Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Șoferițele din Alba Iulia au fost ”trase pe dreapta” de polițiștii locali. Au primit câte un mărțișor și o urare

Publicat

Șoferițele care s-au aflat astăzi în trafic, la Alba Iulia, în zona Spitalului județean, au fost trase pe dreapta de polițiștii locali. 

Însă acestea nu au avut de o amendă, ci de o surpriză din partea polițiștilor.

Polițiștii locali le-au oferit doamnelor și domnișoarelor câte un mărțișor cu ocazia zilei de 1 martie, dar și o serie de sfaturi referitoare la legislația rutieră.

”Am vrut să împărtășim bucuria zilei de 1 martie cu doamnele și domnișoarele aflate în trafic la Alba Iulia și să le oferim un cadou, un mărțișor, simbol al acestei zile”, a precizat Daniel Galea, polițist local al municipiului Alba Iulia.

1 martie este ziua în care în România, bărbații oferă femeilor un mic cadou, un simbol, care este strâns legat de tradițiile străvechi de pe teritoriul Europei.

CITEȘTE ȘI: 1 martie: Semnificația mărțișorului, micul simbol care vestește primăvara, legat cu fir alb și roșu. Tradiții și obiceiuri

Mărțisorul cum mai este cunoscut, micul simbol al primăverii, legat cu fir împletit roșu și alb, purtat în piept sau la mână de către fete și femei are o istorie veche pe aceste tărâmuri și este menit să facă trecerea dinspre iarnă spre primăvară. Credinţele româneşti străvechi investesc mărţişorul cu puteri deosebite. Mărţişorul este asemenea unui talisman, ce poartă.

De asemenea, primele zile de la începutul primăverii sunt cunoscute ca ”Babele” sau Zilele Babei Dochia. De această perioadă sunt legate o serie de superstiții și credințe populare.

CITEȘTE ȘI: BABELE: Superstițiile de la începutul lunii martie. Cum îți alegi ”baba” și ce semnificație are

”Babele” sunt în perioada 1-9 martie, zile considerate schimbătoare, unele fiind prea călduroase, iar altele friguroase. Se spune că dacă îți aleg ”baba” într-una din aceste zile, cum va fi vremea în ziua respectivă așa îți va fi și anul.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax