Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Spectacolul deschiderii Zilelor Cetății – Festivalul Roman Apulum. Dansul Nimfelor dacice, Garda Cetății și paradă cu torțe

Publicat

YouTube video

Soldați romani, luptători daci, soldați medievali dar și un grup de frumoase nimfe dacice au deschis anul acesta Zilele Cetății-Festivalul Roman Apulum ediția 2014 de la Alba Iulia. Sute de spectatori s-au lăsat transpuși în istorie prin reprezentațiile grupurilor invitate în acest an la eveniment.

În prima zi de festival, turiștii au avut ocazia unică să se lase vrăjiți, la propriu, de dansul nimfelor, adus din Zalău de Nimfele Daciei și să vadă pe viu un ritual antic unic, ritualul lui Ares, pus în scenă de bulgarii de la Association for Antique and Medieval Reconstructions – SILA – Plovdiv.

YouTube video

Nu au lipsit nici Lupii de Fier ai Apoulonului și soldații din Legiunea a XIII-a Gemina care, așa cum deja ne-au obișnuit au adunat sute de albaiulieni și turiști în jurul lor.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de Garda Cetății Alba Carolina care prin onorul de gardă a dat startul celor trei zile de divertisment și istorie de care ne vom putea bucura până duminică.

O paradă cu torțe purtate de toate trupele invitate precum și de gazde, a animat pietonala Mihai Viteazul, lăsându-i pe spectatori să se destindă și să admire îndeaproape costumele autentice și atitudinea personajelor pe care le-au interpretat.

Seara continuă cu două concerte susținute de trupele Poarta 3 alături de Antinia Simion și Compact.

Citește și ZILELE CETĂŢII Alba Iulia – Festivalul Roman Apulum. Două mii de ani de istorie, într-un weeekend. Vezi PROGRAMUL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax