Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Trei proiecte pentru îmbunătăţirea activităţilor practice şi de consiliere profesională a studenţilor, lansate de Universitatea din Alba Iulia


Publicat

IMG_4893Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a lansat vineri, trei proiecte pentru îmbunătățirea activităților practice și de consiliere profesională a studenților. Proiectele se adresează unui număr de aproximativ 450 de studenți, de la diverse specializări. Aceștia vor beneficia de stagii de practică și de un program integrat de consiliere în alegerea carierei către formarea profesională de succes.

Cele trei proiecte lansate de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba iulia vineri, 31 iulie, sunt Stagii de practică și consiliere pentru studenți, Practică și consiliere – pașii tăi spre o carieră de succes și Stagiul de practică – un pas către primul job.

”Până la finalul anului, Universitatea „1 Decembrie 1918” va derula trei proiecte orientate către studenți, pentru a reuși să sprijinim cât mai bine studenții în formarea lor profesională. Sunt proiecte extrem de benefice datorită faptului că studenții reușesc să aibă un contact real cu piața muncii, să știe ce îi așteaptă în momentul în care termină cursurile universității. Bineînțeles, dacă implicarea lor în aceste stagii de practică este una serioasă, se pot alege la finalul acestei activități de practică cu o ofertă din partea angajatorului și să obțină un loc de muncă”, a declarat rectorul Universității „1 Decembrie 1918”, prof. univ. dr. Daniel Breaz.

Studenții eligibili pentru cele trei proiecte trebuie, în primul rând, să nu mai fi participat într-un alt proiect finanțat pe fonduri europene, care să aibă același obiect de lucru, respectiv practica studenților, iar în al doilea rând, să facă parte din grupul țintă, din punct de vedere al specializărilor. Cele trei proiecte se adresează studenților care au terminat anul I în anul de învățământ 2014-2015, celor de anul II, III și IV, inclusiv celor de la master.

”Aceste trei proiecte se adresează unui număr de aproximativ 450 de studenți, de la diverse specializări, începând cu drept, sport, asistență socială, teologie pastorală, muzică bisericească, istorie, inginerie a mediului, masteratul de programare avansată și baze de date. Studenții aceștia beneficiază în cadrul stagiilor de practică și în cadrul orelor de consiliere pe care le vor face colegii de la Fundația Progpers respectiv Asociația AS 2001, de un program integrat de consiliere în alegerea carierei către formarea profesională de succes”, a transmis conf. univ. dr. Manuella Kadar.

Imediat după lansarea proiectelor va demara și practica studenților. ”Va trebui să fie desfășurată pe parcursul vacanței studenților, sperăm în lunile august și septembrie, grupurile noastre țintă să poată să desfășoare acestă practică”, a precizat Daniel Breaz.

În cadrul celor trei proiecte derulate, studenții vor participa și la vizite de studiu, la instituțiile partenere, fiind cunoscut faptul că schimbul de bune practici și activitatea studenților în vecinătatea unor mentori pe fiecare specializare sunt toate de interes.

Mulți dintre studenții care vor participa la aceste instruiri practice vor fi premiați pentru activitatea pe care o desfășoară, inclusiv recompense financiare și diplome, tot felul de documente care la un moment dat le vor susține portofoliul personal și CV-ul. De asemenea, studenților li se finanțează deplasarea la locurile de muncă unde Universtatea a încheiat contracte și de diurnă zilnică pe toată perioada practicii.

Serviciile de consiliere și orientare profesională le vor oferi studenților informații actualizate privind competențele teoretice și practice necesare la angajare, situația actuală de pe piața muncii și prognozele asupra evoluției viitoare, astfel încât aceștia să cunoască pașii necesari pentru a se îndrepta către o carieră de succes.

”În urmă cu aproape un an de zile am realizat un sondaj, vis-a-vis de angajabilitatea studenților noștrii, pe domeniul în care au fost pregătiți și am avut 87 % dintre studenții absolvenți angajați în domeniul în care lucrează”, a încheiat Daniel Breaz.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: România a solicitat Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19

Publicat

Ministrul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti-Covid-19, în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă.

Aflat într-o vizită la Iaşi, ministrul Nelu Tătaru a spus că România poate avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă.

Prin acelaşi mecanism şi premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat recent că a făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin anti Covid-19. Orban a explicat că această precomandă este un fel de asigurare că sistemul sanitar va reuşi să facă faţă mult mai bine unui al doilea val al pandemiei.

La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, dintre care peste 20 au intrat în faze avansate de testare.

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului BLAJ? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al municipiului BLAJ a început. Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Dorin Voina – PSD, Mihai Boitor – USR-PLUS, Gheorghe Valentin Rotar – PNL, Silvia Marcu – ALDE. PRO România nu a anunțat încă cine va candida din partea formațiunii. 

Vă puteți exprima opinia și preferințele într-un sondaj legat de candidații la primăria municipiului BLAJ – Alba24.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al municipiului BLAJ?

Loading ... Loading ...

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Buldoexcavator cu accesorii achiziționat pentru întreținerea drumurilor din comuna Avram Iancu. Licitația, lansată de Primărie

Publicat

Primăria din Avram Iancu cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Utilajul va fi folosit pentru lucrări de deszăpezire și întreținerea drumurilor din comună. 

Primăria comunei Avram Iancu a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui utilaj multifuncțional (buldoexcavator) pentru lucrări de deszăpezire și întreținere drumuri în comună.

Valoarea totală estimată este de 378.184 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, utilajul va deservi întreaga suprafață a comunei Avram Iancu, respectiv cele 33 de sate componente. Utilajul va ajunge în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei.

În prezent, Primăria comunei Avram Iancu desfășoară acțiuni de întreținere drumuri locale în general prin contractarea unei firme specializate, iar odată cu achiziționarea utilajului, suma alocată din bugetul local al primăriei pentru prestarea serviciilor va rămâne în bugetul local pentru alte cheltuieli necesare. Serviciile ce pot fi prestate prin achiziționarea utilajului se vor executa prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al primăriei comunei, în regie proprie.

Prin achiziția utilajului și a accesoriilor vor fi asigurate următoarele tipuri de activități:

– deblocarea drumurilor comunale și sătești în caz de înzăpezire

– îndepărtarea copacilor căzuți sau a materialelor care ar putea bloca traficul pe drumurile publice

– evacuarea pământului și a pietrișului rezultat după ploi puternice

– participarea la acțiuni de salvare în caz de inundații, incendii, alunecări de teren

Caracteristici tehnice ale achiziției:

Buldoexcavator

– putere motor: 100 cp

– capacitate cilindrică: 4,4 l

– capacitate cupă încărcător – 1,2 mc

– adâncime maximă de excavare: 5.978 mm

Accesorii:

– tocător vegetal (lățime de lucru 1.080 mm)

– furci pentru cupă încărcător (lățimea – 8 cm, lungimea – 120 cm, înălțimea – 76 cm, grosimea – 5 cm)

– cupă trapezoidală (1.200 x 300 x 750 mm, volum 140 l)

– cupă excavare (300 mm, volum 80 l)

– cupă excavare (800 mm, volum 270 l)

– lamă de zăpadă (lățime – 2.700 mm, înălțime – 800 mm, rotire în plan orizontal – 30 grade)

– ciocan hidraulic (picon) (energie de impact 1.017 joule, diametru spit – 75 mm)

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Minor aflat pe bicicletă, lovit de o mașină, pe Bulevardul Republicii din Alba Iulia. Băiatul nu a acordat prioritate

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 18:00, la intersecția dintre Bulevardul Republicii și strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia. Un copil în vârstă de 12 ani, aflat pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism căruia nu i-a acordat prioritate. 

Potrivit unui cititor Alba24, în urma accidentului băiatul s-ar fi lovit ușor la mână.

Reprezentanții IPJ Alba au transmis pentru Alba24 că evenimentul rutier a fost soluționat ca tamponare.

Biciclistul în vârstă de 12 ani a fost sancționat de polițiști conform Ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate