Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Trei bărbați din Alba Iulia au dus donații în Ucraina. Ajutoarele au ajuns în Mariupol, Kiev și Cernăuți

Publicat

Trei bărbați din Alba au ajuns până în Ucraina cu o dubă plină cu donații, donații care au ajuns la Mariupol, unul dintre cele mai afectate orașe din Ucraina. 

Cei trei, Alex Goguță, Constantin Man și Ali Erol, au plecat din Alba Iulia cu o mașină plină cu produse, produse ce au fost strânse și sortate de către voluntarii grupului ”Uniți pentru Ucraina – Alba Iulia”.

Voluntarii din Alba Iulia au trecut vama în Ucraina, au mers aproape trei kilometri pe teritoriul țării vecine, aflate în război, și au început să descarce donațiile în mașinile voluntarilor ucrainieni.

Voluntarii au urmat ruta Alba Iulia – Aiud – Turda – Bistrița – Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Rădăuți – Siret, iar apoi Ucraina. Aceștia au fost aproape de orașul Tereblencea. De acolo donațiile din Alba au fost duse de voluntarii din Ucraina către Cernăuți, Kiev și Mariupol.

”Nu poți realiza cu adevărat pericolul decât atunci când apar și oamenii înarmați cu AK-47”, au precizat reprezentații grupului de voluntari.

Dintre donațiile strânse și depozitate la Pâclișa, au fost trimise: haine de fete (0 – 16 ani), căciuli, mănuși, pantaloni, bluze, geci etc, pamperși (aproape toate mărimile), haine pentru băieți (0 – 16), lapte praf, suzete, haine pentru femei (geci de iarnă, bluze, încălțăminte, dar și produse specifice de igienă), haine pentru bărbații rămași în luptă (geci groase, pantaloni, șosete de lână etc), conserve de mâncare, pachete de paste, ulei, apă plată & minerală, zahăr, batoane energizante, medicamente și multe altele.

Deși un prim transport de ajutoare a plecat din Alba Iulia este nevoie în continuare de donații.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Peste 200 de refugiați din Ucraina au găsit adăpost în județul Alba. Unde se pot dona ajutoare în Alba Iulia

Donațiile se pot lăsa la sediul Poliției Locale Alba Iulia. De acolo vor fi luate și transportate la Pâclișa, iar de la Pâclișa vor fi duse în zonele fie afectate de conflict, fie către centrele din Alba sau România unde se află refugiați ucrainieni.

sursă foto: Cristian Mladin, Uniți pentru Ucraina – Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax