Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Show pirotehnic pe cerul Cetății Alba Carolina oferit de RG Lider din Polonia. Probleme tehnice la linia melodică

Publicat

YouTube video

Albaiulienii, dar și turiștii s-au bucurat sâmbătă seara de încă un show de artificii pe cerul din Cetatea Alba Carolina. RG Lider din Polonia este cea de-a doua companie de artă pirotehnică din Europa care a venit la prima ediție de la „Simfonia Focului” să impresioneze juriul cu reprezentația de 15 minute, dar și publicul spectator.

Pe baza unei teme date şi folosind acelaşi tip de material ca și cele companii din Bulgaria și România, polonezii au încercat să facă un show „exploziv” de culoare. Cu toate că primele trei minute ale spectacolului au avut ca linie melodică o piesă impusă de jurați, opera lui Verdi, celelalte 12 minute de muzică nu au putut fi punctate din cauza unor probleme tehnice.

Linia melodică este unul din criteriile pe baza căruia a fost evaluat jocul de artificii. O mare parte a show-ului oferit de RG Lider din Polonia a avut mici „defecțiuni” la partea tehnică.

Mai exact 12 minute din linia melodică pregătită de firma pirtotehnică nu a ajuns la urechile celor patru jurați din cauza unor probleme tehnice. Alte criterii pe baza cărora sunt notate reprezentațiile companiilor pirotehnice sunt impactul emoțional al focului de artificii, sincronizarea pe muzică și calitatea efectelor, iar din punct de vedere tehnic, calitatea, cantitatea și diversitatea artificiilor, dar și imaginea și culoarea.

 

 

Cei patru jurați, Felicia Filip– soprană, Cristian Mihăilescu – regizor, Adrian Dăian – „Arme, explozivi și substanțe periculoase” – IPJ Alba și George Bălșan, reprezentant al Bergenbier  punctează reprezentațiile de pe cerul Cetății Alba Carolina.

Fiecare membru al juriului este specializat într-unul dintre criterii, pentru care va putea atribui maxim 40 de puncte, pentru restul putând acorda doar maxim 20 de puncte, în total maxim 100 de puncte.

1. Linia melodică și impactul emoțional al focului de artificii – specialist Felicia Filip

2. Sincronizarea pe muzică și calitatea efectelor – specialist Cristian Mihăilescu

3. Tehnic – calitatea, cantitatea și diversitatea artificiilor – specialist Adrian Dăian

4. Imagine și culoare – specialist George Bălșan

În 15 minute RG Lider Polonia și-a arătat măiestria în arta pirotehnică cum a știut mai bine. Urmează să vedem dacă a impresionat juriul, dar și publicul care a avut ocazia să voteze prin SMS. Astfel că timp de 30 de minute, între orele 22.45-23.15, după finalizarea fiecărui foc de artificii aceștia pot vota prin SMS cu tarif normal la numărul de telefon: 0730 240 777. Sistemul va contoriza doar mesajele primite în intervalul de timp 22.45-23.15. Echipa favorită a publicului va primi premiul de popularitate.

Citește și FOTO – VIDEO: „Feerie” de culori și muzică pe cerul Cetății Alba Carolina. Enigma Fireworks din Bulgaria a deschis „ SIMFONIA FOCULUI”

RG Lider din Polonia are 25 de ani experienţă în domeniu, luând parte la evenimente fie cu buget redus fie de avengură. Firma are şi magazine de specialitate în Polonia şi, din 2005, organizează unul dintre cele mai mari festivaluri pirotehnice şi muzicale din ţară.

Coloana sonoră a focurilor de artificii este difuzată inclusiv pe frecvența postului de radio local Atlas FM Alba Iulia – 99,7 FM, pentru ca persoanele care au vizibilitate spre focurile de artificii, dar nu se pot deplasa în Piața Cetății, să surprindă în ansamblu momentele.

YouTube video

Duminică este ultima zi a festivalului „Simfonia Focului” la Alba Iulia, dar și ultimul show de artificii oferit de această dată de o companie priotehnică din România. Este vorba despre Pyro Events Team din Brașov, care tot de la 22.30 va aduce lumină şi culoare pe cer.

Simfonia Focului” este un concept unic în România, ce-și dorește să aducă în vizorul publicului una dintre cele mai spectaculoase arte ale planetei – arta pirotehnică de înaltă clasă. Locul de desfășurare al evenimentului se dorește a fi Cetatea Alba Iulia.

Festivalul urmează a fi organizat în perioada verii a fiecărui an, timp de trei zile pe parcursul cărora cerul cetății va fi luminat spectaculos de reprezentațiile de gală ale unora dintre cele mai imporante companii de artă pirotehnică din Europa (trei competitori în fiecare an).

O competiție plină de lumină și culoare, festivalul-concurs „Simfonia Focului” dorește să devină, în scurt timp, cel mai important show de acest tip din Europa Centrală și să atragă un număr cât mai mare de spectatori și turiști. Conceptul poate fi completat cu numeroase manifestări adiacente, concerte, evenimente care să marcheze elemente specifice ale țărilor participante.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax