Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO | Ziua Armatei la Alba Iulia: Ceremonial religios și depunere de coroane la Cimitirul Eroilor. Parada elevilor de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”

Publicat

YouTube video

ziua armatei alba iulia Festivităţile ocazionate de sărbătorirea Zilei Armatei Române au avut loc sâmbătă, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia. În pezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, a avut loc ceremonialul militar, o slujbă de pomenire şi depuneri de coroane de flori în memoria celor căzuţi pe câmpurile de luptă.

Pe data de 25 octombrie este celebrată Ziua Aramatei, o sărbătoare a tuturor celor care au ales să îmbrace uniforma militară și să-și slujească țara.

În Alba Iulia, această zi a mai fost marcată și miercuri seara, când a fost predată „Ștafeta veteranilor” către doi geniști din cadrul Batalionului 136 „Apulum”. Căpitanul Dan Diaconescu și caporalul profesionist Alin Laslo s-au alăturat altor 52 de militari voluntari, care prin alergare în cadrul unui maraton au refăcut traseul parcurs de Armata Română, în 1944.

Citește și FOTO – VIDEO: „Ștafeta Veteranilor” predată în fața Obeliscului din Alba Iulia. Doi geniști de la Batalionul 136 „Apulum” continuă traseul parcurs de Armata Română, în 1944

Sâmbătă dimineața, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia a avut loc ceremonialul religios și de depunere al coroanelor, cu ocazia Zilei Armatei a României. Pe data de 25 octombrie este celebrată ziua celor care au ales să slujească țara și să îmbrace uniforma militară. De asemenea este și ziua în care pentru eroii neamului românesc, care au luptat pe front și au căzut la datorie se oficiază o slujbă religioasă pentru pomenirea lor.

La ceremonialul de la Cimitirul Eroilor au participat prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Dorin Șerdean, șeful IPJ Alba, Ioan Nicolae Căbulea, reprezentanți ai Consiliului Judeţean Alba, Primăriei Alba Iulia, instituţiilor deconcentrate, veteranilor, Colegiului Liceal Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia, dar şi politicieni. Înainte de începerea evenimentului a fost intonat imnul național al României.

În fiecare an, pe 25 octombrie se sărbătorește Ziua Armatei Române, aniversându-se victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația horthystă (25 octombrie 1944). Sărbătorirea Zilei Armatei române este stipulată de Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

De asemenea tot de Ziua Armatei este sărbătorită și ziua Regelui Mihai, care în acest an împlinește vârsta de 93 de ani. Și județul Alba are un erou care de Ziua Armatei își sărbătorește onomastica. Este vorba de infanteristul din cel de-al doilea Război Mondial, plt.adj.p. (rtr) Ştefan Ioan Istrate din Drașov, care împlinește 103 ani de viaţă.

Citeșteși Un erou din Draşov împlineşte vârsta de 103 ani. Infanterist în cel de al doilea Război Mondial, Ioan Istrate este sărbătorit chiar de Ziua Armatei

Ceremonialul de la Cimitirul Eroilor s-a încheiat cu parada elevilor de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

FOTO -VIDEO: Cristina NICOLA

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. medve angela

    sâmbătă, 25.10.2014 at 17:42

    Felicitari tuturor celor care au participat la acest eveniment !!! Armata este singura institutie credibila ce a mai ramas pentru noi romani.

  2. Dorel

    duminică, 26.10.2014 at 11:41

    Dorele…
    Ai luat Emetiral ca sa nu iti vina rau la cate funduri ai pupat ???
    Iti mai intrebi subordonatii care dintre ei or sa iti ia locu;l ????
    Daca te destituie..ai de unde sa platesti toate imprumuturile pt facultate….Vocea Romaniei…Rmanii Au alent ???

  3. Dorel

    duminică, 26.10.2014 at 11:43

    Asemenea cameleon nu am mai vazut !!!!!
    DACA STERGETI ACEST COMENTARIU…ESTE CLAR CA PANA ZI ACEST SITE ESTE CENZURAT
    AR FI CAZUL SA CERCETATI CINE ESTE ACEST INCOMPETENT…PROMOVAT DE FOSTUL COLONEL C****……

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 26.10.2014 at 14:34

      @Dorel, daca vrei sa iti apara comentariile complete ( pentru ca doar numele au fost inlocuite cu *****, nu te mai ascunde in spatele unui pseudonim. Da-ti numele si nr de telefon ca sa verificam ca existi si ca iti asumi raspunderea pentru ceea ce scrii. Fii BARBAT, Dorele.

  4. Dorel

    duminică, 26.10.2014 at 11:46

    VERIFICATI CINE ESTE ACEST OM…ZERO COMPETENTE…
    VERIFICATI CINE ESTE F**** P***…UN OM CARE U ARE VECHIME IN MUNCA POREVENTIVA…DARAMINTE IN MAI
    A FOST „ADOPTAT” CA SI „COPIL DE TRUPA” AL MAI…OT DE CATRE FOSTUL COL C****…
    A FACUT MUNCA DE PREVENIRE UN AN…DUPA CARE A FOST NUMIT SEF AL INSPECTIEI PREVENTIVE IN JUDETUL ALBA
    UN MARE ZERO !!!!!!!
    DACA NICI VIITOAREA GUVERNARE NU FACE EPURARE….INSEAMNA CA….PLEACA AI NOSTRII…VIN AI NBOSTRIII

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax