Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO | Ziua decisivă pentru noul Parlament: Vezi cum au votat candidații și liderii partidelor politice din Alba

YouTube video

Publicat

Începând cu ora 7.00 până deseară, la ora 21.00, cei peste 300.000 de cetățeni cu drept de vot din județul Alba sunt așteptați duminică la urne pentru a-și exercita dreptul de a-și alege reprezentanții în Parlamentul României. Condițiile meteo nu erau tocmai prietenoase la primele ore ale dimineții, însă cei mai nerăbdători dintre cetățeni veniseră deja în secții.

Rămâneți pe Alba24.ro pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă în ziua alegerilor în Alba.

Printre cei mai matinali cetățeni care au ieșit duminică la vot a fost președintele Consiliului județea Alba, Ion Dumitrel, care a votat la secția de la Scoala Generală „Mihai Eminescu”: „Am votat pentru a învinge, pentru a mă simți și eu reprezentat așa cum se cuvine în Parlamentul României. Nu-mi plac populiștii, ci îmi plac oamenii care ce spun și fac”, a spus președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, la ieșirea din secția de votare. După estimările acestuia, condițiile meteorologice vor duce la o prezență mai mică la vot, decât la alegerile anterioare. „Nu putem să comandăm vremea. Dumnezeu a stabilit să fie așa vremea astăzi dar sunt convins că cei care doresc să își exprime neapărat votul vor fi prezenți.

În jurul orei 9.00, la urna din secția de votare de la intrare în Micești, s-a prezentat candidatul ARD la Camera Deputaților pe Colegiul Alba Iulia, Dorin Nistor, alături de soția sa și câțiva susținători. Acesta a votat cu gândul la victorie, pregătit să reprezinte Alba Iulia în Parlamentul României și convins că poate ajuta albaiulienii mult mai ușor, de la nivel central.

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman a votat la secția din incinta Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, în jurul orei 9.30. Susținător al lui Teodor Atanasiu, candidatul USL la Senatul României, acesta a votat cu gândul de schimbării Alba Iuliei în bine și acela de a face o Românie puternică, o Românie adevărată.

Liberalul Teodor Atanasiu a mers la vot alături de soție și fetiță. Aceștia a declarat că a venit la urne cu încrederea că se va face „schimbare până la capăt” şi în urma acestui vot „va fi redată demnitatea românilor”. „Am venit ca să facem schimbarea până la capăt, am venit ca să redăm demnitatea românilor în urma votului de astăzi. După alegerile de astăzi o să avem în sfârşit o majoritate parlamentară confirmată prin votul cetăţenilor care să instaleze un guvern credibil în România şi putem să începem adevărata reformă a statului român” a spus Teodor Atanasiu. Întrebat ce se va întâmpla în judeţul Alba după alegerile de astăzi, Teodor Atanasiu a răspuns că şi în Alba „schimbarea se va produce” şi va fi „un vot împotriva a ceea ce li s-a întâmplat rău românilor în ultimii trei ani şi jumătate”.

Candidatul Alianței România Dreaptă pentru Colegiul nr. 1 Senat, Ștefan Bardan, a votat la ora 9 în această dimineață la secția de vot amenajată în incinta școlii din Micești. Dupa exprimarea votului, Ștefan Bardan a declarat: „Am votat pentru un Parlament și un Guvern mai responsabile, de care concetățenii mei și toți românii au atâta nevoie”.

Primarul Mircea Hava a votat la în jurul orei 11.45, alături de soție, la secție de la Școala Generală „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. După o întârziere de mai bine de o oră și jumătate de la ora pe care o anunțase presei, primarul a introdus buletinul de vot în urnă. „Am votat pentru România, am votat pentru ca România să rămână acolo unde este, în Europa. Știu ce înseamnă Europa pentru România și pentru Alba Iulia și de aceea nu voi putea vota niciodată cu cei care înjură instituțiile europene și care cred că este mai bine să mergem să luăm lumină de la Moscova”, a declarat primarul Mircea Hava. Vedeți mai jos în video întreaga declarație.

La Cugir, candidatul USL pe colegiul 3 din Camera Deputaților, Dan Coriolan Simedru, a votat alături de primarul Adrian Teban la secția de votare din incinta Școlii Generale numărul 2 din oraș. Aceștia au votat cu optimism și cu gândul la o schimbare a României în bine, în special a orașului Cugir, care are mare nevoie de o reprezentare bună în Parlament.

Senatorul în funcție și candidatul ARD pentru Colegiul 2 din Senatul României, Alexandru Pereș a votat în jurul orei 10.00 la secția de vot de la Liceul „Timotei Cipariu” din Blaj. Acesta s-a prezentat la urne alături de primarul orașului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, votând împreună pentru „Forța Căii Drepte”.

Material în curs de actualizare. Dați Refresh pentru a vedea noile informații.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dezapezitorul

    duminică, 09.12.2012 at 09:04

    Dumitreleeee, afara NINGEEEE!!!!
    Clorura de calciu – import U.E.

    Livrare sub forma de granule concentratie 94-96%, sac de 25 kg / 1000 kg.

    Produs anhidru de culoare alba cu nuante roscat/cenusiu. Este unul dintre cei mai performanti agenti utilizati in procesul de deszapezire.
    Aplicatii uzuale

    In procesul de deszapezire, prevenire si combatere inghet.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate