Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Inundații la Crăciunelu de Jos, Cugir, Sebeș și Oarda. Șanțurile și canalizarea nu au făcut față ploilor torențiale


Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFNN1QsMA=="></script></p>


Apele s-au revărsat la Crăciunelu de Jos, Cugir și Oarda, sâmbătă după-amiaza, după ploi torențiale. Șanțurile, rigolele și canalizarea nu au mai făcut față, iar șuvoaiele au ajuns pe șosea și în curțile oamenilor. 

„În fiecare an apele vin dinspre Bucerdea, de la pădure. Șanțurile nu fac față și de ani buni nu se ia absolut nicio măsură”, a transmis un cititor Alba24, care a surprins torenții revărsați pe șosea.

Vezi și FOTO ȘTIREA TA: Vântul face ravagii, la Alba Iulia. Acoperișul unui bloc a fost luat pe sus de o furtună puternică

La Cugir, în doar câteva minute, strada 21 Decembrie 1989 s-a transformat într-un adevărat râu.

Vezi și FOTO ȘTIREA TA: Pom rupt de vânt, în parcarea de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia

Apa a inundat străzile și în cartierul albaiulian Oarda de Sus.

 

Oamenii au privit neputincioși cum apa revărsată pe străzi se strecoară pe sub porți și le inundă gospodăriile.

Vezi și Imagini cu norii care au provocat urgia din Alba. Două reprize de furtună au făcut ravagii în mai multe localități din județ

O nouă furtună a lovit comuna Crăciunelul de Jos în jurul orei 21,30. Ploaia torențială a inundat din nou străzile din comună și a intrat în gospodăriile oamenilor.

UPDATE: Și la Sebeș apa a intrat în curțile oamenilor după ce canalizarea nu a mai făcut față. Ploaia torențială a lovit orașul de două ori, primele averse fiind în jurul orei 17 iar ce-a de-a doua ploaie torențială în jurul orei 21,54

sebes inundatii

”Asa arata gradina părintilor mei, de pe strada Florilor. Din cauza canalizării în jumătate de ora toată munca lor e distrusă, a scris Elena Florescu

”Asa ceva nu se mai poate! Este bătaie de joc …a nustiu câta oaraă.. Iesim afara nu putem sa ne luptam cu ploaia. Nu razbim..trebuie sa facem diguri la 10 seara. Ne intra apa în curte . La noi chiar, de loc, nu se gandeste nimeni. Macar niste pietris să fie întins pe stradă ..nu se poate asa ceva” a scris un alt locuitor al străzii respective.

Reamintim faptul că județul Alba este sub avertizare Cod Portocaliu de ploi torențiale, vânt puternic și grindină, până duminică, la 0ra 02:00.

Citește și COD PORTOCALIU de ploi torențiale, grindină și vijelii, în ALBA și alte județe din țară, până duminicăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Mircea+(+Tony)+Achim

    marți, 16.06.2020 at 17:00

    Si in USA este aceiasi problema dar aici se constuiesc in locurile unde se poate retentions pounds unde apa se poate acumula si de acolo se va scurge in timp prin un orificiu de numai 8″.
    Toate lucrurile rele de aici sa-u aplicat acolo- poate se ia si un lucru bun!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Urmele iezuiților, la Alba Iulia. Membrii Societății lui Iisus s-au stabilit în oraș în 1579

Publicat

Iezuiții sau membrii Societății lui Iisus, un ordin călugăresc care a generat în timp nenumărate teorii ale conspirației, au fost parte a istoriei orașului Alba Iulia. Puțină lume știe că ordiul s-a stabilit la Alba Iulia în 1579, iar urmele lor se văd și astăzi în Cetatea Alba Carolina. 

Cetatea Alba Iulia s-a definit, de-a lungul timpului, ca un spațiu cu o tradiție aparte când vorbim de formarea elitei, dar și de valorile de patrimoniu național și universal pe care le conservă, se arată pe un portal dedicat promovării obiectivelor turistice din Alba Iulia, pus la dispoziție de administrația locală.

Unul din locurile din Cetate care se încadrează, și în zilele noastre, în acest tipar este corpul B al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care moștenește patrimoniul Colegiului iezuit.

Ordinul călugăresc al iezuiților s-a stabilit la Alba Iulia în 1579, pe valul măsurilor de contracarare a Reformei religioase.

Momentul a marcat începutul instruirii în tainele preoției în cadrul seminarului organizat în Biserica Báthory, cunoscută și ca Biserica iezuiților, astăzi demolată.

Datele istorice arată că, spre sfârșitul secolului al XVI-lea, clădirea Colegiului iezuit era finalizată, iar la începutul veacului următor în clădirile mănăstirii iezuite funcționa „colegiul cel mic”.

În anul 1588, iezuiții au fost expulzați din Cetate, revenind doar la începutul secolului al XVIII-lea, după ce Cetatea a fost ocupată de austrieci. Tot atunci, a fost reorganizată și școala iezuită. Și de această dată, șederea lor în Cetate  a fost una de scurtă durată.

Din 1776, odată cu desființarea ordinelor călugărești, fosta clădire a școlii iezuite a fost transferată Seminarului teologic romnao-catolic care a funcționat aici până în 1783.

Fostul Colegiu iezuit a fost cel de-al doilea corp de clădire care a intrat în patrimoniul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, instituție înființată în 1991.

Sursă: Albaiuliaqr.ro, Consultant Științific: dr. Tudor Roșu, istoric Editor: Nicolae Neag, expert PR.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: A fost stabilită data redeschiderii restaurantelor. Vești bune pentru industria HORECA

Publicat

pavilion, restaurant panoramic, mamut

Restaurantele vor fi deschise în data de 9 iulie, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

De altfel, reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei HORECA s-au întâlnit joi şi au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecţie sanitară care vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor.

Cel mai probabil, după anunţul oficial în legătură cu deschiderea restaurantelor, va fi transmis şi setul de reguli de respectat.

Deşi mulţi aşteptau de câteva săptămâni redeschiderea restaurantelor, acest lucru a fost amânat. În prezent, se poate merge doar la terasă. Din 1 iunie terasele au fost deschise, cu condiţia respectării unor reguli stricte de către proprietari.

Foto: Arhiva

Sursă: stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Valea Popii, inundată cu aluviuni aduse din pădure. Scurgeri de pe versanți în zona Parcului Dendrologic din Alba Iulia

Publicat

Ploile de sâmbătă după amiază au creat probleme și în zona Parcului Dendrologic de la Alba Iulia, acolo unde apa care s-a scurs de pe versanți și din pădure, a format o mică viitură și a adus bolovani și lemne până în drum. 

A plouat foarte puternic în zonă, iar apele s-au scurs pe ogașele din drumul de pământ care face legătura între Parcul de Aventură și Parcul Dendrologic, antrenând aluviunile până la asfalt, a transmis un cititor Alba24.

Apa și-a continuat drumul în jos, pe Valea Popii și a intrat pe câteva terenuri situate în aval, fără a provoca însă probleme deosebite.

Drumul este însă greu practicabil din cauza pietrelor și a lemnelor rămase pe pavele.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Început de tornadă filmat în apropiere de Teiuș. Fenomen meteorologic deosebit de rar

Publicat

Vremea capricioasă de sâmbătă, din centrul judeţului Alba, a provocat fenomene meteorologice extreme. În apropierea de Teiuş a fost filmat un început de tornadă.

Din imagini se poate observa cum norii aflaţi la altitudine foarte mică încep să formeze un vârtej. În final, fenomenul meteorologic nu s-a manifestat prin formarea integrală a tornadei.   Mai multe reprize de ploi torentiale, insotite de tunete si fulgere, s-au abătut vineri seara şi în cursul zile de sâmbătă în zona municipiului Alba Iulia.

Procesul de formare al tornadei este complex, fiind azi încă în fază de cercetare. Vântul ia naștere când sunt îndeplinite anumite condiții climaterice.

Tornadele se formează atunci când o cantitate imensă de aer cald (ciclon) urcă și aerul rece (anticiclon) coboară, iar prin deplasare se formează o pâlnie.

Tornadele sunt legate de anumite zone geografice și perioade ale anului, însă nu reprezintă fenomene obișnuite în Transilvania.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate