Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Zilele Cetăţii Muhlbach la Sebeş. Arcaşul ţinutului, animaţii medievale, concursuri şi alte surprize pentru vizitatori. PROGRAMUL din weekend

Publicat

DSC_3869 Zona centrală a oraşului Sebeş este, în acest weekend, animată de cavaleri şi evenimente de inspiraţie medievală, la Zilele Cetăţii Muhlbach 2015. Programul de sâmbătă a început cu competiţii pentru alegerea „Arcaşului ţinutului Muhlbach”, şcoala scutierilor, statui vivante, animaţii şi dansuri medievale, iar vizitatorii pot descoperi în continuare „secretele” cetăţii de la Sebeş, participând şi la celelalte evenimente pregătite de organizatori.

Evenimentul este la a treia ediţie şi se desfășoară în Piața Primăriei din centrul istoric al Sebeșului.

“Sebeșul a fost încă din primele veacuri ale mileniului trecut unul dintre orașele-cetate importante ale Transilvaniei, inclus în rândul celor șapte orașe cărora sașii transilvăneni le spuneau Siebenbürgen.

Chiar dacă zidurile vechilor cetăți medievale au fost demantelate în buna măsura în secolul al XIX-lea, în ultimele două decenii, fiecare dintre aceste orașe și-a așezat în stema proprie însemnele medievale ale cetății de odinioară, ca un semn al apartenentei la o mare familie istorică”, spun organizatorii.

Arcașul ținutului, animația cavalerească cu ordinele de cavaleri invitate, concertele de muzică medievală, școala de dans medieval, animația cu foc, filme istorice și, mai ales, scenariul istoric “Legenda Leului de Aur”, inspirat din istoria orașului, sunt câteva dintre punctele de interes ale festivalului medieval din orașul de pe ”Râul Morilor”, din acest an.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, în colaborare cu Teatrul Scena din Tîrgu-Mureș.

Weekendul acesta aveţi şi alte opţiuni de distracţie. La Alba Iulia este Sărbătoarea Muzicii, iar la Cricău se desfăşoară Festivalul Cetăţilor Dacice.

Vedeţi PROGRAMUL evenimentului Zilele Cetăţii Muhlbach de la Sebeş, în continuarea zilei de sâmbătă, precum şi cel de duminică, 21 iunie, dar şi mai multe fotografii, pe Sebeş24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax