by-Step. Pentru rezolvarea problemei, Sandea a transmis o informare la ministrul Educației, Remus Pricopie, care va lua o decizie în acest sens.

Sandea: „Programul Step-by-Step va continua. Problema este că nu se poate avea un parteneriat real cu sine însuși”

„O comisie a efectuat o analiză a tot ce înseamnă program Step-by-Step și a tras niște concluzii. Pe baza acelor concluzii s-a desprins exact ce susțin și părinții: Programul Step-by-Step este necesar și continuă. A existat temerea că se intenționează desființarea programului Step-by-Step, nici vorbă de așa ceva. Toate concluziile au dus la ce spun și părinții: un colectiv performant, format pentru Step, începând din 1998. De la două grupe au ajuns acum la toate grupele, o calitate deosebită a personalului, a doamnei directoare pe tot ce înseamnă profesie. Problema care s-a pus este doar la ceea ce privește funcția de director al Grădiniței nr. 12 cu program Step pe care o deține Veronica Suciu simultan cu cea de conducere la Fundația „Veronica”, care funcționează tot în cadrul grădiniței, la aceeași adresă, ca punct de lucru: același director, două instituții – una publică și una privată”, a explicat Sandea.

„Din acest cumul s-a desprins necesitatea încetării detașării doamnei director din funcția de director al Grădiniței nr. 12 de stat. Nu se poate avea un parteneriat real cu sine însuși. Circuitele financiare la tot ce înseamnă Step, conform legislației care prevede perceperea taxelor cu acordul părinților trebuie să se deruleze prin extrabugetul grădiniței de stat. Această problemă trebuie reglementată și cum Inspectoratul Școlar Județean Alba nu are competență în administrarea unei asociații private, nu putem decide decât ce înseamnă administrația școlii”, a mai spus șeful IȘJ.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, va lua o decizie pentru reglementarea situației

Sandea susține că joi a transmis o informare despre această situație la ministrul Educației, Remus Pricopie, care va lua o decizie pentru reglementarea problemei. „Este o propunere care se află pe masa ministrului Educației, inclusiv ultima propunere a părinților de menținere a doamnei directoare în funcție. Ministrul va stabili dacă este sau nu este incompatibilitate”.

„Asociațiile au la bază, la înființare, prin hotărâre judecătorească Ordonanțele de Guvern 26/2000 și 36/2003 care reglementează regimul juridic al asociațiilor. În Ordonanța 26/2000, la articolul 24 este o mențiune expresă legată de situația în care un membru al comitetului director al asociației este simultan și director al unității de învățământ pentru care asociația prestează sprijin educațional, trebuie să renunțe la calitatea de director executiv din comitetul director al asociației, ceea ce nu a făcut. Incompatibilitatea există în ambele sensuri. Noi nu avem competențe pe funcția de conducere în cadrul asociației, de aceea am făcut propunerea la nivelul administrației grădiniței de stat. Rămâne ca domnul ministru să ia o decizie. Acest lucru trebuia făcut în 2005. Au trecut 9 ani de când trebuia reglementată această problemă”, a declarat șeful IȘJ Alba.

Sandea: „Nu există nicio problemă legată de Step-by-Step”

„Nu există nicio problemă legată de programul Step-by-Step ci doar această problemă care are alte și alte conotații. Taxele se stabilesc în Consiliul de Administrație al grădiniței, iar viramentele se fac în extrabugetul grădiniței (care are buget și extrabuget, ca orice instituție). Părinții s-au înscris în fundație, sunt de acord cu plata taxei de 100 lei pe lună, dar chitanțele se taie de către directoarea Veronica Suciu. Nu există nicio acuzație de incorectitudine, s-a lucrat cu documente, dar circuitul financiar s-a desfășurat prin conturile asociației, nefiind grădiniță privată.Am primit rezultatele analizei comisiei, care este unul la superlativ, cu încadrările mele privind partea financiară, le-am trimis joi la minister. În informarea respectivă am transmis inclusiv propunerile părinților. Acum ministrul este la Bruxelles, dar în momentul în care revine în țară se va pronunța în reglementarea acestei probleme”, a mai spus Sandea.

Urmăriți întregul parcurs al situației produse la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia, accesând link-ul de mai jos, în care veți găsi trimiteri la articole anterioare, publicate pe această temă, de la început:

De ce vrea șeful IȘJ să o demită pe directoarea de la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia: „Nu poate ocupa funcție de conducere și la stat și la privat”

Șeful IŞJ Alba vrea să o demită pe directoarea Grădiniței nr. 12 din Alba Iulia. Părinții sunt pregătiți să protesteze împotriva măsurii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. bono

    marți, 25.02.2014 at 17:42

    JOI, 27 FEB. 2014, ora 15:00, in fata Prefecturii Alba – PROTESTUL PARINTILOR CARE AU COPII LA GRADI 12 (si nu numai) IMPOTRIVA DECIZIILOR ABERANTE ALE CLASEI CONDUCATOARE!

  2. parinte

    marți, 25.02.2014 at 18:07

    Domnule ~~MINISTRU ISJ DE ALBA~~ de ce nu ati discutat problemele cu parintii, sa incercati sa le rezolvati si apoi sa trimiteti rapoarte pline de minciuni la Minister? Chiar nu va pasa de soarta atator sute de copii? Sa va fie rusine de modul cum ati procedat si procedati in continuare!!!!

  3. bono

    miercuri, 26.02.2014 at 08:38

    Daca cineva nu stie de ce vrem sa iesim in strada pentru a ne apara dreptul la normalitate poate accesa link-ul de mai jos ca sa vada cine ne „reformeaza” invatamantul si … copiii in judetul Alba:

    https:// www. youtube.com/watch?v=Pm0Xwb76Yrg&feature=share

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax