Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Prima seară la Sărbătoarea Muzicii 2015 din Alba Iulia. Maria Buză şi taraful George Pătraşcu, pe scena din Piaţa Cetăţii

Publicat

YouTube video

maria buza si taraf alba iulia La Alba Iulia a început, de vineri seara, Sărbătoarea Muzicii. Scena din Piaţa Cetăţii devine din nou centrul atracţiei pentru spectacole cu muzică, de data aceasta 100% românească.

La începutul evenimentului, albaiulienii au avut ocazia să îi asculte live şi să-i vadă pe tinerii artişti din Cvartetul de naiuri Transition, iar apoi pe scenă au urcat Maria Buză şi taraful George Pătraşcu.

De data aceasta publicul a putut asculta un mix de interpretări ale unor piese cunoscute, artiştii încercând să „încălzească” atmosfera serii răcoroase de vineri.

În prima seară a evenimentului, au venit în Piaţa Cetăţii oameni de toate vârstele, pentru a vedea „live” ce au pregătit organizatorii în acest an.

Cvartetul de naiuri Transition a interpretat piese cunoscute, într-o manieră modernă universală, cu un stil aparte.

YouTube video

Maria Buză și Taraful George Pătrașcu au făcut o trecere prin istoria muzicii europene. De la șansonete franțuzești, la profunzimea pieselor Maria Tănase, de la ecourile Marlene Dietrich, la rezonanța romanțelor Ioanei Radu.

Maria Buză şi-a făcut debutul în lumea artistică cu piesa “O batistă în Dunăre”, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. A colaborat cu grupul umoristic “Vouă”, alături de care a avut turnee peste hotare.

YouTube video

Citeşte şi FOTO: Expoziţia ”Suvenir de Alba Iulia”. Obiecte reprezentative pentru oraş, în „Camionul cu Artă”, la Sărbătoarea Muzicii

Sărbătoarea Muzicii continuă sâmbătă, de la ora 21.00, ai o desfăşurare impresionantă de forţe muzicale, la Traviata, un spectacol grandios montat în aer liber, în Cetate.

Opera Națională Română de Stat Cluj-Napoca va transpune Cetatea Alba Carolina într-o imensă scenă de operă, un veritabil auditorium de muzică clasică, în ritmul muzicii personajelor inspirate din romanul “Dama cu camelii” de Alexandre Dumas fiul.

Albaiulienii vor avea parte la final de un spectacol piro-muzical grandios, în deplin acord cu partitura operei. Cerul va fi luminat cu focuri de artificii, în acordurile piesei de muzică clasică.

Citeşte şi SÂMBĂTĂ: Spectacol de artificii pe acordurile ”Brindisi”, din „Traviata”, în Cetatea Alba Carolina, la Sărbătoarea Muzicii

Programul evenimentului Sărbătoarea Muzicii 2015:

Sâmbătă, 20 iunie

Orele 12.00-12.30 Schimbul de gardă – Garda Cetății Vauban / Pietonala Mihai Viteazul

Orele 21.00-23.30 Spectacol operă – Traviata de G. Verdi cu Opera Națională Româna Cluj-Napoca / Scena Piața Cetății

Orele 23.30-23.35 Spectacol piro-muzical/ Artificii „Traviata” / Pietonala Mihai Viteazul

Duminică, 21 iunie

Orele 12.00-12.30 Schimbul de gardă – Garda Cetății Vauban / Pietonala M. Viteazul

Orele 20.30-22.30 Concert Big Band-ul Radio cu Ionel Tudor și soliștii Luminița Anghel, Nico și Vlad Miriță / Scena Piața Cetății

foto-video: Daniel Bloss

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax