Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Un salvamontist din Alba şi căţeluşa sa au participat la căutarea muncitorilor prinși sub dărâmături, în Hunedoara

Publicat

Tiberiu Krizbai, un salvamontist din Alba Iulia, a participat miercuri, alături de cățelușa sa Yukan’na, specializată în căutare – salvare, la operațiunea de căutare a celor doi muncitori surprinși de surprarea turnului de extracție al minei Uricani din Hunedoara. 

UPDATE: Ambii muncitori îngropați sub dărâmături la Mina Uricani, în vârstă de 31 și 41 de ani, au fost găsiți decedați.

La misiunea de căutare au participat, printre alții, mai multe echipaje canine de la ISU Hunedoara şi Salvamont Hunedoara, voluntari de la Asociația Câini de Salvare Transilvania, care pregătesc câini pentru misiunile de căutare – salvare a oamenilor. Potrivit lui Tiberiu Krizbai, câinii au semnalat prezența umană sub dărâmături, însă nu într-un punct fix, căutarea fiind îngreunată și de molozul rezultat în urma operațiunilor de îndepărtare a materialelor de construcție.

Citește și UPDATE FOTO/VIDEO: ACCIDENT de muncă GRAV la fosta Exploatare Minieră Uricani: Doi muncitori prinși sub tone de moloz

UPDATE: Joi dimineața, în jurul orei 10:30, unul dintre muncitorii prinşi sub turnul de extracţie prăbuşit al minei Uricani a fost găsit. Potrivit ISU Hunedoara, se fac eforturi pentru scoaterea acestuia de sub o placă grea de beton. Din nefericire, bărbatul nu dă semne de viață.

Reamintim faptul că miercuri dimineața, un tur de extracție din incinta Exploatării miniere Uricani, care era pregătit pentru demolare, s-a surpat. Tone de moloz s-au prăbuşit peste o autobasculantă în care se aflau trei muncitori care lucrau la ecologizarea minei Uricani. Unul dintre ei a reuşit să se salveze, în timp ce alţi doi au fost surprinşi sub dărâmături,

În cel mai scurt timp, au ajuns la locul surpării echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical şi echipe ale SAJ Petrosani. Cu ajutorul echipamentelor aflate în dotarea containerului multi-risc au fost tăiate şi îndepărtate elementele de dărâmătură.

Concomitent, cu buldozere şi excavatoare aflate în dotarea Exploatării miniere şi a Primăriei Uricani, au fost efectuate acţiuni de îndepărtare a materialelor de construcţie, timp de mai bine de 12 ore.

Salvatorii au reluat joi dimineața misiunea de căutare a celor doi muncitori, surprinşi de surparea turnului de extracţie al minei Uricani, a fost reluată în această dimineaţă.

Potrivit ISU Hunedoara, începând cu ora 06:00 o echipă lărgită a Detaşamentului Petroşani, alcătuită din 9 pompieri, a demarat acţiunea de îndepărtare a molozului rezultat în urma prăbuşirii.

Pompierii acționează cu echipamente aflate în dotarea containerului multirisc şi sunt sprijiniţi de 5 utilaje grele ale firmei de ecologizare, exploatării miniere şi consiliului local Uricani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax