Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Ziua naţională a portului tradiţional din România, marcată la Alba Iulia. „Hai la o poză populară!”, în Piața Cetății

Publicat

IMG_5947 Duminică, la Alba Iulia a fost marcată Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România. În cadrul campaniei „Hai la o poză populară”, albaiulienii și turiștii aflați de la ora 14.00 în Piaţa Cetăţii au putut afla ce înseamnă costumul tradițional românesc și s-au putut fotografia cu interpreți cunoscuți de muzică populară. Cei mici au primit celebrele cărţi de joc ale copilăriei cu imagini cu portul popular din judeţul Alba.

Ionuț Fulea, Roxana Reche, Cătălin Hașa, Floricica Moga, Dorina Narița, Nicolae Plută, Nicolae Tuhuț, Maria Filimon, dansatorii coordonați de Flaviu Mârza și Alexandra Oargă, Leontina Fărcaș și Muguri de Tezaur și artiști din cadrul Uniunii Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România le-au adresat albaiulienilor și turiștilor aflați duminică în piața Cetății din Alba Iulia îndemnul „Hai la o poză populară!”.

YouTube video

Iubitorii de tradiții românești care au venit cu o piesă de costum tradițional au putut face o poză de grup cu artiștii preferați. Artiștii au mers mai apoi spre Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, pe drum împărțind celor mici celebrele cărţi de joc ale copilăriei cu imagini cu portul popular din judeţul Alba.

„De luni, toate fotografiile populare realizate în cadrul acestei campanii vor fi postate pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Apoi ai timp o săptămână să aduni aprecieri. Fotografia cu cele mai multe like-uri va fi premiată cu un abonament pentru două persoane la toate evenimentele instituţiei de cultură din acest an. Procedura de concurs presupune ca fiecare dintre cei care doresc să se înscrie în concurs să îşi identifice poza care va fi postată pe pagina de Facebook a centrului, să se eticheteze în acea fotografie şi apoi să îşi îndemne prietenii să îi ofere, timp de o săptămână, aprecieri pentru popularitate”, au transmis organizatorii.

Campania „Hai la o poză populară” a marcat Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România.

Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România se sărbătoreşte în fiecare an în cea de-a doua duminică a lunii mai, sărbătoarea fiind instituită prin Legea 102 din 13 mai 2015. Sărbătoarea are ca scop promovarea portului tradiţional românesc având în vedere că România are complexe şi variate costume populare şi totodată este una dintre puţinele ţări din lume unde locuitorii din unele sate încă mai poartă frecvent costumele tradiţionale atât la sărbători cât şi în timpul vieţii cotidiene.

Acţiunile dedicate Zilei Naţionale a Portului Tradiţional din România au fost organizate de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Uniunea Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România şi Asociaţia „Avram Iancu” Alba Iulia.

Vezi şi Evenimente culturale, organizate în luna MAI 2017, în judeţul Alba. Festivaluri de teatru, artă, tradiţii şi umor, târg de carte şi spectacole

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax