Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Se lucrează la amenajarea Parcului Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

În Piața Cetății din Alba Iulia muncitorii lucrează la amenajarea Parcului Sărbătorilor de Iarnă, respectiv a căsuțelor cu bunătăți și a instalațiilor de lumini care vor împodobi Cetatea Alba Carolina. Joi dimineața, în zonă a ajuns și patinoarul închiriat de Primărie.

În condițiile în care se va lucra la „foc continuu”, Parcul Sărbătorilor de Iarnă ar putea fi deschis în zilele de 9 sau 10 decembrie. Cu toate acestea, 15 decembrie este cea mai sigură dată în care acesta va fi deschis și asta datorită faptului că autoritățile au și contractat un concert pentru ziua respectivă.

Vezi și FOTO-VIDEO: S-a deschis Parcul de Crăciun de la Sebeș. Personaje de poveste, concert cu Cleopatra și Pavel Stratan

Întârzierea amenajării parcului Sărbătorilor de Iarnă a fost provocată de volumul mare de lucrări pentru evenimentele dedicate Centenarului.

Dacă ar fi să ne luăm după anunțurile oficiale, locuitorii orașului ar trebui să fie prezenți în Piața Cetății, la inaugurarea așa-zisului târg de Crăciun, în data de 9 decembrie. Asta o spune aplicația smart a primăriei, care te notifică automat când treci prin zona cetății. Dar data de 9 decembrie este mai mult „o misiune imposibilă”, din mai multe motive.

casute parcul sarbatorilor montare

Chioșcurile care vor înconjura târgul de Crăciun, 10 la număr, 7 mici și 3 mari, trebuie montate și amenajate până la deschiderea oficială.

patinoar montare piata cetatii

Patinoarul, a fost închiriat de Primăria Alba Iulia, prin achiziție directă de la o firmă din Șard, NEW MIMILAND SRL și a costat 119.500,00 de lei. Tariful de intrare va fi de 5 lei, cu TVA inclus, pentru o oră. Copiii până la 18 ani şi studenţii (care prezintă carnet de student vizat la zi) sunt scutiţi de plata acestui tarif, astfel că au acces gratuit la patinoar.

De asemenea, scena de concerte trebuie montată, pavilionul cu lumini trebuie finalizat, verificat și pregătit pentru a fi aprins la deschiderea oficială.

Bradul de Crăciun va fi cel de anul trecut, care și el are o mărime impresionantă și trebuie de asemenea montat. Lângă Bradul de Crăciun, în data de 21 decembrie, cei mici își primesc darurile de la Moș, cei mari își încălzesc sufletele cu un colind și-un vin fiert, la ”Crăciunu din 21.”

În condițiile de mai sus, doar dacă angajații primăriei ar lucra zi și noapte am putea vedea deschis Târgul de Crăciun în data de 9 decembrie.

Alte date vehiculate mai sunt 10 sau 11 decembrie, dacă se va lucra la ”foc continuu”. Doar un lucru este cert până în acest moment: data de 15 decembrie, când va avea loc primul concert dedicat serbărilor de Crăciun.

Citește și MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. URĂRI, SMS și felicitări frumoase pe care le poți trimite celor dragi de Moș Nicolae

Foto, video: Cosmin Szekely

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax