Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: PROTEST la Alba Iulia, al locatarilor din „Turturica”. Tânăr cu fetiță de un an în brațe: ”Spune-i la domnul primar că nu poți să stai pe stradă!”

Publicat

protest turturica Zeci de locatari al Blocului G2 „Turturica” din Alba Iulia s-au strâns, joi dimineaţa, în faţa Prefecturii Alba, într-un protest menit să atragă atenţia autorităţilor asupra deciziei de a-i scoate din garsonierele în care locuiesc, unii dintre ei de peste 20 de ani. Recent, au primit o somație ca în termen de 8 zile să părăsească clădirea, ceea ce a încins spiritele. În blocul respectiv locuiesc peste 300 de oameni, dintre care mai bine de jumătate sunt minori. O situație dificilă pentru administrația locală, care a decis să îi evacueze în pragul iernii pentru a face loc unei parcări. 

Reprezentantul lor, consilierul local Niculiță Bumbu a declarat că reprezentanții primăriei nu doresc să discute nici cu rromii din Turturica, nici cu el. Practic, dacă vor fi evacuați, oamenii nu au unde să meargă. Pe de altă parte, administrația locală consideră că o parte dintre aceștia stau ilegal în blocul respectiv. Locuitorii blocului spun însă că tot Primăria Alba Iulia i-a împins spre această situație întrucât  chiriile nu le-au mai fost încasate de 5-6 ani, deși spun că ar fi vrut să plătească. Pe de altă parte, oamenii își plătesc utilitățile.

Deși stau în niște condiții inumane, câte 7-8 persoane în garsoniere de 12 metri pătrați, cu toaleta înăuntru, locuitorii blocului nu vor să îl părăsească pentru că nu au unde altundeva să meargă. ”Spune-i la domnul primar că nu avem unde să mergem. Spune-i că ești mică și nu poți să stai pe stradă. Spune-i să te iubească”, spune un bărbat care ține în brațe o fetiță de un an.

”Am 18 ani și am fost la liceu. Mi-am găsit de lucru dar nu mă angajează pentru că nu am carte de identitate. Cu de-astea provizorii nu te angajează nimeni. Nu pot nici pleca din țară”, ne spune tânără, prezentă și ea la protest. Un bărbat de 77 de ani, care spune că a fost tractorist toată viața, se plânge și el că nu are unde să meargă dacă va fi scos afară:”Îi doresc la domnul Hava să treacă de vârsta mea, dar să fie om demn și să nu fie scos și el afară din casa lui”.

Reamintim că reprezentanții Primăriei Alba Iulia au trimis recent 67 de notificări care să le reamintească oamenilor că, în urma unui proces, pe care locatarii l-au pierdut, s-a dispus această măsură pe care vor trebui să o respecte, deoarece locuiau abuziv în acele garsoniere. Motivele pentru care s-a luat decizia de evacuare a locuinţelor țin de neplata chiriilor de aproximativ 8 ani, neachitarea facturilor de întreținere și utilități și nu are legătură cu parcarea subterană care ar urma să fie amenajată.

Oamenii spun însă că li s-a promis că o să fie relocaţi şi că nu s-a rezolvat nimic, astfel că riscă să rămână în stradă.

În locaţia actualului bloc G2 ar urma să fie amenajată o parcare.

YouTube video

Vezi şi VIDEO: 67 de garsoniere din Turturica, evacuate în septembrie. Peste 200 de oameni vor fi scoși cu forța din locuințe dacă nu pleacă de bunăvoie

În actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Claudia

    joi, 28.09.2017 at 13:13

    Primare, ti-ai mintit votantii, ti-or placut voturile lor, mno amu ofera-le ce ai promis, tu si Plesa and company.

  2. Bomba Atomica

    joi, 28.09.2017 at 20:19

    Nu faceti copii daca nu avetii cu ce sa le loati de mancare !
    La munca nu la cersit ajutoare si locuinte !

    Romanii mor de foame si nu primesc ajutoare si tiganii primesc ajutoare sociale si is grasi cu burta de gravida si cu aur la gan mancei bolile

  3. Costy

    vineri, 29.09.2017 at 08:04

    Fara ajutoare sociale si case. La munca Rrrromiilor nu la cersit. Trebuie sa se termine o data cu asta… bravooo dl primarrrrr

  4. Ilie

    vineri, 29.09.2017 at 15:26

    Si-o supăra domn primar votantii cand va zbura porcu’. Dati-le ajutoare sociale si multe drepturi. Aveti copii? Cum e cand iti lasi copilul afara si vine speriat ca s-au luat puradeii de el pe strada?

  5. Alina

    vineri, 29.09.2017 at 15:56

    La munca !!!!!

  6. Darius

    sâmbătă, 30.09.2017 at 18:09

    e o poza doar deschdie linku sa vedeti ce spune Mircea Hava! https://imgur.com/a/V2DtL UN MARE MINCINOS DOMNUL PRIMAR!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax