Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Premii pentru reprezentanţi Club Alba Off Road la a treia etapă a Campionatului Naţional, de la Orăştie


Publicat

O nouă etapă a Campionatului Naţional de Off-Road (CNOR), o nouă performanţă pentru reprezentanţi Club Alba Off Road. Copilotul Jan Willem Eek, stabilit la Alba Iulia, a urcat pentru a doua oară pe podium, pe locul I, de la începutul campionatului din acest an. A făcut echipă cu pilotul Dorin Toma,la Arc Fest – a treia etapă CNOR, competiţie desfăşurată în perioada 12-15 iulie, la Orăştie, în Arsenal Park.

Vezi şi FOTO: Reprezentant Club Alba Off Road, pe podium la competiţia cu participare internaţională din Hunedoara

Echipajul Eek-Toma (Nissan Patrol) a câştigat locul I la clasa Standard B. Au terminat traseele cu o oră avans faţă de următorii clasaţi, asta după ce şi-au măsurat forţele motorului şi îndemânarea la pilotat, pe drumuri dificile din zone deluroase, împădurite şi montane din împrejurimile Orăştiei.

Şi nu a fost uşor. După prima etapă, 18 echipaje din concurs au abandonat cursa.

Au parcurs cei 180 km de pe traseele din concurs într-un timp total de 6 ore, 35 de minute şi 9 secunde, faţă de echipajul Emilian şi Daria Burlea (7 ore, 38 de minute, 34 de secunde), pe locul doi. Podiumul a fost completat de Adrian Cernea – Sorin Popa (7 ore, 54 minute, 51 secunde).

A fost frumos, a fost greu, a meritat. Nici această cursă nu a fost lipsită de peripeţii pentru Jan şi Dorin. În a doua zi de concurs, după aproximativ 10 km de traseu, Nissan-ul a rămas fără tracţiunea faţă. Apoi au ajuns într-o poiană sau cel puţin aşa părea la prima vedere, povesteşte Jan. Terenul era mlăştinos, iar maşina s-a scufundat până la caroserie, astfel că a fost nevoie de intervenţie cu troliul din dotare. Unul dintre parcursurile spectaculoase a fost cel de aproximativ 2 km în albia plină cu bolovani a unui pârâu.

La final, au fost şi alte echipaje Club Alba Off-Road pe podium. La clasa Standard A, Eugen Ştef – Ovidiu Filipescu (Suzuki Samurai) au urcat pe locul 3 la proba de Trial.

Concursul de la Orăştie a fost structurat pe 4 clase: Standard grupa A (autovehicule cu capacitatea cilindrică 2000 cm3), Standard grupa B (autovehicule cu capacitatea cilindrică >2000 cm3), Open şi Extrem. Competiţia a inclus două zile de “trophy” și o probă superspecială “trial”.

S-au înscris echipaje din toată ţara, iar de la Club Alba Off Road au mai participat: la clasa Standard A, pilotul Radu Viţălaru (Suzuki Samurai – echipaj cu copilotul Mihai Oprica), Marius Gherman – Mihai Popescu (Suzuki Vitara); la Extrem, Radu Guşat – Sorin Vasinc şi pilotul Ioan Avram (copilot Cristian Lucan); la trial, Sebastian Avram – Alex Ghişe.

Vezi şi FOTO: Echipaje de la Club Alba Off Road, pe primele locuri la a doua etapă a Campionatului Naţional 2018

A fost pentru prima dată când off road-ul și rally raid-ul au avut etapă comună, cu evenimente conexe precum o cupă de enduro, una de ATV, un concurs de biciclete, concerte, dar și zone de expozanţi şi vendor, potrivit fras.ro.

Urmează a cincea etapă din Campionatul Național de Off Road 2018, Cupa T44, care se va desfășura în perioada 20-23 septembrie, la Slănic Prahova.

În seria competiţiilor de off road pregătite în acest an se înscrie şi Cupa Transalpina Off Road Trophy, ce se va desfăşura în perioada 30 august-2 septembrie, la Luncile Prigoanei (Munţii Şureanu). Este organizată de Club Alba Off Road.

surse foto-video: Facebook (Jan Willen Eek, Dorin Toma, CNOR, ArcFest)Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cum a luat ființă prima plantație de lavandă la Șpring, la marginea unui teren plin de gunoaie. Povestea, relatată de primar

Publicat

La Șpring a luat ființă prima plantație de lavandă, la marginea unui teren altădată plin de gunoaie. 

Povestea este spusă pe contul ei de Facebook, de primarul comunei, Iulia Stănilă.

”Acum câteva luni m-a sunat prietena mea și mi-a spus că vrea să investească în satul ei natal, Vingard, din dragoste pentru fetița ei, natură și flori.

Lângă terenul unde voia să facă investiția erau depozitate gunoaie, am rezolvat problema, ea a investit bani, timp, energie și așa a luat naștere prima cultură de lavandă din comuna Șpring.

Astfel, o tânără cu viziune a reușit să lase în urmă flori…

Cei care doriți în casă miros delicat de lavandă puteți apela cu încredere la Viorica Cristina Ciuca-Jinar – #LuliLavander

Sunt sigură că munca ei va avea cele mai frumoase rezultate!” a scris pe contul ei de Facebook, cea mai tânără șefă a unei administrații din Alba, Iulia Stănilă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Pilotul unei aeronave TAROM a leșinat, pe aeroportul Otopeni. Pasagerii, în siguranță

Publicat

tarom wikipedia

Pilotul unei aeronave Tarom, de pe ruta Amsterdam-București, a leșinat pe Aeroportul Otopeni, fiind ajutat de către echipajul medical.

Cursa aeriană a sosit în siguranță pe Aeroportul Otopeni, la ora 15.30, toți pasagerii fiind debarcați fără probleme, au declarat surse din cadrul aeroportului, pentru G4Media.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Autostrada Sebeș-Turda. Ministrul Drulă: Se toarnă ultimul strat de asfalt pe lotul 2, finalizat în procent de 90%

Publicat

Se așterne ultimul strat de asfalt pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș -Turda, iar stadiul lucrărilor ajunge la 90%, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook. 

”Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda este unul dintre proiectele prioritare pentru România.

Pe cei 24,2 km ai tronsonului – de la Pârâul Iovului la Aiud – a început turnarea covorului final de asfalt” a scris acesta.

În prezent se mai lucrează la montarea de parapete, la spațiile de servicii, la sistemul de scurgere a apelor, iar la viaductul peste calea ferată de la Teiuș se execută ultimele umpluturi.

”Facem toate eforturile să ne asigurăm că antreprenorul își respectă graficele asumate, astfel încât anul acesta să circulăm pe întreaga autostradă Sebeș-Turda” a dat asigurari Drulă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

România, printre țările UE cu cea mai mare creștere a comerțului cu amănuntul. Ce s-a cumpărat cel mai mult

Publicat

cumparaturi

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut în iunie cu 5,3%, comparativ cu perioada similară din 2020, în timp ce în zona euro avansul a fost de 5%, arată datele publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În UE, vânzările de combustibili auto au crescut cu 11,5% în iunie, comparativ cu perioada similară din 2020, cele de produse non-alimentare au urcat cu 7,1%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au înregistrat un avans de 1,7%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în iunie, comparativ cu perioada similară din 2020, s-a înregistrat în Bulgaria (22,7%), Lituania (15,3%), Slovenia (12,8%), Estonia (12,2%) şi România (12,1%), singura scădere fiind în Luxemburg (minus 3,2%).

În iunie, comparativ cu luna precedentă, volumul comerţului cu amănuntul a urcat cu 1,5% în zona euro şi cu 1,2% în Uniunea Europeană. În mai, volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 4,1% în zona euro şi cu 4,2% în UE.

În UE, vânzările de combustibili auto au crescut cu 3,6% iunie, comparativ cu luna precedentă, cele de produse non-alimentare au urcat cu 2,6%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au scăzut cu 1,1%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în iunie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Irlanda (9,4%), Germania şi Letonia (ambele cu 4,2%) şi Lituania (2%), iar cel mai semnificativ declin în Malta (minus 3%), Austria (minus 2,7%) şi Croaţia (minus 2,6%).

România a raportat o scădere de 0,1% în iunie, comparativ cu luna precedentă, după un avans de 1,3% în mai.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau în zona euro la o creştere de 1,7% a volumului comerţului cu amănuntul în iunie, comparativ cu luna precedentă, şi la un avans anual de 4,5%. Iunie a fost a doua lună de creştere consecutivă a volumului comerţului cu amănuntul, deşi avansul a fost mai redus decât în mai, când consumatorii au revenit în magazine, în urma atenuării restricţiilor introduse pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Achiziţiile online de de alimente, băuturi şi tutun, care au fost solide în timpul pandemiei, au scăzut în iunie, comparativ cu luna precedentă.

În România, datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2021, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 3,2% datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,9%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,5%) şi la vânzările de produse nealimentare (+2,5%).

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în iunie 2021, comparativ cu luna iunie 2020, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 12,1% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+17,6%), vânzările de produse nealimentare (+14,0%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,8%).

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate