Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Zece liceeni din Alba au fost ”polițiști pentru o zi”. Ce activități le-au pregătit specialiștii de la IPJ

Publicat

Zece liceeni care se pregătesc pentru a deveni polițiști au luat parte la proiectul ”Polițist pentru o zi”, pentru a înțelege ce presupune această meserie. Activitatea a fost derulată de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Poliției Române.

Polițiști din cadrul mai multor structuri ale IPJ Alba au fost alături de 10 tineri care au fost selectați, anul acesta, pentru a lua parte la activitățile organizate în cadrul proiectului intitulat „Polițist pentru o zi”.

Tudor, Maria, Viorel, Mihai, Alexandra, Vlad, Iustin, Daniel, Andreea și Marian sunt elevi din clasele a X-a și a XI-a, care învață în licee din Alba Iulia, Sebeș și Aiud și care se pregătesc pentru a da admitere la una dintre instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru a deveni polițiști.

Polițiști de ordine publică, investigații criminale, rutieră și criminalistic le-au explicat tinerilor cum se desfășoară munca lor de zi cu zi, care sunt mijloacele tehnice pe care le au la dispoziție, cum se realizează cooperarea structurilor de poliție și le-au împărtășit diverse experiențe pe care le-au avut în carieră.

A urmat întâlnirea cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, iar tinerii au avut prilejul să vadă mijloacele de intervenție folosite de această structură în misiunile de forță la care participă.

Prin grija polițiștilor de la Biroul de Pregătire Profesională, adolescenții au luat parte la o lecție de autoapărare, pentru a înțelege ce presupune pregătirea tactică a unui polițist.

Experiența prin care au trecut cei 10 tineri i-a ajutat să își facă o imagine despre ce presupune pregătirea unui polițist și să fie mai încrezători că drumul pe care l-au ales este cel potrivit pentru ei, transmite IPJ Alba.

Activitatea a fost sprijinită de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară.

Alte activități cu prilejul Zilei Poliției

Manifestările organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Alba în contextul sărbătoririi, la 25 Martie, a Zilei Poliției Române, continuă pe durata întregii săptămâni, cu caravana promovării profesiei de polițist și competiții sportive.

Miercuri, 22 martie, polițiști din cadrul inspectoratului vor participa la o acțiune de donare de sânge.

Vineri, 24 martie, începând cu ora 10.00, în Piața Cetății din Alba Iulia, vor avea loc activități demonstrative și vor fi expusese mijloace de intervenție. La aceste activități sunt invitați să participe toți cei interesați să interacționeze cu polițiștii.

Festivitatea aniversară va avea loc, vineri 24 martie, la Muzeul Principia din Alba Iulia, prilej cu care, în prezența invitaților, vor fi prezentate avansările în gradul profesional următor și vor fi acordate diplome și distincții polițiștilor care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești.

Pentru organizarea activităților dedicate Zilei Poliției Române, Inspectoratul de Poliție Județean Alba este sprijinit de Primăria Municipiului Alba Iulia, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, asociațiile polițiștilor Apulum Pol și Dinamo, Corpul Național al Polițiștilor Alba, Asociația Internațională a Polițiștilor – Regiunea I Alba și sindicatele reprezentative.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax