Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „Revolta” din Miceşti împotriva amplasării unei antene de telefonie mobilă a ajuns în atenţia prefectului de Alba

Publicat

YouTube video

Peste 200 de persoane care locuiesc pe străzile Valea Aurului, Şesuri, Huedin, Tarniţa (fosta Gării), Apuseni şi Oaşa din Miceşti se “luptă” până în pânzele albe pentru sănătatea lor. Luni, reprezentanţii acestora au cerut ajutorul prefectului judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, pentru a opri amplasarea antenei unei companii de telefonie mobilă la 50 de metri de prima locuinţă. Reprezentantul guvernului în judeţ le-a promis cetăţenilor că miercuri o să trimită reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului la faţa locului, pentru mai multe cercetări.

Potrivit cetăţenilor din zonă, antena va fi amplasată în zona vechiului poligon de trageri din Miceşti, în apropierea locaţiei unde anual se desfăşoară sărbătoarea „Tropote Ţara Vinului”. Terenul are o suprafaţă de 876 de mp, iar proprietarii l-au închiriat cu 150 de euro pe lună companiei de telefonie mobilă.

Familiile care locuiesc pe aceste străzi încearcă de anul trecut stoparea radiaţiilor la care ar putea fi supuşi, dacă una dintre cele mai mari companii de telefonie mobilă din România îşi va amplasa antena la 50 de metri de prima casă.

Primăria Alba Iulia a aprobat companiei de telefonie mobilă un certificat de urbanism, pentru care reprezentanţii firmei ar fi pus la dosar un PUD cu o hartă satelit din 2008, pe care nu apărea nicio casă în apropiere.

 

 

 

 

 

Un număr de opt locuitori din zonă au venit, luni, în audienţă la prefectul Gheorghe Feneşer pentru a cere ajutorul instituţiei în ceea ce priveşte amplasarea antenei la 50 de metri de prima casă.

Până luni, proprietarii de pe cele patru străzi din Miceşti au adunat 200 de semnături pentru oprirea amplasării antenei de telefonie mobilă de 2.200 MHz în zona Poligon.

În urma reclamaţiilor înregistrate la Direcţia de Sănătate Publică Alba, locatarii din zonă au primit ca răspuns că „staţia de telefonie mobilă respectă standardele EN 50385”.

„Din documentaţia societăţii de comunicaţii se estimează că densitatea de putere a câmpurilor electromagnetice de radiofrecvenţă emise de staţiile de bază ce vor fi instalate în Alba Iulia, extravilan Miceşti (zona Pinu Babei) se vor încadra în limitele maxime admise prevăzute în normele privind limitarea expunerii populaţiei generale la câmpuri electromagnetice de la 0 Hz la 300 GHz, aprobate prin Ordinul Ministerului Sănătăţii cu nr. 1193/29.09.2006”, se mai arată răspunsul transmis de DSP Alba în data de 7 martie Agenţiei de Mediu Alba.

Cetăţenii doresc ca instituţiile de stat să le apere viaţa şi sunt îngrijoraţi de efectele radiaţiilor electromagnetice neionizate asupra sănătăţii.

Citeşte şi FOTO: Protest împotriva amplasării unei antene de telefonie mobilă la Alba Iulia: Cetățeni revoltaţi că „nu au existat” pe certificatul de urbanism

YouTube video

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax