Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Premii pentru reprezentanţi Club Alba Off Road la a treia etapă a Campionatului Naţional, de la Orăştie

Publicat

O nouă etapă a Campionatului Naţional de Off-Road (CNOR), o nouă performanţă pentru reprezentanţi Club Alba Off Road. Copilotul Jan Willem Eek, stabilit la Alba Iulia, a urcat pentru a doua oară pe podium, pe locul I, de la începutul campionatului din acest an. A făcut echipă cu pilotul Dorin Toma,la Arc Fest – a treia etapă CNOR, competiţie desfăşurată în perioada 12-15 iulie, la Orăştie, în Arsenal Park.

Vezi şi FOTO: Reprezentant Club Alba Off Road, pe podium la competiţia cu participare internaţională din Hunedoara

Echipajul Eek-Toma (Nissan Patrol) a câştigat locul I la clasa Standard B. Au terminat traseele cu o oră avans faţă de următorii clasaţi, asta după ce şi-au măsurat forţele motorului şi îndemânarea la pilotat, pe drumuri dificile din zone deluroase, împădurite şi montane din împrejurimile Orăştiei.

Şi nu a fost uşor. După prima etapă, 18 echipaje din concurs au abandonat cursa.

Au parcurs cei 180 km de pe traseele din concurs într-un timp total de 6 ore, 35 de minute şi 9 secunde, faţă de echipajul Emilian şi Daria Burlea (7 ore, 38 de minute, 34 de secunde), pe locul doi. Podiumul a fost completat de Adrian Cernea – Sorin Popa (7 ore, 54 minute, 51 secunde).

A fost frumos, a fost greu, a meritat. Nici această cursă nu a fost lipsită de peripeţii pentru Jan şi Dorin. În a doua zi de concurs, după aproximativ 10 km de traseu, Nissan-ul a rămas fără tracţiunea faţă. Apoi au ajuns într-o poiană sau cel puţin aşa părea la prima vedere, povesteşte Jan. Terenul era mlăştinos, iar maşina s-a scufundat până la caroserie, astfel că a fost nevoie de intervenţie cu troliul din dotare. Unul dintre parcursurile spectaculoase a fost cel de aproximativ 2 km în albia plină cu bolovani a unui pârâu.

La final, au fost şi alte echipaje Club Alba Off-Road pe podium. La clasa Standard A, Eugen Ştef – Ovidiu Filipescu (Suzuki Samurai) au urcat pe locul 3 la proba de Trial.

Concursul de la Orăştie a fost structurat pe 4 clase: Standard grupa A (autovehicule cu capacitatea cilindrică 2000 cm3), Standard grupa B (autovehicule cu capacitatea cilindrică >2000 cm3), Open şi Extrem. Competiţia a inclus două zile de “trophy” și o probă superspecială “trial”.

S-au înscris echipaje din toată ţara, iar de la Club Alba Off Road au mai participat: la clasa Standard A, pilotul Radu Viţălaru (Suzuki Samurai – echipaj cu copilotul Mihai Oprica), Marius Gherman – Mihai Popescu (Suzuki Vitara); la Extrem, Radu Guşat – Sorin Vasinc şi pilotul Ioan Avram (copilot Cristian Lucan); la trial, Sebastian Avram – Alex Ghişe.

Vezi şi FOTO: Echipaje de la Club Alba Off Road, pe primele locuri la a doua etapă a Campionatului Naţional 2018

A fost pentru prima dată când off road-ul și rally raid-ul au avut etapă comună, cu evenimente conexe precum o cupă de enduro, una de ATV, un concurs de biciclete, concerte, dar și zone de expozanţi şi vendor, potrivit fras.ro.

Urmează a cincea etapă din Campionatul Național de Off Road 2018, Cupa T44, care se va desfășura în perioada 20-23 septembrie, la Slănic Prahova.

În seria competiţiilor de off road pregătite în acest an se înscrie şi Cupa Transalpina Off Road Trophy, ce se va desfăşura în perioada 30 august-2 septembrie, la Luncile Prigoanei (Munţii Şureanu). Este organizată de Club Alba Off Road.

surse foto-video: Facebook (Jan Willen Eek, Dorin Toma, CNOR, ArcFest)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax