Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Un nou PROTEST la Alba Iulia, împotriva grațierii și amnistiei. Peste 200 de persoane, în marş pe străzile din oraş


Publicat

4Un nou protest împotriva proiectelor privind graţierea şi modificarea Codului Penal s-a desfăşurat duminică, după ora 18.00, la Alba Iulia. Peste 100 de persoane s-au adunat din nou în apropierea sediului Prefecturii Alba, de unde au pornit spre Bulevardul Transilvaniei.

În faţa sediului Instituţiei Prefectului, protestatarii au scandat “Jos corupţia!”, “Nu amnistiei!”, “Nu graţierii!”, “Am ieşit din casă, fiindcă ne pasă”, DNA să vină să vă ia, “România-i pentru toţi, nu e ţară pentru hoţi!”, „Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!”, „Jos Ciorbea”.

Pe pancarte, manifestanţii au afişat mesaje ca “Uniţi, suntem puternici”, “Reformă în CNA”, Transparenţă în Parlament”, “Legea-i una pentru toţi”, “Vă vedem”, “Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”.

 

De la Prefectură, oamenii au pornit într-un marş, pe traseul Calea Moţilor – strada Nicolae Bălcescu – strada Decebal – strada Mihai Viteazul – Bulevardul Transilvaniei.

Pe parcursul manifestaţiei, s-au strâns peste 200 de participanţi.

În dreptul sediului Primăriei, manifestanţilor li s-a alăturat şi viceprimarul Gabriel Pleşa.

UPDATE: În jurul orei 19.30, protestatarii au ajuns pe Bulevardul Transilvaniei, în dreptul Monumentului Eroilor Revoluţiei. Au scandat, în continuare, „Jos parlamentarii corupţi!”, „Vă vedem şi nu vă graţiem!”, „Vrem transparenţă, nu indiferenţă!”, Nu puteţi minţi, până suntem vii!”, „Dragnea nu uita, Alba Iulia nu e a ta!”.

Manifestarea s-a desfăşurat paşnic, nefiind perturbată circulaţia.

Mitingul a fost anunţat pe Facebook, evenimente similare fiind organizate la Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Pitești, Ploiești, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Teleorman, Turda, Vâlcea.

Citește și FOTO-VIDEO: PROTEST la Alba Iulia, împotriva graţierii şi amnistiei. Miting la Bucureşti, cu 28.000 de oameni. Alte manifestaţii, în ţară

Reamintim faptul că luni, 30 ianuarie, Ministerul Justiției organizează o dezbatere publică privind proiectele de ordonanță de urgență care vizează grațierea și modificarea codurilor penale.

Citește și: Ministerul Justiției organizează o dezbatere publică despre ordonanțele de grațiere și de modificare a codurilor penale

Sâmbătă seara, ministrul Justiției, Florin Iordache a dat asigurări că în urma aplicării ordonanțelor privind grațierea și modificarea codurilor penale nu vor ieși din închisoare criminalii și violatorii peste 60 de ani, precizând că vor exista și măsuri complementare, inclusiv pentru reinserția celor care vor fi eliberați.

Citește și Ministrul Justiției: Criminalii și violatorii peste 60 de ani nu vor ieși din închisoare prin ordonanță. Anul acesta va începe construcția a două penitenciareȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. Rika fara frica

  duminică, 29.01.2017 at 19:26

  Iar p*******a iasa in strada pentru ce ? sa vedem cat de p*****i si manipulati is !?!

  numa P*****i si PNL-işti is la miting a si SRI-iști

  • Indro Montanelli

   luni, 30.01.2017 at 02:21

   aia-i tata ce inteligent esti! „Intr-o tara ca a noastra, dispretul trebuie impartit cu zgarcenie, pentru ca foarte multi au nevoie de el”

 2. Rika fara frica

  duminică, 29.01.2017 at 19:49

  SRI si Klaus Iohannis inpreuna cu Traian Basescu fac manevre ca in 89 cand o fost omort Ceausescu !

  Vor sa puna iar mana pe putere si sa scape de puscarie si sa ii bage pe cei nevinovati sa nu iii deranjeze.

  Se vede clar ca la Mircea Hava ii frica ca va fi anchetat de coruptie la fel ca la Klaus Iohannis si Dacian Cioloş si scot pe oameni lor in strada si manipuleaza sa pice guvernul sa pune iar mana hotii pe guvern sa fure si sa va taine din salari !

  Jos Klaus Iohannis ! Hava nu uita ca va veni si vremea ta !

 3. Kipi

  luni, 30.01.2017 at 10:04

  ”Rika” ce post ai in PSD ?

  1. Ai cumva o condamnare si vrei sa scapi de ea cu ajutorul lui ”DRACnea” ?
  2.Lumea iasă in strada ca sa nu fim conduși de un cretin care își pune neamurile peste tot.
  3.Ai dreptate la mine la ușa a fost Hava, Ciolos, Basescu si SRI sa ma scoata in strada:))

 4. vai de capu' nostru

  luni, 30.01.2017 at 10:26

  RIKAAAAAAAA …. vai de capu’ tau….

 5. eu

  luni, 30.01.2017 at 10:52

  Buna ziua. Doamne, oare cei care va duceti in strada si nu aveti treab aacasa stiti macar pentru ce mergeti. Cum va permiteti sa ignorati restul oamenilor cu drept de vot care si-au dorit altceva decat mizeria celor care au fost. Am iesit noi in strada pt porcariile si bataia de joc la care am fost supusi? De de nu iesiti in strada ca nu sunt locuri de parcare, ca e plin de gropi, ca e scumpa mancarea, ca platim mc de apa cel mai scump? Sunteti caraghiosi, chiar nu va uitati la voi, nici macar nu va pasa , ati iesit pentru ca ati fost trimisi, eu care am familie, care trebuie sa muncesc sa le asigur un trai bun celor apropiati mie nu sunt acolo , dar voi se pare ca ati fost stimulati… Pacat ca faceti lucruri care nu au sens si pe care nu le intelegeti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

Uncategorized

APIA: Fermierii care ard miriştile riscă excluderea de la plata subvenţiilor. Incendiile, depistate cu ajutorul unei aplicații

Publicat

Arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum şi a vegetaţiei pajiştilor permanente este interzisă, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Potrivit APIA, fermierii care au solicitat plăţi în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin riscă reducerea sau chiar excluderea de la plată.

Una dintre cerințele obligatorii pentru fermieri este interdicția arderii miriștilor, a resturilor vegetale pe terenul arabil și a vegetației pajiștilor permanente. Potrivit APIA, arderile afectează sechestrarea carbonului în sol. Astfel, crește riscul la eroziune și în atmosferă se degajă CO2, conducând la amplificarea gazelor cu efect de seră.

APIA, protocol de colaborare cu Garda Națională de Mediu și IGSU

Pentru a întări măsurile de verificare, APIA a încheiat un protocol de colaborare cu Garda Naţională de Mediu şi IGSU.

Autoritățile urmăresc respectarea de către fermierii care solicită sprijin financiar a bunelor condiţii agricole şi de mediu. Condițiile sunt referitoare la arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil şi la arderea pajiştilor permanente.

Incendiile, depistate cu ajutorul unei aplicații

Potrivit protocolului, reprezentanţii GNM/IGSU localizează incendiul prin intermediul unei aplicaţii informatice pusă la dispoziţie de către APIA. Între reprezentanţii GNM/IGSU şi cei ai APIA are loc un schimb de informaţii.

Datele cuprind:

– locul producerii arderilor (localitatea, localizarea în teren, adresa);

– momentul în care s-a produs sau semnalat arderea (data şi ora)

– natura culturilor/miriştilor afectate şi/sau datele de identificare ale fermierului/fermierilor.

Informaţiile sunt transmise prin e-mail, însoţite de marcarea zonei în care s-a produs arderea (print-screen-ul din aplicaţia informatică).

Reprezentanţii APIA întreprind vizite în teren, identifică şi comunică reprezentanţilor GNM/IGSU datele fermierului pe terenul căruia/cărora a avut loc arderea. De asemenea, se efectuează verificări la faţa locului în scopul întocmirii raportului de control şi realizează fotografii relevante.

Respectarea cerințelor se verifică la nivelul parcelei agricole a fermierilor care au depus cereri unice de plată. Elementul de control îl reprezintă existența unor indicii privind arderea miriștilor sau a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente.

Situația suprafețelor de teren arabil și pajiști arse de către fermieri

În anul de cerere 2020, totalul suprafeței de teren arabil și pajiști permanente arsă de către fermierii este de 2.031,03 ha. Potrivit APIA, în lunile februarie, martie și aprilie s-au înregistrat cele mai mari suprafețe arse:

– februarie: 824,34 ha;

– martie: 290,17 ha;

– aprilie: 561,99 ha.

Interdicția arderiilor contribuie la stabilizarea sau reducerea concentrațiilor de gaze cu efect de seră. Potrivit APIA, este important ca fermierii să conștientizeze că arderea are consecințe negative asupra solului și mediului înconjurător. Intensificarea incendiilor miriștilor și resturilor vegetale crește riscul la eroziune a solului. De asemenea, în atmosferă se degajă CO2, conducând la amplificarea gazelor cu efect de seră.

Printre acțiunile întreprinse anual de către APIA, IGSU și GNM în cadrul planului comun de măsuri, se enumeră:

– desfășurarea de controale în vederea stopării fenomenului de incendiere a miriștilor, a resturilor vegetale de pe terenurile arabile și a pajiștilor permanente;

– colaborarea în vederea elaborării de materiale informative (afișe, pliante etc) cu privire la interzicerea focului deschis pentru arderea miriștilor și a resturilor vegetate de pe terenul arabil, precum și a vegetației uscate a pajiștilor permanente în vederea diseminării către populație în cadrul campaniilor de informare public;

– aplicarea, cu exigență, a măsurilor sancționatorii din domeniile de competență ale celor trei instituții în scopul descurajării persoanelor care recurg la igienizare prin incendiere etc.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Cea mai bătrână femeie din Alba, sărbătorită la Aiud. A împlinit frumoasa vârstă de 105 ani

Publicat

Cea mai vârstnică femeie din județul Alba a fost sărbătorită marți, 11 august la Aiud. 

Șimon Maria a împlinit venerabila vârstă de 105 ani. Aceasta a fost sărbătorită și felicitată de reprezentanții Consiliului Județean Alba, dar și de autoritățile din Aiud.

Îmbrăcată în port tradițional, cea mai vârstnică femeie din județ i-a întâmmpinat cu zâmbetul pe buze pe președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și pe primarul din Aiud, Oana Badea.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO API: „Management haotic” și „mobilizare insuficientă” pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda. Nu vor termina nici în 2021

Publicat

Lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebes – Turda are puține șanse să fie deschis traficului rutier în anul 2020. Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură susțin că este sub semnul întrebării finalizarea lucrărilor chiar și în anul 2021.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au vizitat recent traseul Lotului 2, între Alba Iulia și Aiud, în lungime de 24,5 km. Concluzia la care au ajuns aceștia este că antreprenorul grec Aktor are un management haotic și continuă activitatea cu o mobilizare total insuficientă.

„Putem observa o dată în plus managementul haotic al grecilor de la Aktor, mobilizarea insuficientă, lucrările realizate în ultimii 5 ani ce trebuie remediate, sau un sistem de scurgere al apelor aproape inexistent ce produce pagube semnificative la fiecare ploaie.

Cu excepția structurilor principale unde subcontractorul Retter este bine mobilizat, este greu de crezut că Aktor va finaliza restul lucrărilor chiar și în anul 2021”, au scris reprezentanții API, pe pagina de Facebook.
foto, video: Asociația Pro Infrastructură

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

HARTA cu numărul de cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore, în fiecare județ. Date oficiale din data de 11 august

Publicat

Numărul infectărilor rămâne ridicat în România: 1215 cazuri noi au fost identificate în ultimele 24 de ore. Capitala București a înregistrat cele mai multe îmbolnăviri noi: 151.

Dintre județele din țară, la Vaslui, numărul cazurilor noi a ajuns la 113.

Harta la dimensiune mai mare poate fi vizualizată AICI.

Cele mai puține cazuri sunt în județele: Harghita, Covasna, Tulcea, Dolj, Sălaj și Satu Mare.

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 11 august – sursă INSP:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri nou confirmate:

Mun. București – 7605 – 151

Suceava – 4769 – 28

Argeș – 4155 – 53

Brașov – 3710 – 27

Prahova – 2743 – 51

Galați – 2608 – 47

Dâmbovița – 2415 – 71

Vrancea – 2058 – 36

Bacău – 1860 – 18

Iași – 1803 – 31

Timiș – 1675 – 39

Buzău – 1620 – 39

Neamț – 1566 – 31

Ilfov – 1545 – 29

Cluj – 1479 – 23

Bihor – 1384 – 53

Arad – 1312 – 32

Botoșani – 1211 – 7

Constanța – 1202 – 20

Hunedoara – 1178 – 51

Gorj – 1160 – 33

Brăila – 1128 – 35

Sibiu – 1098 – 11

Mureș – 1094 – 3

Vaslui – 999 – 113

Dolj – 985 – 5

Bistrița – Năsăud – 978 – 14

Olt – 937 – 16

Mehedinți – 906 – 13

Ialomița – 829 – 5

Alba – 827 – 9 (839, potrivit DSP Alba, 9 cazuri noi)

Vâlcea – 673 – 27

Maramureș – 648 – 24

Harghita – 610 – 5

Covasna – 536 – 1

Giurgiu – 481 – 13

Caraș – Severin – 435 – 19

Teleorman – 424 – 10

Călărași – 360 – 6

Tulcea – 332 – 3

Sălaj – 234 – 6

Satu Mare – 134 – 7

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate