Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Peste 1200 de oameni au participat la Marșul pentru viață de la Alba Iulia

Publicat

YouTube video

UPDATE: Numărul persoanelor care au participat la marș a fost de aproximativ 1200 de persoane, potrivit informațiilor transmise ziarului Alba24, de către organizatori. Prezența la marș se bazează pe estimările din teren ale Jandarmeriei Alba, au mai spus organizatorii.

Știrea inițială:

Peste 800 de tineri, figuri bisericești și familii cu copii au participat duminică la “Marşul pentru viaţă”, organizat de Protopopiatul Ortodox Alba Iulia și de cultele neoprotestante.

Deși organizatorii se așteptau ca la marș să participe în jur de 500-600 de persoane, probabil vremea frumoasă de afară a făcut ca participarea să fie şi mai numeroasă.

mars alba

Îmbrăcați cu tricouri albe oferite de către organizatori, cu mesajul ””Mă bucur că trăiesc” și cu zeci de bannere cu diferite mesaje, cei peste 800 de participanți s-au organizat în fața Casei de Cultură a Sindicatelor.  Marșul a început la ora 15.00, pe traseul str. Vasile Goldiș – Bd. Revoluției – Bd. Transilvaniei – Piața Unirii (traversare zona Pasaj) – Parcul Unirii –Monumentul Unirii – str. Mihai Viteazul.

”Am dorit să particip la acest marș datorită faptului că este foarte important pentru a crea și procrea viață. Tinerii de astăzi trebuie să fie înclinați către Sfânta Biersică, credință. Tinerele să lase păcatele să lase avorturile și să aducă naștere de copii”, a declarat o femeie care participa la marș.

O tânără prezentă în primul rând care ținea în brațe mesajul ”Corpul meu, alegerea ta mami” a declarat că mărșăluiește pentru viață și în opinia sa o viață este o binecuvântare de la Dumnezeu și trebuie păstrată indiferent de ce greutăți are mama.

mars alba

Un tânăr preot prezent la marș alături de familie a declarat că ”totul trebuie lăsat în grija lui Dumnezeu”.

La marș a fost prezent şi viceprimarul Gabriel Pleșa: ”Particip pentru a treia oară consecutiv la marșul pentru viață, mi se pare un protest deosebit și având în vedere și situația demografică a țării, curmarea de viață nu este un lucru creștin, am îmbrățișat această luptă. Cât timp există legătură între cetățean și credință, lucrurile nu pot să meargă decât bine.”

Participanții la marș s-au oprit apoi pe esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romană-catolică „Sfântul Mihail”, pentru a rosti mesaje din partea reprezentanților cultelor implicate.

mars alba

Evenimentul s-a încheiat un concert de muzică susținut de Robert Gavrilaș, solistul trupei The Puzzles, împreună cu Ionuț Repede și Andrei Cosma.

În perioada 1-31 martie, în peste 600 de localităţi din România și din Republica Moldova, se desfășoară “Luna pentru viață-2019”, sub genericul „Unic din prima secundă”, având ca punct culminant “Marșul pentru viață”, eveniment ajuns la cea de a IX-a ediție națională. Evenimentul este organizat şi la Aiud, Blaj, Sebeș, Câmpeni, Cugir.

În lume, “Marșul pentru viață” a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974, iar în România, a fost organizat, pentru prima dată, la Timișoara, în anul 2008.

mars alba

Inițiativa civică este neconfesională și apolitică şi susţine afirmarea valorilor vieții umane, promovarea familiei și, în mod special, unicitatea și dreptul la viață al tuturor ființelor umane, de la concepție, mărturisind despre importanța și sensul creștin al vieții umane, transmit organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nick

    duminică, 24.03.2019 at 19:50

    bravos rep pentru intrebarea de la minutu’ 9:17! 🙂
    a fost macar o pancarta cu „pune un prezervativ pe s..a” sau „folositi anticonceptionale” in toata turma?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax