Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Trei proiecte pentru îmbunătăţirea activităţilor practice şi de consiliere profesională a studenţilor, lansate de Universitatea din Alba Iulia

Publicat

IMG_4893 Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a lansat vineri, trei proiecte pentru îmbunătățirea activităților practice și de consiliere profesională a studenților. Proiectele se adresează unui număr de aproximativ 450 de studenți, de la diverse specializări. Aceștia vor beneficia de stagii de practică și de un program integrat de consiliere în alegerea carierei către formarea profesională de succes.

Cele trei proiecte lansate de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba iulia vineri, 31 iulie, sunt Stagii de practică și consiliere pentru studenți, Practică și consiliere – pașii tăi spre o carieră de succes și Stagiul de practică – un pas către primul job.

”Până la finalul anului, Universitatea „1 Decembrie 1918” va derula trei proiecte orientate către studenți, pentru a reuși să sprijinim cât mai bine studenții în formarea lor profesională. Sunt proiecte extrem de benefice datorită faptului că studenții reușesc să aibă un contact real cu piața muncii, să știe ce îi așteaptă în momentul în care termină cursurile universității. Bineînțeles, dacă implicarea lor în aceste stagii de practică este una serioasă, se pot alege la finalul acestei activități de practică cu o ofertă din partea angajatorului și să obțină un loc de muncă”, a declarat rectorul Universității „1 Decembrie 1918”, prof. univ. dr. Daniel Breaz.

YouTube video

Studenții eligibili pentru cele trei proiecte trebuie, în primul rând, să nu mai fi participat într-un alt proiect finanțat pe fonduri europene, care să aibă același obiect de lucru, respectiv practica studenților, iar în al doilea rând, să facă parte din grupul țintă, din punct de vedere al specializărilor. Cele trei proiecte se adresează studenților care au terminat anul I în anul de învățământ 2014-2015, celor de anul II, III și IV, inclusiv celor de la master.

”Aceste trei proiecte se adresează unui număr de aproximativ 450 de studenți, de la diverse specializări, începând cu drept, sport, asistență socială, teologie pastorală, muzică bisericească, istorie, inginerie a mediului, masteratul de programare avansată și baze de date. Studenții aceștia beneficiază în cadrul stagiilor de practică și în cadrul orelor de consiliere pe care le vor face colegii de la Fundația Progpers respectiv Asociația AS 2001, de un program integrat de consiliere în alegerea carierei către formarea profesională de succes”, a transmis conf. univ. dr. Manuella Kadar.

Imediat după lansarea proiectelor va demara și practica studenților. ”Va trebui să fie desfășurată pe parcursul vacanței studenților, sperăm în lunile august și septembrie, grupurile noastre țintă să poată să desfășoare acestă practică”, a precizat Daniel Breaz.

În cadrul celor trei proiecte derulate, studenții vor participa și la vizite de studiu, la instituțiile partenere, fiind cunoscut faptul că schimbul de bune practici și activitatea studenților în vecinătatea unor mentori pe fiecare specializare sunt toate de interes.

Mulți dintre studenții care vor participa la aceste instruiri practice vor fi premiați pentru activitatea pe care o desfășoară, inclusiv recompense financiare și diplome, tot felul de documente care la un moment dat le vor susține portofoliul personal și CV-ul. De asemenea, studenților li se finanțează deplasarea la locurile de muncă unde Universtatea a încheiat contracte și de diurnă zilnică pe toată perioada practicii.

Serviciile de consiliere și orientare profesională le vor oferi studenților informații actualizate privind competențele teoretice și practice necesare la angajare, situația actuală de pe piața muncii și prognozele asupra evoluției viitoare, astfel încât aceștia să cunoască pașii necesari pentru a se îndrepta către o carieră de succes.

”În urmă cu aproape un an de zile am realizat un sondaj, vis-a-vis de angajabilitatea studenților noștrii, pe domeniul în care au fost pregătiți și am avut 87 % dintre studenții absolvenți angajați în domeniul în care lucrează”, a încheiat Daniel Breaz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax