Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Primarul din Teiuș i-a scos pe elevi la Hora Unirii, într-un sens giratoriu. Discurs de pe rondou

Publicat

YouTube video

Elevii Liceului Teoretic Teiuș, împreună cu cadrele didactice, primarul Mirel Vasile Hălălai și consilieri locali au sărbătorit MICA UNIRE – Unirea Principatelor Române de la 1859 în avans de ziua de 24 ianuarie. Aceștia și-au dat mâna într-o „Mare Horă a Unirii”, care s-a „încins” în jurul unui sens giratoriu din oraș. Primarul s-a urcat chiar pe rondoul din mijlocul intersecției și a ținut un discurs legat de importanța momentului.

„Să nu ne uităm niciodată rădăcinile. Să nu uităm niciodată faptul că suntem români, trăim, gândim și simțim românește”, le-a transmis celor prezenți primarul Mirel Vasile Hălălai.

Cei prezenți au ținut să amintească semnificația istorică a zilei de 24 ianuarie – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, sau Mica Unire, primul pas important spre înfăptuirea statului național unitar român.

Ca orice român care îşi respectă trecutul şi istoria, elevii şi profesorii Liceului Teoretic Teiuş, au sărbătorit în avans, pe 23 ianuarie, 159 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească din 24 ianuarie 1859. „Mica Unire”, reprezintă un moment important în istoria românilor, fiind considerat un pas decisiv în formarea statului naţional român modern.

Evenimentul desfăşurat în stradă – pentru că o parte din evenimentele de acum 159 de ani au avut loc şi în stradă- a fost reprezentat de o alocuţiune a prof. de istorie, Nicoleta Cîmpean, urmat de o cuvântare a primarului Mirel Vasile Hălălai. Hora unirii a fost un moment la care au participat toţi cei prezenţi, însufleţiţi de versurile poeziei lui Vasile Alecsandri:”Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română!”.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. eu

    miercuri, 24.01.2018 at 22:01

    dar unde altundeva in Teius ?

  2. eu

    miercuri, 24.01.2018 at 22:02

    unde sa te invarti daca nu in giratoriu ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax