Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Târgul liceelor și meseriilor din judeţul Alba 2016. Elevii au aflat detalii despre oferta educaţională şi orientare profesională

Publicat

targul liceelor si meseriilor alba 2016 Vineri, elevii de clasa a VIII-a din judeţul Alba au avut ocazia să cunoască, să studieze și să decidă orientarea profesională în baza ofertelor din cadrul Târgului liceelor și meseriilor, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia. La ediția din acest an a târgului au fost prezenți și profesori consilieri psihopedagogi, care au răspuns întrebărilor legate de orientarea școlară.

Târgul liceelor și meseriilor reprezintă o etapă importantă în activitatea de informare a elevilor de clasa a VIII-a, iar această activitate este importantă în etapa de orientare școlară și profesională.

La deschiderea evenimentului au participat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, inspectorul școlar general, prof. Eugenia Marcela Dărămuș, reprezentanți ai IȘJ Alba, directori ai unităților de învățământ participante, cadre didactice și elevi. 

„Târgul liceelor și meseriilor din județul Alba are un singur scop, de a vă ajuta, dragi elevi, să alegeți ceea ce este cel mai bine pentru dumneavoastră, pentru interesul și aptitudinile dumneavoastră. Noutate pentru acest an, avem prezenți profesori consilieri psihopedagogi, care vor răspunde întrebărilor legate de orientarea școlară”, a transmis celor prezenți, inspectorul școlar general, prof. Eugenia Marcela Dărămuș.

YouTube video

Imediat după deschidere, elevii au putut vizita standurile liceelor, unde au găsit diverse materiale, în funcție de specificul liceului și au putut obține informaţii despre oferta educațională. Liceele din judeţ au pregătit materiale care mai de care mai atractive pentru tineri, astfel încât aceştia să-şi facă o părere despre ce pot învăţa în unităţile respective.

„Oferta educațională a fost prezentată de licee, în care elevii s-au perindat pe la toate standurile, fiind astfel o șansă pentru elevii noștrii să aleagă cei care vor să învețe o meserie deoarece mulți elevi după ce finalizează studiile liceale se vor angaja în judet și în țară. Am făcut apel la părinți să fie atenți la specializări și opțiuni pentru că este foarte greu să mai schimbe ce au ales.  Noutate anul acesta, la târg, elevii și părinții au avut la dispoziție și profesori consilieri psihopedagogi care să le răspundă la întrebări.

Elevii mai au la dispoziție cel puțin două luni până când își vor completa opțiunile. Acestea vor avea la bază și mediile obținute la evaluarea națională și în anii de studiu. Prima etapă de admitere va avea loc în perioada 8-12 iulie, 2016”, a transmis Marcela Dărămuș.

La ediția din acest an și-au prezentat oferta cadre didactice și elevi de la peste 20 de unități de învățământ din județ.

Vezi şi ADMITERE LICEU 2016: GHIDUL CANDIDATULUI. Tot ce trebuie să știe un elev de clasa a VIII-a din ALBA. Medii, calendar și număr de locuri

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax