Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: S-a deschis BAZINUL OLIMPIC din Alba Iulia. PROGRAM și TARIFE. Câţi bani s-au investit pentru reabilitare

Publicat

Mult-așteptatul moment de deschidere a Bazinului Olimpic din Alba Iulia este vineri, 18 iulie, de la ora 6.30. După patru ani de lucrări, amânări şi alocări de bugete, lucrările au fost terminate şi albaiulienii pot înota în voie în bazinul proaspăt reabilitat. Vă prezentăm imagini şi detalii despre investiţie, program, tarife şi condiţii în care puteţi avea acces la obiectivul de agrement din oraş.

Bazinul Olimpic din Alba Iulia a fost inaugurat încă de joi, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, dar şi a reprezentanţilor care au realizat lucrările, însă aceştia nu au tăiat vreo panglică de inaugurare.

„Chiar că sunt fericit că am putut să-i dăm drumul, să folosesc termenul ăsta. Ca de fiecare dată, dacă vrei, poți și am reușit să răzbim și să trecem peste toate piedicile și peste tot tembelismul de care din păcate țara nu duce lipsă. Este bine că s-a terminat, iar pentru o investiție de 130 de miliarde de lei municipiul nu a pus aproape nimic. În jur de un milion de lei cu lucrările pe care le-am făcut, monitorizare și alte lucruri. Deci zic eu așa, deși pentru mine a fost o lucrare care m-a apăsat, cu toate astea am reușit și prin faptul că am adus banii, nu am pus din banii noștri. Mă bucur că albaiulienii au ceea ce merită, că pot să vină aici. Copiii au ceea ce merită. Sunt sisteme moderne, apa este monitorizată tot timpul, avem și scaune la tribună. Acest bazin este și pentru agrement, are o capacitate de 152 de persoane/două ore. Cheltuielile o să fie foarte scăzute pentru că sunt instalații solare de încălzit, dar sunt de asemenea și instalații solare fotovoltaice pentru a produce curent. În spate am achiziționat terenul și sper ca, de la anul, din primăvară – eu vreau mai repede – să începem lucrările cu ștrandul pe care ni-l dorim cu toții” a spus primarul Mircea Hava

De mai bine de trei ani, albaiulienii aşteaptă, cu costumele de baie şi colacii de înot pregătiţi, să facă o baie în singurul bazin olimpic din oraș, intrat în renovare în septembrie 2010. Deşi ar fi trebuit să fie finalizat în 2011, lucrările s-au prelungit se pare până în 2014. După patru ani de discuţii, lucrări şi restabiliri ale termenelor de finalizare, de vineri albaiulienii se pot bucura de „bălăceală”.

Primii care au testat apa din bazin au fost chiar sportivii din Alba Iulia, care practică acest sport de performanță, și care până acum se antrenau la Hunedoara și Sibiu.„A meritat așteptarea. E mai comod pentru noi acum. Timp de patru ani am făcut naveta de trei o pe săptămână la Hunedoara și drumul mă obosea foarte mult. Aveam și teme și de învățat, ajungeam seara la 9 acasă, dar acum e mult mai bine”, a spus Raluca Sandu.

„A fost foarte bine amenajat. Cred că au meritat acești patru ani de așteptat, să se facă în acest fel. Est destul de frumos să ne antrenăm din nou acasă”,  a spus un alt înotător.

Suntem foarte bucuroși și noi, antrenorii, și sportivii, pentru că putem relua activitatea în bazinul de acasă. Nu vom mai face navetă la Hunedoara și Sibiu pentru a ne antrena, nu vom mai face antrenament pe stadion, iar cei mici nu se vor antrena într-un bazin de 7 m pentru a învăța să înoate. Sperăm ca, și după un an de zile, rezultatele să revină la ceea ce au fost. Atunci când am terminat activitatea în bazin, acum patru ani, aveam o grămadă de medalii la campionate naționale de copii, de juniori și au fost câte 2-3 sportivi în loturile naționale. Acum, la momentul de față, s-a cam terminat. Bazinul arată foarte bine. Este la standarde europene. În țară eu nu mai cunosc un bazin, la momentul de față, să arate așa de bine. Sunt bazine noi, arată foarte bine, dar zic că bazinul din Alba Iulia este foarte modern”, a spus Daniela Bob, profesor – antrenor, secția Înot, la Liceul Sportiv Alba Iulia

Accesul se va face pe baza achitării tarifului de intrare, după care se primeşte o brăţară magnetică, însă este nevoie de prezentarea unei adeverinţe de la medicul de familie. În intervalul de două ore, în bazin pot intra maximum 152 de persoane.

Valoarea totală a investiţiei din partea CNI fost de 11.768.180 lei, iar din bugetul local au mai fost alocaţi alţi 1.275.876 lei, pentru sistemul de acces, mobilier, dotare, dar şi costuri de consolidare a structurii bazinului. Bazinul Olimpic are, pe lângă sala propriu-zisă, cu piscină acoperită şi saună umedă şi uscată, vestiare, duşuri utilate cu uscătoare, cabinet medical. Firma care a executat lucrările de reabilitare a Bazinului Olimpic este SC TIM SA Cluj Napoca.

Administraţia locală a suportat financiar executarea lucrărilor de instalare a controlului acces, inclusiv a cabinelor aferente, montarea barierelor batante de acces, realizarea balustradelor de separare a circuitelor de acces în incinta bazinului, precum și realizarea lucrărilor de instalații de rețele voce, date și wireless, de supraveghere video, de sonorizare și ceasoficare.

Bazinul Olimpic a intrat în reparaţii capitale din 2010, iar deschiderea acestuia a fost amânată de mai multe ori din cauza problemelor legate de finanţare şi a complexităţii lucrărilor.

PROGRAMUL BAZINULUI:

– agrement: luni-duminică, orele 6.30 – 21.00

– iniţieri: luni-vineri, orele 11.00-17.00, sâmbătă, orele 9.00-13.00

– CSS Liceul Sportiv Alba Iulia: luni – vineri, orele 11.00- 17.00, sâmbătă, orele 9.00- 11.00

TARIFE:

Intrare bazin pentru copii, elevi, studenţi la zi, pensionari, şomeri: 5 lei/şedinţa de 2 ore

Intrare bazin pentru adulţi: 12 lei/sedinţa de 2 ore

Intrare saună pentru elevi, student la zi, pensionari, şomeri: 5 lei/15 minute

Intrare saună pentru adulţi: 10 lei/15 minute

Abonament intrare bazin pentru copii, elevi, student la zi, pensionari, şomeri (durata unei sedinţe fiind de 2 ore):

– pentru 10 sedinţe: 42 lei (85%)

– pentru 20 sedinţe: 75 lei (~75%)

– pentru 30 sedinţe: 105 lei (70%)

Abonament intrare bazin pentru adulţi (durata unei şedinţe fiind de 2 ore):

– pentru 10 şedinţe: 100 lei/ 2 ore

– pentru 20 şedinţe: 180 lei/2 ore

– pentru 30 şedinţe: 250 lei/2 ore

Abonament saună elevi, studenţi la zi, pensionari, şomeri (durata unei şedinţe fiind de 15 minute):

– pentru 10 şedinţe: 40 lei

– pentru 20 şedinţe: 75 lei

– pentru 30 şedinţe: 100 lei.

Tarif închiriere culoar bazin program iniţiere (maxim 15 persoane): 80 lei/oră

Tarif închiriere locaţie cafenea (preţ pornire licitaţie): 8 lei/mp/zi

Tarif închiriere sală forţă (preţ pornire licitaţie): 6 lei/mp/zi

Tarif închiriere cabinet masaj (preţ pornire licitaţie): 6 lei/mp/zi

Tarif închiriere spaţii antrenori, arbitri: 2 lei/mp/lună

Tarif închiriere magazie: 1 leu/mp/lună.

AICI regulamentul privind funcționarea și utilizarea Bazinului Olimpic Alba Iulia și sancțiunile pentru nerespectarea de către beneficiari a obligațiilor prevăzute.

Date tehnice despre Obiectivul “Reabilitare bazin de înot olimpic Alba Iulia”:

A fost realizat prin programul “Bazine de înot” aprobat prin ordinul MDRL 482/2009, ordonator de credite fiind MDRL – prin Compania Nationala de Investitii SA. Beneficiarul lucrării a fost Primăria Alba Iulia (autorizaţii nr 725/2009 şi 394/2012).

Lucrările au fost efectuate în asociaţie de către SC TIM SA Cluj Napoca, TIM SRL Instalaţii şi  BEN ONI LOGHIN SRL Alba Iulia.

Lucrările de instalaţie voce, date, supraveghere video, ceasoficare şi sonorizare, realizate de Tehnical Service Cluj Napoca.

Proiectantul lucrărilor a fost “Transilvania Construct”.

Perioada de execuţie a lucrărilor: septembrie 2010 – iunie 2014

Valori de execuţie: total 13.044.057,18 lei, din care CNI contribuit cu 11.768.180,79 lei şi din bugetul local au fost alocaţi 1.275.876,39 lei

Capacităţi realizate:

– bazin de 50×21 ml cu 456 locuri pentru spectatori în gradene

– panouri solare: 21 bucăţi, cu suprafaţa de captare de 67,5 mp

– Panouri fotovoltaice: Pi 8kw respectiv 70 w/mp la o suprafaţă de 115 mp

– exterioare: 1463 mp platforme de acces şi parcaje; 40 mp ziduri de sprijin; 27 ml trepte prefabricate şi rampe de acces

– instalaţii voce, date, supraveghere video (9 camere); ceasoficare – 7 buc; sonorizare – 20 difuzoare; control acces – 200 brăţări şi 200 carduri abonament

Economie estimată utilităţi: 8000 mc/an gaze naturale; reducerea emisiei CO2  18 000kg/an, energie rezultată pentru puterea instalată 8kw este de 9000kwh/an sau 750 kwh/lună, în condiţii de funcţionare de 1300 ore/an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Mihai Mirea

    sâmbătă, 19.07.2014 at 02:28

    Ce adancime are bazinul ?

    • Camelia Toma

      luni, 21.07.2014 at 22:27

      Apă adâncă – 2 metri

  2. elidor

    luni, 21.07.2014 at 09:09

    Trebuie infiintate echipe de polo pe apa . Este pacat sa ai un asa bazin dotat si sa nu poti practica polo pe apa , unel dintre cele mai spectaculoase sporturi, fiind un sport de elita .

  3. cristian

    luni, 21.07.2014 at 14:28

    In perioada vacantei, sportivii care sunt inscrisi la CSS Alba Iulia, daca vor sa faca antrenament pana la 01 septembrie cand incep oficial antrenamentele , cum au acces in cadrul bazinului?

  4. cristian

    luni, 21.07.2014 at 14:35

    Va adresez aceasta intrebare in sensul ca poate vor mai putea recupera din cei patru ani cat bazinul a fost inchis si au fost nevoiti sa plateasca atat intrarea la bazin cat si transportul la Hunedoara

  5. dana

    vineri, 01.08.2014 at 12:13

    cand incep inscrierile pt cursuri de inot?vrem sa facem abonament

  6. Daniel

    luni, 15.09.2014 at 12:01

    si cand te gandesti ca am muncit la bazinul asta de nu am mai putut
    Bazinul a fost inchis atat de mult ca nu au vrut ei sa il deschida mai repede eu am facut piscina si saunele toate au fost gata in 3 luni in rest au frecat-o ei :)):)):))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate