Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Paul Voicu – ales președinte… cu o seară înainte! Democrația din PNL Alba Iulia, suspendată de rivalitățile dintre ”vechiul PNL” și ”fostul PDL”


Publicat

Paul Voicu - mulțumit, Gabriel Pleșa - resemnat

Paul Voicu – mulțumit, Gabriel Pleșa – resemnat

Într-o atmosferă sobră, lipsită de entuziasm, conferința municipală a PNL Alba Iulia s-a desfășurat conform unui scenariu trasat de liderii partidului, scenariu rezultat în urma unor negocieri și ”mici” scandaluri consumate cu o seară în urmă. Cele două tabere, respectiv ”vechiul PNL” și ”vechiul PDL” au făcut pace cu costul democrației interne din ”marele PNL”. O soluție mai puțin riscantă, care nu putea pune ”în pericol” micile aranjamente dintre cele două tabere, tranșate la ceasă de seară, de negociatori. Astfel, numărul de candidați a fost același cu numărul de posturi scoase la bătaie, ca urmare a unei decizii luate în cerc restrâns la vârful partidului.

Vezi și Gabi Pleșa cedează PRESIUNILOR. Se RETRAGE din cursa pentru șefia PNL Alba Iulia. Vechii liberali primesc în schimb alte funcții de conducere »

Concurența pe posturi nu a fost permisă pentru a nu dinamita fragila construcție politică liberală și pentru a nu da frâu liber radicalizării conflictelor care mocnesc între diferitele grupări. Acest lucru a făcut ca delegații să fie vizibil dezamăgiți: aplauzele au fost sporadice și în general a lipsit entuziasmul normal unei sărbători a celei mai importante organizații locale din PNL Alba.

Vezi VIDEO pe Facebook. Același video mai jos pe youtube în format HD

Câștigătorul absolut a fost Voicu Paul, care a fost ales președintele organizației municipale în calitate de candidat unic. Gabriel Pleșa l-a lăsat să candideze singur după negocierile încinse de aseară, anunțându-și, azi dimineață, retragerea din cursă. A primit însă la schimb funcția de prim-vicepreședinte, mai degrabă onorifică în actualul context. La fel s-a întâmplat și în cazul celorlalți candidați: fiecare a candidat singur pentru postul propus, fiind, evident, ales.

Candidatul Voicu Paul și-a început discursul cu un surprinzător ”Christos a înviat”, spunându-le celor prezenți că a petrecut săptămâna Paștilor în Israel. Apoi s-a încurcat în niște explicații din care s-a înțeles că acolo ”n-a văzut nici o lumină” , să-l ”ierte Dumnezeu”. Le-a spus apoi colegilor că nu vrea să îi plictisească și de aceea va fi foarte scurt în prezentarea raportului de activitate. A amintit printre activitățile desfășurate câteva evenimente organizate de partid: ”Bostaniada”, ”Tropote în calea vinului” și ”8 martie”. Discursul său n-a reușit să stârnească entuziasmul publicului și, în timp ce Mircea Hava se plictisea vizibil, iar Alexandru Pereș descoperea noi funcții la telefonul mobil, Voicu Paul le-a mărturisit celor prezenți că ”și vagoanele sunt importante, nu doar locomotiva”, încercând să inducă ideea că este un om de partid muncitor și eficient, chiar dacă nu intră în categoria celor care ”atrag”voturi ci în cea care împinge de la spate locomotiva care trage vagoanele ( cu voturi).

De cealaltă parte, Gabriel Pleșa încerca să nu pară afectat de noua situație, mărturisindu-le apropiaților că ”în mod normal” l-ar fi învins pe Paul Voicu. Totuși, când a luat cuvântul și-a atenuat tonul, reușind un discurs plat și cuminte. Pentru alba24.ro a spus însă că nu exclude o candidatură la Primăria Alba Iulia, peste 3 ani.

Au mai luat cuvântul primarul Mircea Hava, președintele Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel,senatorul Alexandru Pereș și deputații Florin Roman și Sorin Bumb însă nici unul nu a reușit să entuziasmeze ca pe vremuri delegații liberali.

Pentru ca toată lumea să fie mulțumită au fost votați 16 vicepreședinți ai PNL Alba Iulia! La final, Paul Voicu a obținut 314 voturi pentru și 33 nule (împotrivă) iar Gabriel Pleșa 319 voturi pentru și 29 nule (împotrivă)

Mai jos vă prezentăm noua structură de conducere a PNL Alba Iulia:

Președinte:

Paul Voicu

Vicepreședinți:

 1. Rodica Andronescu
 2. Cristian Arendaș
 3. Robert Bandi
 4. Cornel Berindei
 5. Laurențiu Blaga
 6. Maria Coman
 7. Ionuț Fulea
 8. Cătălin Hașa
 9. Alin Ignat
 10. Gabriel Lupea
 11. Irina Marcu
 12. Delia Mihălțan
 13. Mariana Oprișa
 14. Cornle Sandu
 15. Raul Tudorașcu
 16. Anda Udrea

Membri:

Horia Bărdaș, George Brad, Dan Brătean, Rareș Buglea, Alexandra Cîrstoiu, Florina Colcer, Marius Costinaș, Cristian Cucea, Monica Dumitrescu, Adrian Iancu, Andreea Idita Șeican, Mariana Maierescu, Claudiu Marean, Nicolae Mărginean, Alina Miron, Sergiu Negrea Oprean, Bogdan Păunescu, Anca Popa, Pavel Popa, Emil Popescu, Marius Presecan, Cristian Puie, Nicolae Rad, Ovidiu Sasu, Daniela Secară, Dan Simedru, Adrian Simion, Vasile Spătăcean și Traian Tudurachi.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. ionut

  luni, 24.04.2017 at 10:29

  In imaginea 64 apare un personaj interesant,”Creieru”, rivalul baietilor destepti din current. Doar membru ??? Interesant …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Prima veste bună: Viteza de vaccinare a depăşit pentru prima dată viteza de infectare în valul 4, în România

Publicat

Viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4-Delta, în acest weekend, a declarat medicul Octavian Jurma. 

Acesta spune că, dacă vaccinarea continuă în ritmul mediu din ultimele şapte zile, la finalul lunii decembrie România va avea 10 milioane de persoane vaccinate cu prima doză şi, în martie anul viitor, 15 milioane.

„Dacă vaccinarea continuă în acest ritm, în 2 săptămâni viteza de scădere a populaţiei neimunizate recent se va dubla. Acest fenomen va accentua viteza de ieşire din valul 4-Delta şi va scurta perioada de platou care pare să instaleze în aceste zile” a declarat acesta.

Media ultimelor zile a fost de 62.400 de persoane imunizate pe zi cu doza 1.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

CNAIR: Transfăgărășanul se închide de astăzi, 25 octombrie. Circulația rutieră va fi oprită între Piscu Negru și Bâlea Cascadă

Publicat

Luni, 25 octombrie, circulația rutieră va fi închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan) de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Măsura a fost adoptată de către Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR conform Normativului privind circulația rutieră pe drumurile montane, DN 7C și DN 67C ”ind AND 615-2020” care prevede oprirea circulației pe Transfăgărășan.

Acest normativ reglementează unitar circulația rutieră pe DN 7C și DN 67C în vederea asigurării viabilității acestora prin prisma condițiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate și a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane.

Reprezentanții CNAIR au transmis că sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător.

Aceștia reamintesc că din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (polei și zăpadă), pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR și Poliția Rutieră au decis ca circulația autovechiculelor să se mențină închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800).

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Sebeș: Locații pentru preluarea cererilor de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonul rece

Publicat

Primăria Municipiului Sebeș pune la dispoziția locuitorilor din Sebeș și localitățile aparținătoare – Lancrăm, Petrești și Răhău, începând cu data de 25 octombrie 2021, următoarele locații în vederea preluării cererilor de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 2021-2022:

– Sediul Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș din cartierul Aleea Lac, nr. 12, de luni- joi, între orele 09:00-17:00, vineri 09:00-14:30;

– Dispensarul Medical situat în Cartierul M. Kogălniceanu Sebeș (la etaj), de luni- joi, între orele 09:00-17:00, vineri 09:00-14:30;

– Școala Gimnazială Lancrăm – Sala de Sport, în zilele de luni, miercuri, între orele 09:00-17:00, vineri între orele 09:00-14:30;

– Centrul de Zi Petrești, situat pe strada Energiei, în zilele de luni, miercuri, între orele 09:00-17:00, vineri între orele 09:00-14:30;

– Școala Generală Răhău – “ Făgădău” în zilele de luni, miercuri, între orele 09:00-17:00, vineri între orele 09:00-14:30.

Informații suplimentare pot fi solicitate la D.G.A.S.M.C. Sebeș,  telefon 0258.731007 sau 0258.730611;  www.spas-sebes.ro.

Citește și Primăria Sebeș: Acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței sezonul 2021-2022 și a suplimentului pentru energie

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Rezultate LOTERIA vaccinării, a patra extragere. Care sunt numerele câștigătoare din 24 octombrie

Publicat

Au fost anunțate rezultatele la a patra extragere de la Loteria vaccinării, de duminică, 24 octombrie.

Numele câștigătoare sunt: 

Premiul de 100.000 lei – numărul: 1.671.787

Numere câștigătoare 10.000 lei: între 1.671.788 și 1.671.867

La această extragere au participat numerele de ordine din intervalul 1.627.568 – 1.872.849, corespunzătoare participanţilor care s-au înscris, conform Regulamentului, până vineri, 22 octombrie, la orele 12:00.

La cea de-a patra extragere săptămânală se acordă 80 de premii a câte 10.000 de lei şi un premiu de 100.000 de lei.

La celelalte trei extrageri ale loteriei vaccinării, numerele câștigătoare au fost:

 • săptămâna 1 – număr câștigător 100.000 lei: 083577 / numere câștigătoare 10.000 lei: 083578 – 083657
 • săptămâna 2 – număr câștigător 100.000 lei: 0659367 / numere câștigătoare 10.000 lei: 0659368 – 0659447
 • săptămâna 3 – număr câștigător 100.000 lei: 1 534 176 / numere câștigătoare 10.000 lei: 1.534.177 și 1.534.257

Loteria de vaccinare se desfășoară până în 31 decembrie 2021 şi constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:

 • 14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână;
 • 3 extrageri, respectiv câte 1 extragere în fiecare lună;
 • 2 extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acţiunii.

Premiile de la loteria de vaccinare

La Loteria de vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

 • 81 de premii săptămânale (80 premii săptămânale în valoare de 10.000 lei + 1 premiu mare săptămânal în valoare de 300.000 lei);
 • 3 premii lunare, (câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luni în valoare de 100.000 lei);
 • 2 premii la finalul Loteriei Programului Naţional de Vaccinare, în valoare de 500.000 lei, respectiv 1.000.000 lei.

Fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea 4 şanse de câştig, respectiv posibilitatea de a câştiga 4 premii:

 • 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei
 • 1 premiu de 300.000 lei
 • 1 premiu de 500.000 lei
 • premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei.

În total, sunt premii în valoare maximă cumulată de 1.910.000 lei.

Sumele virate către Compania Naţională „Loteria Română” – S.A. necesare pentru asigurarea fondului de premiere pentru Loteria de vaccinare vor fi asigurate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Cum se face înscrierea la loteria vaccinării

Înscrierea participanților în aplicație se realizează dupa generarea certificatului digital al UE privind COVID-19 astfel:

 • Accesare site https://certificat-covid.gov.ro;
 • Autentificare: se introduce adresa de e-mail;
 • Verificare e-mail: link de autentificare;
 • Accesare e-mail primit de la platforma “Certificate COVID”;
 • Accesare buton “Autentificare”
 • Identificare certificate de vaccinare al persoanei pentru care se va inregistra participarea la loterie;
 • Accesare buton “Vizualizare certificate”
 • Selectare optiune “De acord cu regulamentul și condițiile de participare”;
 • Selectare optiune “De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sanatatii, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului si C.N.L.R.”;
 • Selectare opțiune “Participă la loteria de vaccinare”

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate