Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: 67 de garsoniere din Turturica, evacuate până la 1 septembrie. Peste 200 de oameni vor fi scoși cu forța din locuințe dacă nu pleacă de bunăvoie

Publicat

20884836_1561699667184961_962875368_n Peste 200 de persoane din Blocul G2, cunocut ca Turturica vor fi evacuați forțat din locuințe, potrivit unei notificări venite din partea Primăriei Alba Iulia în care sunt anunțați că până 1 septembrie 2017 sunt obligați să elibereze locuința. Oamenii sunt de-a dreptul disperați pentru că, deși li s-a promis că vor fi relocați, nu au primit nicio informație în acest sens. În total, 67 de garsoniere din cele 105 vor fi eliberate. 

„Nu știm ce să facem, stăm acolo pentru că nu avem unde să mergem, ce facem în stradă cu copiii?”, spun sutele de locatari din Turturica, disperați că la începutul lunii septembrie vor ajunge în stradă.

În data de 9 august aceștia au primit o notificare prin care li se aducea la cunoștință că vor fi evacuați:

„Având în vedere hotărârile judecătorești definitive care dispun evacuarea Dvs. din spațiul constând în garsoniera nr…, situată administrativ în Alba Iulia str. Arnsberg nr. 20, BL. G2, jud. Alba, vă punem la dispoziție Procesul-Verbal de evacuare a spațiului, urmând ca Dvs. să eliberați de bunăvoie imobilul, în caz contrat urmând a fi evacuați silit” scrie în notificarea primită de locatarii blocului.

20864020_1561699783851616_1868016397_n Oamenii spun că au acceptat să elibereze blocul care urmează să se transforme în parcare subterană, însă principala condiție a fost să fie relocați.

„Tot blocul a fost indus în eroare prin faptul că ni s-a spus că mergem la tribunal pentru că trebuie să evacuăm, să se facă parcare. Noi am fost de acord cu condiția ca primăria să ofere un spațiu de locuit pentru că spuneau că nu vor să lase copiii mici pe drumuri. În acel moment tot blocul a fost de acord cu condiția ca copiii să aibă unde să stea, ceea ce nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla pentru că ne-a venit notificarea pentru evacuarea forțată din bloc, ca și când fiecare să plece unde vrea”, spune un locatar al blocului.

Disperați că nu sunt băgați în seamă de administrația locală, oamenii s-au deplasat la Prefectura Alba pentru a primi răspuns la întrebarea „Unde mergem?”

20915705_1561699640518297_1755348320_n Prefectul Dănuț Hălălai le-a spus că, în urma unei discuții purtate cu viceprimarul Gabriel Pleșa, a aflat că vor fi evacuați doar cei care nu au și nu au avut domiciliul în Turturica, iar pentru restul se va găsi o soluție. Având în vedere că de mai bine de 7 ani contractele de închiriere ale oamenilor nu au fost prelungite,  în jur de 70% din bloc va fi evacuat.

Decizia este una executorie și se va pune în aplicare da data stabilită. Din zonă nu vor fi evacuați cei 30 de proprietari și alți câțiva chiriași care și-au plătit la timp facturile.

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, au fost trimise 67 de notificări care să le reamintească oamenilor că, în urma unui proces, pe care locatarii l-au pierdut, s-a dispus această măsură pe care vor trebui să o respecte deoarece locuiau abuziv în acele garsoniere. Motivele pentru care s-a luat această decizie țin de neplata chiriilor de aproximativ 8 ani, neachitarea facturilor de întreținere și utilități și nu are legătură cu parcarea subterană care ar urma să fie amenajată.

În total vor fi în jur de 200 de persoane, din care 60% copii, potrivit locatarilor, care vor trebui să își găsească o nouă locuință sau care cel mai probabil vor ajunge să locuiască pe străzile orașului, având în vedere că  proprietarii de apartamente au rețineri în a închiria locuința unor cazuri sociale sau unor persoane care, cu toate că ar avea posibilitatea de plată, sunt de etnie romă.

În această situație, singura soluție ar putea veni din partea ONG-urilor care fac cursuri pe bandă rulantă pentru aceste persoane și care uneori se dau binevoitori doar în vorbe și nu în fapte.

 

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Adolf

    miercuri, 16.08.2017 at 13:37

    Ce pretentii au acesti paraziti? Cat au muncit cinstit si corect (cu carte de munca) la viata lor? Cati sunt la zi cu intretinerea si cheltuielile?

    • Criss

      joi, 17.08.2017 at 07:21

      Asa este. Ei nu sunt capabili niciodata pt. nimica. Numa sa intinda mana, sa nu te lase- n pace la terasa daca stai, sa faca galagie si scandaluri…, dar la „lucru”, doamne feri. Asa cum nu ne da noua nime nimic ca suntem romani ( si am avea si noi nevoie de multe), nici lor sa nu le mai dea. Ca numa se inmultesc ca iepurii pe banii statului degeaba!

  2. alex

    miercuri, 16.08.2017 at 16:26

    Ai dreptate Adolf, multi dintre noi platim rate in banci 30 de ani pt o locuinta , lor li se cuvine totul, pe principiul noua cine ne da ceva, doar am votat!

  3. Delia

    joi, 17.08.2017 at 10:06

    Incercuit G2-ul si dat cu bomba. Votantii astia au impinzit orasul. In cativa ani voi fi mai multi tigani decat romani in Alba. De n-ar avea drept de vot…. Sa ii adune Hava la el in curte…sa le dea de munca…la facut pavaje ca atat a stiut pt orasul asta. Sa ne rupem papucii in dale, gatul pe poduri subrede si hartuiti de votantii astia cu multe drepturi.

  4. Mihai

    joi, 17.08.2017 at 18:18

    „având în vedere că proprietarii de apartamente au rețineri în a închiria locuința unor cazuri sociale sau unor persoane care, cu toate că ar avea posibilitatea de plată, sunt de etnie romă”, iar mai sus spuneți „Motivele pentru care s-a luat această decizie țin de neplata chiriilor de aproximativ 8 ani, neachitarea facturilor de întreținere și utilități”. Întrebarea este:Ce garantează că ei vor plăti proprietarilor privați?
    Ei vor sa locuință, de ce nu cumpără? Mie de ce nu îmi dă nici o primărie un apartament sau o garsoniera?

  5. CIUFU

    vineri, 18.08.2017 at 11:20

    MAI BINE MAI TIRZIU DECIT NICIODATA.
    IN SPATE LA CINEMA DACIA VINE ZILNIC O FAMILIE SI BAGA COPIII IN TOMBERON SA CAUTE, TOT EI ERAU IERI 17 AUGUST 2017 LA TOMBEROANELE DE LINGA PATI BAR IN FATA ATLASIB.
    LA CINEMA DACIA SE VAD MAI GREU CA E IN SPATELE CLADIRII DAR LA PATI BAR CHIAR NU II VEDE NIMENI CA E LINGA BULEVARD CARE E CIRCULAT.
    DACA TOT AU SALARII MARI ADMINISTRATIA MUNCA ESTE INVERS PROPOTIONALA CU BANII PRIMITI?
    SUCCES LA SI MAI MARE.

  6. Cipi

    sâmbătă, 19.08.2017 at 01:17

    Si totusi…pana la urma, sa stim si noi, cand deparatizati zona in totalitate?Cand evacuati aceste rebuturi ale societatii, care ingroapa orasul in gunoi si destrabalare?De ce sa tinem in spate acesti tigani care cred ca li se cuvine un acoperis? Sa mearga la banca sa isi ia casa in rate la fel ca mine, nu sa stea pe banii nostrii sa sparga seminte si sa faca mizerie in tot cartierul.Haideti domnilor din administratia primariei , faceti repede curat si amenajati parcarea supraetajata, ca e blocat bulevardul Revolutiei si nu pot circula salvarile si mijloacele de transport.Spor la treaba ca asteptam de mult acest lucru.La munca turturelelor…luativa zborul….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax