Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO ŞTIREA TA pe Alba24: Nămolul a închis „Porțile spre Rai” la Șureanu. Proprietarii de pensiuni, nevoiți să-și anuleze rezervările

Publicat

3b833bcb205c9efcfb0eb5fe3b6c288d Ploaia și topirea zăpezii din zona Oașa – Poarta Raiului au creat un adevărat dezastru pe drumul care oricum punea probleme turiștilor. Chiar dacă sezonul de schi s-a încheiat, turiștii încă erau interesați să se bucure de munte, însă este practic imposibil să ajungă. Proprietarii de pensiuni au fost chiar nevoiți să își anuleze rezervările și se tem că nu vor putea să își primească clienții în vacanța de Paște, asta în condițiile în care majoritatea locurilor de cazare au fost deja rezervate. 

Cei 18 kilometri care leagă Barajul Oașa de Poarta Raiului, respectiv Domeniul Schiabil Șureanu, sunt impracticabili din cauza nămolului și a gropilor. După topirea zăpezilor și ploile din ultima perioadă, chiar şi mașinile de teren au probleme în deplasarea pe acestă porțiune de drum, spune un cititor Alba24.

Proprietarii de pensiuni sunt cei mai dezavantajați de această situație, fiind nevoiți să își sune clienții și să le anuleze rezervările. Aceștia spun că majoritatea unităților de cazare sunt rezervate pentru vacanța de Paște, însă se tem că nu vor putea să își primească turiștii.

Starea deplorabilă a acestui drum, pe o distanţă de aproximativ 18 km, a fost subiectul  mai multor discuţii între autorităţi, întreprinzători şi reprezentanţi ai comunităţii locale, cea mai recentă întâlnire fiind în decembrie, chiar în zona Şureanu.

cf38b9ca4e380a9255c5a3ebdf0c3b93 Drumul judeţean 704, care face legătura între Oaşa – Transalpina (DN67C) şi zona turistică Poarta Raiului – Luncile Prigoanei – Domeniul Schiabil Şureanu a intrat oficial pe lista proiectelor prioritare pentru finanţare prin POR 2014-2020. Acesta se regăseşte pe harta drumurilor judeţene ce vor fi modernizate cu bani europeni în următoarea perioadă.

Este doar un prim pas spre rezolvarea problemei accesului în condiţii bune la zona turistică din Şureanu, care a creat nemulţumiri atât din partea turiştilor, care își strică mașinile în încercarea de a ajunge la Domeniul Schiabil, cât şi din partea întreprinzătorilor locali, proprietari de pensiuni care primesc an de an reclamații din partea clienților.

Investiţia este estimată la valoarea de 40 de milioane de lei, potrivit datelor transmise de directorul Direcţiei Tehnice CJ Alba, Dan Popescu. Suma ar ajunge la circa 15 milioane, în euro, cu TVA.

VEZI:  Drumul care face legătura între Transalpina şi zona turistică Şureanu, proiect prioritar în Alba pentru finanţare prin POR

Dacă surprindeţi şi alte imagini sau evenimente pe care le consideraţi relevante pentru cititori, aşteptăm imagini şi informaţii, pe “Ştirea ta pe Alba24

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax