Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: S-a încheiat cea de-a treia ediție a Festivalului de muzică sacră „Cântați cu bucurie lui Dumnezeu”. Coruri biseriești, monahale și grupuri de elevi

YouTube video

Publicat

Duminică seara s-a încheiat cea de-a treia ediție  a Festivalului de Muzică Sacră „Cântați cu bucurie lui Dumnezeu” la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Pricesnele și cântecele religioase ale corurilot și grupurilor care au cântat în ultima seară au adus bucurie în inimile zecilor de albaiulieni prezenți în Catedrală. Invitații speciali, care au marcat a doua zi de festival au fost Corul de maici de la Mănăstirea Rimetea, grupul de elevi de la cercurile de religie de la Școala Gimnazială nr. 3 și Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Cugir și Grupul bizantin “Anastasios” din Târgu-Mureș.

„Cântarea bisericească înveseleşte sărbătorile şi face să se nască în inima credincioşilor dorul după Dumnezeu”, a spus Sfântul Vasile cel Mare. Aşadar, albaiulienii au fost aşteptaţi să-şi deschidă sufletele la acest minunat festival de muzică sacră, simţindu-L, astfel, mult mai aproape pe Dumnezeu.

Corul de maici de la Mănăstirea Rimetea, grupul de elevi de la cercurile de religie de la Școala Gimnazială nr. 3 și Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Cugir și Grupul bizantin “Anastasios” din Târgu-Mureș au încheiat cea de-a treia ediție a Festivalului de Muzică Sacră „Cântați cu bucurie lui Dumnezeu”.

Grupul de muzică bizantină „Anastasios” s-a înfiinţat în data de 11 noiembrie 2012, fiind format din studenţi la medicină şi teologie. În prezent, grupul numără 20 de membri şi activează în Municipiul Târgu-Mureş, fiind unul dintre cele trei grupuri de muzică psaltică din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Alba Iulia. Dirijorul acestui cor psaltic este Iustinian Ioachim Simion, student la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. În decursul activităţii sale, grupul a participat, pe lângă sfintele slujbe la numeroase biserici din municipiul Târgu-Mureş, şi la concerte organizate cu diferite ocazii.

În anul 2013, la Alba Iulia, membrii acestui grup au înregistrat primul lor album audio, constând într-un CD cu colinde bizantine tradiţionale. Iniţiativa aceasta a fost salutată de către renumiţi psalţi ai Catedralei Patriarhale din Bucureşti prin participarea, în calitate de colaboratori, la înregistrarea compact-discului.

Având binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irinieu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în toamna acestui an, grupul „Anastasios” va reprezenta Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei la Concursul „Lăudaţi pe Domnul”, concurs organizat în întreaga Patriarhie Ortodoxă Română.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba – ATMA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Citește și FOTO – VIDEO: Prima seară a Festivalului de Muzică Sacră „Cântați cu bucurie lui Dumnezeu” la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Pricesne și cântece religioase

FOTO-VIDEO: Cătălin CRĂCIUN

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax