Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Poetul Mihai Eminescu, sărbătorit de elevii şcolii care îi poartă numele de 18 ani. Poezii, eseuri şi momente muzicale

Publicat

YouTube video

S-au împlinit 18 ani de când Şcoala Generală nr. 7 din Alba Iulia îi poartă numele marelui poet român, Mihai Eminescu. Tot în acest an se împlinesc şi 164 de ani de la naşterea lui Eminescu, moment pe care elevii şcolii au ţinut să-l marcheze prin recitarea unor poezii, eseuri scrise despre ceea ce reprezintă poetul pentru ţara noastră, dar şi prin cântec. Elevii claselor pregătitoare, primare şi de gimnaziu de la Şcoala „Mihai Eminescu” l-au celebrat pe „regele versurilor româneşti”, cum este supranumit de instituţia de învăţământ din Alba Iulia.

Din 1996, Şcoala Generală nr. 7 din Alba Iulia a fost redenumită Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, motiv dublu de sărbătoare pe data de 15 ianuarie, când se împlinesc şi 164 de la naşterea poetului. Pentru mulţi, Mihai Eminescu rămâne poetul care i-a vrăjit cu versuri de dragoste.

Cele mai reprezentative poezii ale poetului, dar şi eseuri despre poemele care evocă natura şi iubirea au făcut parte din momentul literar-muzical intitulat „O poveste numită Eminescu”.

Nu există tânăr, copil sau adult care să nu cunoască măcar un vers din poeziile „regelui vesrurilor româneti”, care să îi fi marcat viaţa la un moment dat. Pentru elevii de la Şcoala „Mihai Eminescu” semnificaţia este una aparte, aceştia au şi compus poezii pentru „Luceafărul poeziei româneşti”, „ Natura în ochii lui Eminescu”.

YouTube video

Şi elevii claselor pregătitoare şi primare au cântat şi au spus poezii la bustul lui Mihai Eminescu, din holul şcolii. Pe lângă aceste momente cei care au călcat pragul şcolii puteau admira şi o expoziţie de desene inspirate din opera poetului.

Elevii corului „Speranţa” au pregătit un moment muzical cu versurile poeziilor scrise de Mihai Eminescu, dar şi cu cântece dedicate cadrelor didactice care în decursul acetei săptămânii au sărbătorit Zilele Şcolii.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax