Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Primul weekend de schi din acest sezon, în judeţul Alba. Distracţie pe pârtii şi cum s-a circulat între Oaşa şi Poarta Raiului

Publicat

partii sureanu 13Acest weekend a adus veşti bune pentru cei pasionaţi de schi. A fost deschis oficial sezonul alb, după ninsorile din ultima perioadă, atât în Munţii Şureanu, cât şi la Arieşeni. S-a schiat în condiţii bune în cele două locaţii, însă turiştii au avut de suportat aglomeraţia din trafic la Arieşeni, în anumite momente, sau drumul dificil Oaşa – Poarta Raiului, la Şureanu.

Sezonul de schi s-a deschis oficial în Alba, mai devreme decât de obicei, date fiind ninsorile din această săptămână. Motiv de bucurie atât pentru cei pasionaţi de sporturile de iarnă, cât şi pentru copii. În plus, mini-vacanţa de 1 Decembrie le-a permis turiştilor să petreacă mai multe zile la munte.

La Şureanu, deși încă nu toate pârtiile au fost perfecte pentru schi, din cauza viscolului care a spulberat zăpada așternută, vânt care a încurcat vineri şi funcţionarea telescaunului, s-a schiat, iar duminică, în jurul amiezii, a fost senin.

Imagini de pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Şureanu, dar şi de la Luncile Prigoanei şi Poarta Raiului au fost postate pe reţeaua de socializare.

De asemenea, pe pagina de Facebook Domeniul Schiabil Şureanu au fost mediatizate şi imagini video cu drumul către Poarta Raiului, sâmbătă, 3 decembrie. Drumul a fost deszăpezit și netezit, dar prezenta, pe alocuri, porțiuni cu gheață și gropi:

Cei care vor să se bucure şi în weekend-urile viitoare de distracţie la munte pot alege una dintre variantele de cazare din apropiere de pârtiile de la Şureanu. La Pensiunea Poarta Raiului, de exemplu, aveţi condiţii pentru un sejur reuşit.

arieseniŞi la Arieşeni a fost senin, duminică, în jurul amiezii şi au fost condiţii bune de schi.

Ninsorile din ultimele zile, vremea rece și tunurile de zăpadă au asigurat un strat satisfăcător de zăpadă, cu o grosime de 25-30 cm pe Vârtop 1 și Vârtop 2, după cum au anunţat monitorii de schi, vineri. Atenţie mai mare a fost nevoie pentru zonele de off-piste.

Zona turistică din Apuseni s-a aglomerat încă de vineri, când traficul rutier a fost îngreunat, aproape de pârtii.

Vezi şi STAREA PÂRTIILOR de la Domeniul Schiabil Şureanu şi Arieşeni

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax