Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO | Prima zi de înot „olimpic” pentru albaiulieni: Cum au primit înotătorii deschiderea bazinului. Impresii și mici „surprize”


Publicat

După inaugurarea de joi a Bazinului Olimpic din Alba Iulia, iată că a venit şi momentul deschiderii pentru public. Albaiulienii dornici de „bălăceală” au aşteptat de multă vreme acest moment, astfel că, vineri dimineață, încă de la ora 6:30, ora deschiderii, câteva persoane au dorit să-şi înceapă ziua înotând. Prima zi de la deschiderea Bazinului Olimpic a fost liniștită, aproximativ 100 de albaiulieni au trecut pragul bazinului vineri, atât înotători profesioniști, cât și amatori. O parte dintre ei au avut „surpriza” de a nu fi lăsați să intre în bazin, din cauză că nu aveau adeverință medicală și că nu știau că aceasta nu se eliberează decât de către medicul de familie.

Potrivit personalului bazinului, până la ora 12:00, peste 80 de albaiulieni au venit la bazin pentru a înota, însă o parte dintre ei nu au avut acces în apă, deoarece nu aveau adeverinţa medicală de la medicul de familie, care să ateste faptul că sunt apţi pentru a depune efort fizic.

„Mulţi dintre cei dornici să înoate au venit pe ideea că vizita medicală se face la Bazin de către medicul de aici şi au fost surprinşi când au aflat că trebuie să meargă la medicul de familie pentru a putea intra, cu toate că noi am anunţat din timp acest lucru”, a spus casiera.

Dintre cei care au venit pregătiţi cu echipamentul de înot, majoritatea s-au declarat mulţumiţi de condiţiile oferite în urma reabilitării. Câţiva dintre aceştia sunt totuşi de părere că acest proces a durat prea mult timp şi că lucrările puteau fi finalizate mai repede. Cât despre prețuri (12 lei biletul întreg și 5 lei biletul redus pentru elevi și studenți), aceștia au spus că sunt „acceptabile”.

Printre cei care au venit să se relaxeze la bazin în prima zi de deschidere se numără elevi, studenţi, dar şi sportivi de performanţă care practică înotul de mici.

“Totul este foarte frumos amenajat, ne sunt oferite condiţii la nivel european, apa este curată, iar vestiarele şi spaţiile de duş sunt dotate cu tot ce ne trebuie pentru a ne simţi confortabil şi pentru a înota liniştiţi”, a spus unul dintre tinerii pasionați de înot, prezenți în prima zi.

În urma procesului de modernizare, bazinul pune la dispoziţia celor dornici să înoate atât sala cu piscina acoperită, cât şi o saună umedă şi o saună uscată, vestiare moderne pentru bărbaţi şi femei, sistem de acces pe bază de brăţară magnetică, sistem de supraveghere video, duşuri utilate cu uscătoare de păr, şi cabinet medical. Medicul Bazinului a spus că printre cei care au venit în prima zi la Bazin, au fost şi doritori de exerciţii fizice, însă, pentru moment, Bazinul nu dispune şi de o sală de fitness. Tot medicul a subliniat faptul că abonamentele se vor face doar de la 1 august 2014, până atunci accesul se va face pe bază de bilet şi de adeverinţă medicală.

Ioana MIHU

Citiți și: FOTO: S-a deschis BAZINUL OLIMPIC din Alba Iulia. PROGRAM și TARIFE. Câţi bani s-au investit pentru reabilitareȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Scandal și îmbrânceli la conferința de presă a lui Nicușor Dan. Viceprimarul Bucureștiului a venit cu un dulap

Publicat

O conferință de presă cu scandal are loc la această oră în Prelungirea Ghencea, susținută de Nicușor Dan. La fața locului a ajuns și viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, cu un dulap.

Nicușor Dan nu a fost lăsat să vorbească și a luat dulapul, încercând să-l mute în afara cadrului și l-a trântit.

„Stați la 2 metri de mine”, i-a spus Nicușor Dan.

Conferința a avut ca scop prezentarea bilanțului de mandat al Gabrielei Firea.

Cei doi au fost la un moment dat la un pas să se îmbrâncească.

În cele din urmă, Nicușor Dan a început conferința de presă, dar viceprimarul intervine la fiecare cuvânt rostit de candidatul PNL-USR și îi spune „Fals!”, „Mințiți!” sau „Nu este adevărat!”

Câteva persoane au huiduit, iar viceprimarul PSD al capitalei a spus că-l înjură pe Nicușor Dan, moment în care acele persoane i-au spus lui Aurelian Bădulescu că de fapt îl înjură pe el.

La un moment dat, deranjat de agitația făcută de Bădulescu, Nicușor Dan i-a pus mâna pe umăr ca să-l împingă și i-a spus „Du-te, domnule, de aici”, iar viceprimarul capitalei a spus că „îl împinge cu o violență ieșită din comun”.

„Te-a lăsat Barna pe drumuri, te-ai dus la PNL”, i-a răspuns Bădulescu.

Tot acest scandal are loc pe marginea drumului din Prelungirea Ghencea, în timp ce mașinile circulă pe lângă ei, iar șoferii claxonează uneori.

Sursă: Digi24

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

InfoTrafic: Restricții de circulație pe Autostrada A1 Sibiu-Sebeș, în județul Alba. Atenționări pentru șoferi

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, sunt restricții de circulație.

Până la ora 19.00, este restricționată banda nr. 2 pentru ambele sensuri de circulatie, la km. 304+400 m. (municipiul Sebes,  județul Alba) și km. 295+800 m. (localitatea Câlnic, județul Alba) pentru reparații / înlocuire parapet median.

Citește și FOTO: Porțiunile din glisiera mediană a Autostrăzii A1, între Sebeș și Sibiu, distruse în accidente, vor fi înlocuite, de vineri

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu atenție și să semnalizeze intenția de schimbare a benzii de rulare.

sursa: politiaromana.ro

foto: Facebook (CNAIR)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ședințele de judecată de la Tribunalul București, întrerupte de o amenințare cu bombă primită pe email. Clădirea, evacuată

Publicat

Tribunalul Municipiului București a primit prin e-mail o amenințare cu bombă, în urma căreia clădirea a fost evacuată, potrivit unor surse judiciare, citate de G4Media.

Ședințele de judecată au fost întrerupte. 

Știre în actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Executările silite, suspendate până în septembrie. Măsuri de sprijin pentru datornici

Publicat

Măsurile de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanţele civile şi comerciale declanşate după instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României se suspendă până în 1 septembrie, potrivit unei decizii în Parlament.

„Se suspendă toate măsurile de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele civile și comerciale declanșate după instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Nu se declanșează măsuri de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele comerciale și civile pe toată perioada stării de urgență, a stării de alertă până la data de 1 septembrie 2020”, se arată în actul normativ aprobat de parlament.

Măsurile dispuse anterior nu se aplică în cazul executărilor silite privind creanțele civile sau comerciale ce au drept titlu hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală pentru soluționarea laturii civile a cauzei.

Nu este necesară depunerea vreunui document, executările silite urmând să fie amânate automat.

„Măsurile de suspendare a executării silite a sumelor urmăribile sau disponibilităților bănești se aplică de drept de către organele de executare și instituțiile bancare sau terți popriți, fără nicio altă formalitate”, potrivit documentului citat.

Modificările au fost operate prin introducerea unui nou articol în OUG 48/2020 privind unele măsuri financiar-fiscale.

Suspendarea executărilor silite prin poprire în forma actuală nu conduce decât la falimentul comercianților, eliminând orice şansă creditorului bugetar de a mai încasa în viitor vreo sumă din creanţele bugetare deţinute, potrivit inițiatorilor.

„În acest context, pentru un ajutor real şi care să fie de natură a nu prejudicia bugetul de stat, a crea un echilibru procesual și echitate, decizia firească şi corectă ar fi ca pe perioada starii de urgenţă şi o perioadă rezonabilă ulterioară să fie suspendată şi ridicată orice şi toate măsurile de executare silită individuală, atât civilă, cât şi bugetară, pentru cele civile suspendarea sau nedeclanșarea să privească măsurile de executare silită ce pot fi instituite după declanșarea stării de urgență”, se arată în document.

surse: cdep.ro, adevarul.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate