Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: S-a mai scris o filă din istoria românilor: personaje istorice, acorduri de fanfară și artificii la 90 de ani de la Marea Încoronare

Publicat

YouTube video

Reconstituirea unor momente ce au scris istoria românilor a fost poate unul dintre cele mai curajoase proiecte duse la bun sfârșit de autoritățile din Alba Iulia. După 90 de ani de la Încoronarea Regilor Ferdinand și Maria, pe străzile orașului-cetate au pășit din nou alaiuri cu sânge albastru, sute de oameni au scandat „Trăiască Regele!”, iar personaje desprinse din epoci apuse au înviat din nou pentru a se alătura mulțimii. La sfârșit de zi, în acorduri de fanfară și sub o boltă cerească luminată de sărbătoare la Alba Iulia s-a mai întors o filă din cartea de suflet a românilor.

Plecarea trenului regal care i-a adus la Alba Iulia, luni, pe Principesa Margareta și Principii Radu și Nicolae nu a însemnat și sfârșitul manifestărilor dedicate acestei istorice zile. Albaiulienii au fost invitați să participe la o lectură publică din jurnalul Reginei Maria și să asculte din gura personajelor de la Muzeul Unirii povestea Încoronării de acum 90 de ani.

În Piața Cetății, Regimentul de Gardă „Mihai Viteazul” a făcut spectatorilor o demonstrație de mânuire arme în acordurile fanfarei și pigmentată cu pași de dans și momente teatrale. Întreaga suită de evenimente care au marcat această zi a fost încununată cu un spectaculos foc de artificii, care a dat acea mică doză de magie și lumină fastuosului program.

Vă invităm să vizionați o galerie foto-video de la manifestările care au încheiat ziua de luni:

FOTO: Vali CIONTEA

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax