Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Zboruri Wizzair anulate: Sute de români care trebuiau să ajungă la Cluj și Timișoara, abandonați pe aeroportul din Dortmund

Publicat

Zborurile Wizzair din Dortmund spre Timișoara și Cluj au fost anulate, fără nicio explicație din partea companiei. După ce au fost dați jos dintr-un avion ”de ocazie”, sute de români au rămas blocați pe aeroport, de unde vor fi scoși afară după ora 23,00, pentru că aeroportul se închide.

Wizzair a anulat în ultimul moment cursa Dortmund – Timișoara, care trebui să plece în jurul 13,30 de pe aeroportul din Germania. Toți pasagerii au fost anunțați că vor fi preluați de un avion care va pleca spre Cluj Napoca, în jurul orei 19,00.

Un avion anulat, urcați în alt avion, iar apoi dați jos din nou

Sute de români, unii dintre ei cu copii au așteptat fost urcați după câteva ore într-un alt avion al companiei cu destinația Cluj Napoca. Pasagerii și-au ocupat locurile, bagajele au fost urcate în cală, dar după o oră personalul companiei i-au anunțat că și această cursa a fost anulată.

Toată lumea a fost coborâtă din avion, trimisă să își recupereze bagajele și pasagerii au fost invitați la un ghișeu din aeroport unde s-a întocmit o listă.

O persoană din Alba Iulia  care urma să se plece din Dortmund spre Timișoara, spune că din cauza haosului provocat de Wizzair, sute de români, unii cu copii, așteaptă în aeroport, fără să primească vreo explicație din partea Wizzair.

Pasager Wizzair”: Stăm în aeroport, nu ne spune nimeni ce se întâmplă. La 23,00 ne scot afară”

” Nu ne spune nimeni care este motivul pentru care avioanele și-au anulat zborurile. Sunt oameni cu copii care stau și așteaptă în aeroport. Sunt oameni la care le-a fost dat tot programul peste cap.

De exemplu o femeie trebuie să meargă la înmormântarea unei rude, iar acum nu știe nici dacă mai are rost să plece, pentru că nu mai are cum să ajungă.

Eu de exemplu am mașina în parcare la aeroportul din Timișoara. Zborul a fost anulat și m-au urcat într-un avion de Cluj. Ca să-mi recuperez mașina trebuia să găsesc o soluție să merg încă 350 de km până la Timișoara și de acolo înapoi tot spre Cluj, pentru ca locuiesc în Alba Iulia.

Dar m-au dat jos și din avionul de Cluj Napoca. Acum stau și aștept să ne zică cineva, ceva. Dar nici nu ne baga în seamă. ”

La ora 23,00 aeroportul din Dortmund se închide, iar toți pasagerii care trebuiau să ajungă la Timișoara și Cluj, vor fi scoși afară. O cameră de hotel costă 100 de euro/ noapte iar dimineață nu se știe dacă vor avea cu ce ajunge în România.

UPDATE: joi, 23 iunie ora 8,00

Cum au petrecut noaptea pe aeroportul din Dortmund românii blocați pe aeroportul din Dortmund

Pasagerii români blocați acolo din cauza anulării curselor Wizzair au înnoptat în aeroportul din Dortmund, pe niste paturi pliante.

”Nu ne-au spus nimic, nu ne-au dat nicio sticla cu apă” ne-a povestit unul dintre dintre aceștia. De cazare la hotel nici atât.

Dimineața a început cu o amânare. La avionul în care ar fi trebui să fie îmbarcați la ora 7,00, zborul a fost din nou anulat. Pasagerilor li s-a transmis că probabil va fi o cursă disponibilă peste șapte ore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax