Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | „Vis de copil”. Spectacol de muzică și dans oferit de copiii de la centrele de zi și casele de tip familial din Alba și Mureș

Publicat

Copiii de la mai multe case de timp familial și centre de zi din județele Alba și Mureș au oferit, marți, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, un spectacol plin de bucurie și de emoție. Cei 360 de copii au încântat publicul cu momente de dans, scenete, dar și cântece și poezii. Cea de-a VII-a ediție a evenimentului denumit sugestiv „Vis de copil” a fost organizată de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia.

Spectacolul face parte din acţiunea „Gala Filantropia – Împreună în sprijinul aproapelui”, o iniţiativă prin care organizatorii doresc să evidenţieze importanţa bucuriei în viaţa unui copil, mai ales în lipsa unei familii care să-l ocrotească. Peste 300 de copii de la centrele de zi și casele de timp familial din județul Alba și Mureș au demonstrat acest lucru, prin cântece și dans.

Micuții reprezintă următoarele aşezăminte sociale: Casa de tip familial „Sf Nicolae” Târsa (înființată în anul 2002, ocrotește 10 copii), Casa de tip familial „Sfântul Andrei” Vingard (înființată în 1999, acordă servicii sociale pentru 13 copii), Centrul de zi pentru copii „Sf. Serafim de Sarov” (deschis în 2011, oferă zilnic servicii sociale și educative pentru 25 de copii), Centrul de zi pentru copii „Sf. Filofteia” Silvaș (înfiinţat în 2005, 30 de copii), Casa de tip familial „Maria II” Reghin” (funcţionează din 2003, iar în prezent ocrotește 16 copii și tineri), Centrul de zi pentru copii „Sf. Dumitru” Sângeru de Pădure (înfiinţat în 2010, oferă zilnic servicii sociale și educative pentru 25 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani), Așezământul Social „Sf. Vasile cel Mare” Alba Iulia (deschis în 2003, găzduiește 14 copii și tineri), Complexul de Servicii sociale „Sf. Veronica” Dumbrava (deschis în 1998, ocrotește 25 de copii și tineri), Așezământul social „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” Aiud (înființat în anul 2001, cuprinde două module: Casa de tip familial care găzduiește 19 copii și Centrul de zi care acordă servicii sociale și educative pentru 25 de copii), Casa de tip familial „Izvorul Tămăduirii” ( din 2004, 9 copii şi tineri), „Adolescența” din Oarda de Jos (9 copii, înfiinţată în anul 2012), Casa de tip familial „Sf. Gheorghe” și Casa de tip Familia „Sf. Teodor” din Sâncrai de Mureș (deschise în 2008, găzduiesc 8 copii).

Pe lângă numerele oferite de copii, cei prezenți în public s-au bucurat și de un spectacol de dans oferit de formația „Apulum” de la Școala de Dans „Tudor Chirilă” și de o scenetă prezentată de trupa Skepsis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax